|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
O pravilnem obračanju dojenčka smo že pisali, tokrat pa si lahko preberete kratke nasvete o tem, kako je prav, da dojenčka dvignemo.

image
/41


Otroka oziroma dojenčka v naročje dvigujemo iz bočnega položaja.

Otroka, pri katerem nadzorovanje glave še ni dobro razvito, dvigamo na naslednji način:

- Ko je otrok obrnjen, na primer, na desni bok, mu z levo roko naprej držimo pokrčeno levo nogo, nato svojo levo roko samo pomaknemo naprej med otrokovimi nogicami do njegove desne rame, kjer svojo dlan položimo pod otrokovo ramo, lice oziroma glavo.

- Ko je naša roka pod otrokovo ramo, desno roko od komolca do prstov položimo na otrokovo zadnjico, hrbet in glavo. Pazimo, da s prsti pridemo na glavico, in ne za vrat.

- Ko sta obe naši roki v opisanem položaju, otroka z desno roko »naložimo« na levo roko in z njima rahlo stisnemo (s celima rokama od komolcev do prstov) otroka ter ga počasi dvignemo. Najprej glavo (slika 1), nato ramena (slika 2) in nazadnje medenico (slika 3).

Pri starejšem otroku, ki glavo že nadzoruje, je postopek enak, le da s prsti obeh rok ne sežemo na glavo, ampak le do ramen, pri dvigu otroka pa s svojo desno roko otrokovo levo ramo rahlo potisnemo navzdol, da sam dvigne glavo od podlage.

Popolnoma enako ravnamo, če ga želimo dvigniti z drugega boka, le naše roke se zamenjajo.

 

Kako pa vam gre od rok obračanje in polaganje dojenčka? Če imate težave, vam bosta lahko pomagala prispevka o pravilnem obračanju oziroma polaganju dojenčka, zato si ju le preberite.


Špela Gorenc Jazbec je diplomirana fizioterapevtka razvojno-nevrološke obravnave in avtorica priročnika o Pravilnem ravnanju z dojenčkom ter spletne strani

www.baby-handling.com.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
VIDEO: Vaja za krepitev trebuščka pri doje...
Starši v svojem strahu pred napakami, prenežno in neodločno pristopajo do svojih dojenčkov. S pomočjo tega videa se bost...
5
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
5
Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
4



Reakcija po cepljenju otroka
Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko prid...
Zamašen nosek pri dojenčkih
Nos je pomemben del dihalnega sistema in zato ni nenavadno, da nam in še posebej otrokom zamašen nos povzroča precej pre...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?