|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Donacija Pediatrični kliniki

P.L., 15.11.2012
Pediatrični kliniki UKC Ljubljana je podjetje Merit International doniralo finančna sredstva, s katerimi so kupili tri črpalke za izčrpavanje materinega mleka.

image
/31


Podjetje Merit International se je z blagovno znamko MILUPA odločilo donirati Pediatrični kliniki UKC Ljubljana finančna sredstva, s katerimi so kupili tri črpalke Symphony Medela za izčrpavanje materinega mleka. Danes so predstavnikom Pediatrične klinike UKC Ljubljana predali donacijo v vrednosti 7.000 EUR. 

V podjetju Merit International z blagovno znamko Milupa so se odločili, da bodo v letu 2012 od vsakega prodanega proizvoda nadaljevalnih mlek ter mlečnih in žitnih kašic odvedli 0,1 evra in zbrana sredstva namenili ustanovam v Sloveniji, med drugim tudi Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, ki se je odločila za nakup črpalk za izčrpavanje materinega mleka, ki niso bile del investicije nove Pediatrične klinike. Na kliniki jih nujno potrebujejo, saj so stare črpalke, ki so jih prenesli iz stare Pediatrične klinike, že neuporabne in iztrošene ter za njih ni več rezervnih delov.

 

Gospa Rebeka Mahorič, inž. kem. tehn., skrbnica blagovne znamke Milupa, je povedala: »To, kar lahko naredimo za druge, nima meja in občutki, ki se pojavijo ob tem, so čudoviti. Zahvaljujemo se vam, da smo lahko danes te občutke podelili z vami. Naše podjetje se je odločilo donirati sredstva iz preprostega razloga: želeli smo narediti nekaj človeškega in koristnega za Pediatrično kliniko in za končnega potrošnika. Pri Milupi imamo že vrsto let moto »najboljše za naše najmlajše«. Tako ste se odločili tudi na Pediatrični kliniki, ko ste sredstva namenili za nakup električnih črpalk za dojenje, katere mamicam omogočajo vzpostaviti dojenje dojenčkov. Želimo vam uspešno uporabo teh pripomočkov, mamicam pa čudovito vez, ki jo na tak način spletejo s svojimi otročički.«

Poslovna direktorica Pediatrične klinike, Biserka Marolt Meden, univ. dipl. soc., se je ob prevzemu donatorskega čeka predstavnikom Merit International zahvalila za finančno pomoč in zagotovila, da so bila sredstva porabljena koristno in da bodo z njihovo pomočjo izboljšali kakovost in varnost zdravljenja najmlajšim bolnikom, saj jih bodo lahko hranili z materinim mlekom. »Vedno znova poudarjamo, da se nam na kliniki konec leta povrne vera v dobre ljudi, ki nas obiskujejo v teh dneh. Kljub temu, da imamo novo, najboljšo bolnišnico s sodobno opremo, pa nam še vedno manjka oprema, ki jo potrebujemo,« je dejala ga. Meden.

»V UKC Ljubljana smo veseli vsakršne donacije, še posebej pa zdaj v kriznih časih, ko moramo varčevati na vsakem koraku. Zavedamo se, da je kakovostna oskrba za naše paciente najpomembnejša. Zaradi vaše donacije bomo lahko našim pacientkam nudili korak naprej v kakovostni oskrbi, za kar smo vam izjemno hvaležni,« je dejala prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, strokovna direktorica UKC Ljubljana.

 

Črpalke potrebujejo mamice hospitaliziranih novorojenčkov in dojenčkov, ki iz različnih razlogov ne morejo neposredno dojiti. Izčrpano mleko dojenčki popijejo po steklenički. Pediatri Pediatrične klinike spodbujajo dojenje, saj je materino mleko neprecenljivo, še posebej za bolne novorojenčke in dojenčke. Dojenje in materino mleko je zlati standard, kateremu se prilagajajo vsi drugi načini zgodnje prehrane. Hkrati pa je dojenje kot način hranjenja tudi eden od najučinkovitejših postopkov, ki ima znanstveno potrjen in dokazan pozitiven učinek na rast in razvoj otrok. Ob omenjenem učinku na otroke ima znane pozitivne učinke tudi na doječe matere, njihove družine in tako posredno tudi na družbo (kot n.pr. manj izdatkov za zdravstveno oskrbo otrok, če so ti dojeni).

V zgodnjem otroštvu je ob hitrem razvoju celotnega organizma značilno tudi zelo hitro pridobivanje telesne teže. Zgodnja prehrana lahko dolgoročno vpliva tudi na zdravstveno stanje v kasnejši dobi mladostnikov in odraslih. Zato je zelo pomembno vzdrževati tvorbo materinega mleka tudi tedaj, ko zaradi različnih ovir neposredno dojenje otroka začasno ni mogoče. Ob ročnem načinu izbrizgavanja mleka iz dojk - zelo učinkovito pomagajo tudi električne črpalke, ki jih na Pediatrični kliniki matere hospitaliziranih dojenčkov redno uporabljajo. Na tak način doječe matere učinkovito vzdržujejo laktacijo tudi v omenjenih primerih in lahko kasneje, uspešno nadaljujejo z dojenjem svojih otrok doma.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
6
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...
6
Z vizualizacijo si lahko pomagate do lepše...
Čeprav si poroda ne moremo izbrati, pa lahko nanj vplivamo s pozitivnimi mislimi in vizualizacijami. Preverite štiri uči...
5



Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?