|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najbolj poznani naravni afrodiziaki

Uredništvo Ringaraja.net, 2.1.2024
Afrodiziak oz. grško afrodisios, kar pomeni ljubezenski užitek, je substanca, ki povečuje spolno poželenje. Obstajajo številne različne rastline in snovi, ki naj bi bile naravni afrodiziaki in pomagajo pri povečevanju spolne sle.

image
Ali znani afrodiziaki res delujejo? (Foto: Freepik.com)
/11


Izraz »afrodiziak« izhaja iz imena starogrške boginje lepote, ljubezni in spolnega poželenja - Afrodite. Skozi zgodovino se je mnogim jedem, pijačam, vinom in dejanjem pripisovalo posebne moči, ki naj bi vzpodbudile libido ter povečale spolne užitke. Kljub dolgoletnim literarnim virom pa ni bilo izvedene še skoraj nobene znanstvene študije, ki bi potrdila učinkovitost afrodiziakov. Iz zgodovinskega in znanstvenega vidika naj bi bili učinki rezultat močnega prepričanja uporabnikov, da substance delujejo. Torej, toliko kot verjamete v dejstvo, da ima neka rastlina oz. snov posebno, afrodizično moč, toliko bo to delovalo na vas.

 

Najpopularnejši afrodiziaki

Banane, beluši in nosorogov rog so falične oblike in namigujejo, da bodo moški spolni udi prav tako dolgi, čvrsti in pokončni. Ostrige in smokve spominjajo na vzburjeno vulvo in nakazujejo, da bodo ženski spolni organi prav taki. Nekatere rastline že od davno veljajo za močne afrodiziake. Med temi so najpopularnejše naslednje rastline.

 

ALSTONIA

Ta afrodiziak so najprej pričeli uporabljati v Indiji. Uporablja se samo seme, ki zaradi vsebnosti "klorogenina" povzroča vzburjenje spolnih organov in na ta način povečuje spolno poželenje.

alstonia

 

BANANE

Banane se pogosto uporabljajo v prehrani. Afrodizična snov se nahaja v olupku tega tropskega sadeža. Podobna snov se nahaja tudi v žabi bradavičarki, vendar je zelo strupena, tako da se te snovi ne sme uporabljati. Sok rdeče banane se šteje kot afrodiziak v Srednji Ameriki.

banane

 

KAKAV

Seme kakava je zelo dober afrodiziak, vendar, da se doseže efekt afrodiziaka, je potrebno pojesti veliko količino kakavovih semen.

kakav

Kot afrodiziak je bolj poznana čokolada. Čokolada spodbuja tvorbo in aktivnost feniletilamina, ki ga poznamo kot ljubezensko kemikalijo. Feniletilamin se navadno tvori v možganih in se v »centrih zadovoljstva« pretvarja v dopamin, ki je med drugimi odgovoren tudi za doživljanje orgazma. Nekateri seksologi in dietologi menijo, da feniletilamin ne more pomembno vplivati na libido, ker se zelo hitro presnovi. Kljub temu pa se strokovnjaki obenem strinjajo, da spolno slo krepi vse kar je sladko.

 

DAMNIA

Ta rastlina je poznana že od davno. Del rastline se je nekoč uporabljal kot analgetik za zdravljenje. Listi te rastline pa so se že davno v Indiji uporabljali kot eden od najboljših spodbujevalcev seksualnega poželenja. List se poleg tega uporabljajo tudi kot zdravilo proti depresiji, zelo uspešno tudi v današnjem času.

damnia

 

KAVA

Kofein stimulira telo in duha. Urolog Ananias Diokn z Univerze v Michiganu je naredil raziskavo in dokazal, da imajo ljudje, ki redno pijejo tri skodelice kave na dan, opazno bogatejše spolno življenje. Vendar je mnenja, da je to posledica večje budnosti in ne čudežno povečane spolne sle.

Afrodiziak je pravzaprav pijača, ki se jo naredi z gnetenjem rastline "piper methisticum". Vendar pozor, podobno kot velja za alkohol, če se s pitjem tega afrodiziaka pretirava se doseže ravno nasprotni učinek - upočasnitev vseh čutil in zmanjšanje spolne sle.

kava

 

SAW PALMETTO

Rastlina je kot afrodiziak poznana iz Severne Amerike. Poleg tega da je afrodiziak, imajo plodovi te rastline veliko zdravilno moč na urogenitalni sistem, tako pri ženskah kot pri moških. Rastlina se poleg tega uporablja tudi kot sedativ, kot zelo uspešna se je izkazala tudi pri zdravljenju povečane prostate pri moških. Poleg vsega naštetega, ta rastlina stimulira rast prsi pri ženskah in se uporablja pri različnih seksualnih težavah.

saw paletto

 


VIR: Robert Nikolovski, student medicine, Doktori.mk

Prevzeto iz Ringeraja.mk in Wikipedie

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kaj je bazalna telesna temperatura?
S pomočjo merjenja bazalne temperature lahko na naraven način načrtujete ali preprečite zanositev.
7
Manj znani znaki ovulacije
Čas ovulacije je najugodnejši čas zanositve. V članku preverite manj znane znake ovulacije, ki vam povedo, da je idealen...
6
Folati pred zanositvijo - potrebujemo jih ...
Folat oz. vitamin B9 je dejansko najpomembnejši vitamin za nosečnice, saj razvijajoči se zarodek potrebuje dodatne količ...
5
Test nosečnosti: je res 100-odstotno zanes...
Zanesljivost testa nosečnosti je med 96 in 97 odstotki, vendar pozor: samo če ga uporabimo pravilno, opozarjajo ginekolo...
4



7 lastnosti odličnega partnerstva
Preverite, ali ima vajino partnerstvo teh sedem ključnih lastnosti, ki vama bodo pomagale, da bo vajina sreča v dvoje tr...
Najpogostejši vzroki za neredne menstruacije
V rodnem obdobju skoraj vsaka ženska doživi obdobje, ko so njene menstruacije neredne, kar je lahko vzrok za težave z za...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?