|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pasti super ugodnih kuponov za turistične ponudbe

Ringaraja.net, 31.5.2013
Vedno več je spletnih portalov, ki ponujajo skupinske spletne nakupe po cenah, ki naj bi vključevale izjemno visoke popuste. Pa so tudi v resnici ugodne? Na kaj morate biti pozorni pred nakupom kupona.

image
/11


V Sloveniji je vedno več spletnih portalov, ki ponujajo skupinske spletne nakupe po cenah, ki naj bi vključevale izjemno visoke popuste. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so jih nekja vzeli pod drobnogled in preverjali, če so res tako zelo ugodne.

 

Nakupovanje kuponov zelo priljubljeno

Nakupovanje kuponov je med Slovenci zelo priljubljeno. To kažejo tudi zadnji rezultati Trženjskega monitorja (april 2013), skladno s katerimi je vsak četrti spletni nakupovalec v zadnjem letu kupil vsaj en tovrsten kupon, to je blizu 100.000 potrošnikov v populaciji od 18 do 65 let. Največ kuponov je bilo kupljenih za potovanja in počitnice (42 %), za razne izdelke (30 %), gostinske storitve (27 %), druge storitve (25 %) ter za kozmetične storitve (21 %). Da je tovrstna ponudba za potrošnike zanimiva kaže pestra ponudba predvsem počitnic na Hrvaškem ter krajših oddihov v Sloveniji. Nekaj ponudb seže tudi prek slovenskih in hrvaških meja.

 

Cene so nižje, vendar ...

Na ZPS so ugotovili, da so cene praviloma nižje kot pri klasičnih agencijah, res pa je tudi, da številne ponudbe vključujejo le namestitev, vse drugo pa je odvisno od potrošnikove izbire. Torej lahko tudi potrošniki sami dokaj preprosto poiščejo prosto sobo ali apartma, ob tem pa ne bodo vezani na nakup kupona, časovne omejitve ipd. »Verjetno bodo morali nekoliko več brskati po spletu in iskati primerne ponudbe, vendar se bo lahko vloženi čas na koncu obrestoval«, še poudarjajo na ZPS.

 

Nasveti, na kaj morajo biti pozorni pred nakupom kupona

  • Vzemite si čas. Naj vas ugodna ponudba ne premami v hipu.

  • Preverite ceno. Na spletnih mestih, kjer ponujajo najem sob/apartmajev, povprašajte ponudnika neposredno.

  • Preverite termin. Je apartma takrat, ko ga želite najeti, še na voljo? Ne kupite kupona, preden ne preverite, ali je želeni termin še prost. Številne ponudbe sploh ne veljajo med šolskimi počitnicami ali pa bo zahtevano doplačilo. Takoj po nakupu pa tudi rezervirajte tudi termin.

  • Preverite kategorijo namestitve. Naj vas ne zavedejo lepe fotografije. Zahtevajte informacijo, koliko »zvezdic« ima oglaševani apartma, soba, studio.

  • Preverite ponudnika. Danes na spletu ni težko najti mnenj drugih gostov: najboljša in najslabša vzemite z rezervo, druge pa upoštevajte. Poleg spletnih forumov preverite še spletni mesti tripadvisor in booking.

  • Dodatni stroški. Preverite, ali so v ceno vključeni parkiranje, stroški čiščenja apartmaja, stroški rezervacije, je potrebno doplačilo za otroke…? Ti »dodatki« lahko ponudbo precej podražijo.

  • Stroški transferjev. Preverite lokacijo namestitve. S tem ne mislimo samo oddaljenosti v kilometrih od doma, ampak tudi v kraju samem. Boste rezervirali apartma, ki je dva kilometra oddaljen od morja, ali sobo v hotelu zunaj večjega mesta in boste za oglede potrebovali lokalni prevoz?

 

NE PREZRITE!

Na ZPS opozarjajo, da imajo potrošniki največ težav z rezervacijo prostega termina. »Če ugotovite, da kupona ne morete izkoristiti, lahko odstopite od pogodbe v 14 dneh po nakupu, ponudnik skupinskih spletnih nakupov pa vam mora vrniti denar za opravljeni nakup,« svetujejo na ZPS.

 

VIR: Zveza potrošnikov Slovenije

 

PREBERI TUDI:

S pravim kovčkom na pot

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3
Z avtodomom po Sardiniji
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
3
Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke ...
2
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
2



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?