|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z otrokom med oblake

Tina Trček, 24.6.2010
Agencije ponujajo staršem posebne popuste ali celo brezplačna potovanja za majhne otroke, kamor bi tudi mi zelo radi šli. Vendar, je majhen otrok sploh primeren za na letalo? Si lahko obetamo kakšne težave? Kaj lahko storimo, da jih ne bi imeli?

image
/11


Pred odhodom na pot

Preden s svojim malčkom odidete na potovanje z letalom, ne smete pozabiti na nekaj najpomembnejših stvari. Med ročno prtljago obvezno spravite pleničko in rezervna oblačila za primer, če se otrok polula, polije, pobruha ali pa, če ga zebe. Pri sebi imejte tudi vlažilne robčke, s katerimi ga lahko očistite. Ker je hrana na letalu običajno za vse enaka in za otroke, razen redkih izjem, nimajo posebnih obrokov, imejte s seboj hrano za dojenčke in prigrizke za mlajše otroke. Z njimi potešite otrokovo morebitno lakoto, poleg tega pa ga lahko s sladkarijo, kot je čokoladica ali bombonček, za kratek čas zamotite. Sokovi so na voljo na letalu, lahko pa s seboj vzamete tudi kakšnega svojega. In nenazadnje, ne pozabite na igračke! S seboj vzemite nekaj novih in nekaj njegovih najljubših, dajajte pa mu jih eno po eno – šele ko se ene naveliča, mu postrezite z drugo. Med vzletom in pristankom je prepovedana uporaba elektronskih naprav, sicer pa so tudi igralne konzole, prenosnik za gledanje risank in predvajalnik glasbe lahko pripomočki, ki zaposlijo otroka. Pazite le, da ne proizvajajo zvoka, ki bi lahko motil ostale potnike.

 

Na letalu

Če se najprej osredotočimo na vzletanje in pristajanje, je to včasih neprijetno celo za odrasle. Otroke pa v tem času, zaradi spreminjanja pritiska, boli v ušesih. Otrok naj v tem času pije vodo, kar bistveno omili težave.

Med letom otroku dovolite, da se sprehaja po letalu, manjšega dojenčka nosite naokrog. Ne ozirajte se na druge ljudi, nekateri bodo vaše početje razumeli, spet druge bo motilo, pa nič za to. Slednje bi motilo še bolj, če bi otrok jokal, cvilil, glasno negodoval. Seveda pa upoštevajte, da je sprehajanje dovoljeno le, če niso prižgani znaki, ki opozarjajo, da morajo biti potniki na svojih sedežih in pripeti z varnostnim pasom.

 

Kako pa je s previjanjem?

Nekatera letala imajo posebne previjalnice, na večini pa za previjanje ni posebnega prostora, zato lahko to delo opravite v zibelki ali na stranišču, kjer se običajno nahaja zložljiva previjalna miza. Pri previjanju lahko za pomoč poprosite tudi stevardeso.

 

Letenje z otrokom, sploh v bližnje kraje, torej ni nič posebnega, zato ne oklevajte in se mirno podajte na pot. Le trikrat preverite, če ste s seboj vzeli vse potrebno. In uživajte!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
23
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
19
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7



Velikonočne ustvarjalne ideje
photo
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
Ustvarjalne ideje: Čestitka in darilo za m...
photo
Očki, dedki, strici. Bodite ustvarjalni skupaj z otroki in ustvarite unikatno čestitko ali darilce za dan žena ali mater...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?