|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Slovenci v akciji Pampers Unicef

UNICEF, 24.1.2010
Ljubljana, 21. april 2009

image
/11


Pampers in UNICEF v okviru globalne kampanje zbirata sredstva za boj proti tetanusu pri materah in novorojenčkih v najbolj ogroženih državah, kjer tetanus predstavlja velik zdravstven problem.
 
Centralnoafriška republika in Sierra Leone sta le dve od 47-ih držav, kjer je neonatalni tetanus, ki je v razvitem svetu skorajda pozabljen, najbolj razširjen. Pampers se je zato v sodelovanju z UNICEF-om leta 2006 odločil pridružiti globalni kampanji, katere glavni cilj je izkoreniniti tetanus pri materah in novorojenčkih do leta 2012.
 
Promotorka globalne kampanje Pampers UNICEF »1 pakiranje = 1 cepivo« je znana igralka, producentka in mama Salma Hayek. S svojo humanitarno dejavnostjo podpira kampanjo z ozaveščanjem svetovne javnosti o pomenu izkoreninjanja neonatalnega tetanusa v državah v razvoju.
 
Pampers in UNICEF Slovenija ste se pridružila globalni kampanji oktobra 2008 in k sodelovanju povabila Anjo Križnik Tomažin, televizijsko voditeljico in mamico.
 
Tako kot Salma je bila tudi Anja priča grozljivim življenjskim razmeram afriških mam in dojenčkov v Centralnoafriški republiki, ki jo je obiskala v okviru kampanje.  Anja je po obisku Centralnoafriške republike s slovensko javnostjo delila svoje izkušnje in povedala: “Z obiskom Centralnoafriške republike sem se na lastne oči prepričala, da je kampanja življenjskega pomena za tamkajšnje matere in novorojenčke ter da gredo zbrana sredstva res v prave roke. Zato sem počaščena, da sem del te kampanje, hkrati pa vesela za tako pozitiven in številčen odziv, zato bi se rada zahvalila vsem, ki so s svojimi nakupi izdelkov Pampers UNICEF »1 pakiranje = 1 cepivo« pripomogli k temu, da smo skupaj zbrali več kot 260.000 cepiv«.
 
Slovenci smo ponovno dokazali, da imamo posluh tudi za probleme prebivalcev v državah v razvoju. S sredstvi, zbranimi v kampanji, ki je potekala od oktobra 2008 do marca 2009, bodo zagotovljena cepiva, ki bodo rešila življenje materam, nosečim ženskam in novorojenčkom v državah v razvoju. Na teh območjih morajo noseče ženske, če premorejo dovolj denarja za porod v bolnišnici, pogosto potovati več deset kilometrov do najbližje bolnišnice. Na žalost pa si velika večina tega ne more privoščiti in rojeva v higiensko povsem neustreznih razmerah, brez pomoči usposobljenega zdravstvenega osebja ali steriliziranega medicinskega orodja. K razširjenosti neonatalnega tetanusa poleg slabe higiene prispeva tudi revščina, slabo razvita zdravstvena infrastruktura, geografske omejitve in vojne. Cepljenje je še posebej pomembno za noseče ženske in njihove še nerojene otroke, za zaščito pa jih je potrebno med nosečnostjo cepiti dvakrat, kar zagotavlja zaščito njim ter njihovim otrokom v prvih mesecih življenja. Novorojenčki in matere pa za zaščito pred tetanusom ter za zagotovitev varnega življenja potrebujejo vsak po en odmerek cepiva.
 
Pampers in UNICEF Slovenija sta izjemno hvaležna vsem Slovencem, ki so pomagali, hkrati pa se zahvaljujeta staršem, medijem, strokovnjakom in znanim Slovencem, ki so prispevali k uresničevanju programa izkoreninjanja neonatalnega tetanusa. Izvršna direktorica UNICEF-a Slovenija, mag. Maja Vojnovič, je povedala: »UNICEF se proti tetanusu bori predvsem s cepljenjem mater pred nosečnostjo, s čimer se prenesejo protitelesa na novorojenčke. Prav tako izobražuje in usposablja lokalne delavce v zdravstvu ter zagotavlja cepiva in sterilne pripomočke za porod. Danes beležimo napredek že v več kot 100 državah v razvoju, še vedno pa v 47-ih ta smrtonosna bolezen ogroža življenja mater in novorojenčkov.«
 
S tem pa boj proti neonatalnemu tetanusu še zdaleč ni zaključen. UNICEF Slovenija je že 16. aprila pričel z akcijo, v okviru katere bo zbiral sredstva za cepljenje mater in novorojenčkov proti neonatalnemu tetanusu. Z direktno pošto je nagovoril 150.000 gospodinjstev, da podprejo UNICEF-ova prizadevanja za boj proti tej smrtonosni bolezni.
 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
39
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
25
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
9
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
6



Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?