|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tega se nosečnicam ne govori!

Helena Mlakar, 18.12.2013
Obstajajo neka tiha pravila o tem, kaj se nosečnicam ne govori. Bodoča mamica je že tako polna hormonov in njeno razpoloženje niha. Najmanj, kar si želi slišati, so neumestni komentarji …

image
/11


»Ali sta otroka načrtovala?«

Tega si nosečnica prav zares ne želi slišati, niti odgovoriti na takšno vprašanje. Res ni pomembno, ali je bil dojenček načrtovan ali ne, pomembno je, da je zaželen! Namesto tega vprašanja, ji lahko iskreno čestitate in zaželite vso srečo in zdravje.


»Si prepričana, da ne nosiš dvojčkov?!«

Hm, kako dvoumno vprašanje. Da, vsaka nosečnica se počuti proti koncu nosečnosti kot velikanski mrož. Sama sebi se zdi debela in tega ji res ni potrebno slišati. Vprašanje je popolnoma neumestno in z njim nosečnici ne boste naredili nič dobrega. Namesto tega ji raje povejte, da je zelo lepa nosečnica in jo pohvalite.


»Zdaj-zdaj boš rodila!«

Takšna predvidevanja niso všeč nosečnicam. Sploh ne tistim, ki so že krepko čez predvideni datum poroda. Seveda bo rodila, še vsaka je!


»Fantek bo, ne, punčka je!«

Ugibanje, ocenjevanje, kaj nosečnica nosi in celo stave na njen račun niso zaželene. Sploh, če nosečnica spola ne želi izvedeti pred porodom.

Tudi, če boste nosečnico zasipali z vprašanji, ali ve, kakšnega spola bo otrok in naj vam vendarle pove, niso zaželena. Če bodoča mamica ve dojenčkov spol in če tega noče deliti, je ne silite. Vse boste izvedeli ob svojem času.


»Ali lahko božam tvoj trebuh?«

To vprašanje tudi ni zaželeno. Trebuh nosečnice ni namenjen temu, da ga boža vsak, če si tega sama ne želi. Njeno telo je njena intimna stvar in njen dojenček, ki se raste in razvija v njej, je osebna stvar nje in njenega partnerja. In največ nosečnic ne mara, da ji nekdo tretji boža ali se dotika njenega trebuha. To je rezervirano zanjo in za bodočega očka.


»Boš dojila?«

Kako naj ve, saj še ni rodila. Če bo dojila svojega dojenčka ali ne, je popolnoma njena osebna stvar in se ostalih ne tiče.


»Kakšno ime sta izbrala?«

Večina staršev noče povedati imena vse do rojstva svojega zakladka. In to je potrebno spoštovati. Če pa vam že nosečnica izda ime, se nad njim nikar ne zmrdušujte in ji ne vsiljujte svojih predlogov.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7
Za lažji porod jejte datlje
Nosečnice, ki v zadnjem mesecu nosečnosti uživajo datlje, naj bi lažje rodile, kažejo raziskave.
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...
4



VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?