|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Projekt »POLEPŠAJMO PORODNIŠNICO«

Uredništvo Ringaraja.net, 15.6.2012
Ljubljanska porodnišnica dobiva novo podobo. Na stenah hodnikov po novem visijo fotografije novorojenčkov fotografinje Urške Klajder, ki so jih na platno natisnili v podjetju Big Bang.

image
/51



Tisti, ki imate to izkušnjo že za sabo, veste, kako pomembno je, da se v tistih prvih dneh po porodu z vašim novim bitjem v porodnišnici počutite dobro. Na Kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana oz. v ljubljanski porodnišnici nenehno skrbijo za to, da so prostori urejeni in topli, saj se mlade mamice tako pri njih počutijo prijetno.

 

V porodnišnici so že poskrbeli za barvito prenovo sten, ki so ponekod, predvsem po sobah, okrašene še s stenskimi nalepkami z otroškimi motivi. Za stene hodnikov oddelka, kjer okrevajo mlade mamice po carskem rezu, je poskrbela fotografiranja Urška Klajder, ki je porodnišnici podarila svoje fotografije novorojenčkov in podjetje Big Bang, ki je fotografije natisnilo na platno.

 

Novorojenčkih na fotografijah so stari od 5 do 14 dni, večina pa jih je bila rojenih v Ljubljanski porodnišnici. Zaposleni v porodnišnici so nad novo podobo njihovih sten navdušeni, speča bitja pa so z iskrenim navdušenjem sprejele tudi mamice. Najbolj ponosni pa so seveda starši novorojenčkov, ki so z veseljem privolili v objavo fotografij.

 

V porodnišnici si želijo, da bi se akciji pridružil še kakšen pokrovitelj, ki bi pomagal opremiti tudi hodnike ostalih oddelkov. Skrbi, da bi zmanjkalo fotografij, ni, saj se v porodnišnici dnevno rodi okrog 20 novih potencialnih modelov, ki bi morda želeli svoje spomine na prve dni imeti shranjene za vedno.

 

Več fotografij Urške Klajder si lahko ogledate na www.prispodobe.si.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
31
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
11
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
7



To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Nov Center za nosečnice v porodnišnici Pos...
V porodnišnici Postojna bodo odslej za zdrave in ogrožene nosečnice skrbeli v sodobno opremljenem Centru za nosečnice, v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?