|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Stekleničke in dude: Katera je primernejša?

Helena Mlakar, 19.1.2017
Na trgu je ogromno stekleničk, dud, različnih velikosti, oblik in materialov. Kako med vsemi temi izbrati primerno? Katera je najboljša?

image
/11


Če se odločite, da ne boste dojile, ali pa, če ne morete dojiti, je potrebno nakupiti stekleničke za mleko in čaj. Nekateri strokovnjaki pa svetujejo nakup stekleničke kljub dojenju. Ta vam lahko pride prav, če ste dlje časa stran od dojenčka in si mleko načrpate, nato pa dojenčka nekdo drug nahrani po steklenički. Včasih pa je tudi dojenemu dojenčku potrebno dodati kak obrok adaptiranega mleka, iz tega ali onega razloga. Zato steklenička v omari za zlato rezervo ne bo odveč.

Bodoče mamice pa se ukvarjajo z vprašanjem, kakšno stekleničko kupiti, katera je najbolj primerna, katera se najlažje očisti, prekuha in ne poškoduje.

 

Kakšna naj bo steklenička?

Če boste kupili stekleničko iz umetnega materiala, imajo to prednost, da so lažje in se ne morejo razbiti. Po drugi strani pa jih je potrebno hitreje zamenjati, saj se težje čistijo. Za mleko večina mamic prisega na stekleno stekleničko. Če pa jo boste uporabljali za čaj, pri starejšemu dojenčku za sok, je morda ta iz umetnega materiala bolj primerna, saj jo malček lažje drži, če mu pade na tla pa se ne bo razbila.

 

Kaj pa cucelj?

Ko je steklenička izbrana, pa je pred vami nova dilema. Ali kupiti silikonski ali cucelj iz kavčuka? Silikonske dude ne spremenijo svoje oblike, se pa hitreje pobarvajo, sploh, če dojenčku ponujate sok narejen iz korenčka ali kakega drugega živila, ki ima močno barvilo. Dudice iz kavčuka so bolj mehke, naravne, a jih je potrebno bolj pogosto menjati. Enako velja za tolažilne dude.

Potrebovali boste več cucljev za stekleničko. Dudice z manjšo luknjo so primerne za čaj, vodo, dudice za mleko imajo nekoliko večjo luknjico. Danes na vsaki dudici tudi piše, za katero starost dojenčka je primerna in za kaj se uporablja.

Ko bo dojenček nekoliko zrasel in boste pričeli z uvajanjem goste hrane, boste potrebovali dudico s križasto glavo. Te so primerne za gostejšo hrano, kašice, rižolino in podobno. Uporabljajo pa se tudi za dojenčke, ki potrebujejo gostejše mleko (proti polivanju).

 

Kako vedeti, da je dudica primerna?

Da bo dojenček lahko pravilno sesal, da ga pri hranjenju ne bo zalivalo, lahko naredite preprosti test. Če stekleničko z mlekom obrnete narobe, mora iz cuclja počasi kapljati. Če mleko kaplja hitro ali celo izteka, je luknjica prevelika.

Katero stekleničko boste izbrali, je odvisno od vas. Pri cuclju pa bo najbrž imel glavno besedo vaš dojenček.

 

Poklepetajte z bodočimi mamicami na FORUMU in si izmenjajte izkušnje!

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
18
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
10
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
7
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7



Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?