|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Kadar sumimo na morebitno kromosomsko nepravilnost ploda, ki jo vrednotimo s pregledom nuhalne svetline v 12. tednu nosečnosti, lahko s 3Dpreiskavozelo natančno ocenimo srce.

image
/11


V Sloveniji se diagnostika z naprednimi ultrazvočnimi aparati zaradi omejenih sredstev izvaja v bolnišnicah in redkih ginekoloških ambulantah. Dr. Darija Strah se v  Diagnostičnem centru Strah, Slamnikarska 3a, 1230 Domžale, tel: 0590 636 00 in 051 636 000 ob izjemnem UZ aparatu poglobljeno ukvarja s temi pregledi. S strokovnega stališča so preiskave ploda s tridimenzionalnim pregledom izjemna pridobitev.

Mnogo napak prezrtih
Zelo dobro lahko ugotovimo obrazne napake, kot so zajčja ustnica, razpoke trdega in mehkega neba, ki jih običajno prezremo zaradi lege ploda, slabega aparata ali debelosti nosečnice.

Kadar sumimo na morebitno kromosomsko nepravilnost ploda, ki jo vrednotimo s pregledom nuhalne svetline v 12. tednu nosečnosti, lahko s 3Dpreiskavo v 20. tednu zelo natančno ocenimo srce: pri Downovem sindromu je velikokrat prizadeto.
Ker imamo možnost prostorskega prikaza srca, hitreje ugotovimo, ali srce pravilno deluje. Vedeti moramo, da so prav srčne napake poleg napak izločal najpogostejše prirojene nepravilnosti. Pri morfologiji ploda v 20. tednu bodo tako pregledi bolj natančni, saj bomo lahko ocenili notranje organe in okostje, ki je lahko tudi prizadeto. Namen preiskave je ugotoviti, kdaj bi lahko prišlo do zdaj še neznanega dogodka, pri katerem nastopi cerebraina paraliza. Veliko pridobimo tudi na področju neplodnosti. Že majhna pregrada ali srčasta oblika maternice lahko povzroči ponavljajoče se splave, prezgodnji porod ali nezmožnost zanositve. Vlaganje v nove tehnologije pomeni veliko časa in denarja. Vendar če lahko rešimo eno življenje in pomagamo le enemu otroku, trud ni zaman.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
88
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
28
Kdaj naj bo bodoči očka raje tiho?
Vsak porod je drugačen in vsaka bodoča mamica se z njim sooča drugače in tako pričakuje različne stvari od svojega partn...
12
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
8



VIDEO: Od spočetja do rojstva v slabih pet...
video
Od blizu si lahko ogledate osupljiv čudež spočetja in razvoja človeškega življenja v mamineM trebuhu. Zelo zanimivo!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?