|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
  
Domače naloge
Oznake: domača naloga v vrtcu,vrtec,domača naloga,otrok v vrtcu
11.4.2016

Spoštovani. Zanima me, ali je pravilno, da 5-letni otroci v vrtcu dobijo vsak konec tedna domačo nalogo? Naloga je za 5-letnega otroka kar zahtevna in otrok je sam ne zna rešiti in je tudi noče. To naj bi bile priprave na šolo. V vrtcu pa morajo biti še eno leto pred vstopom v šolo. Najlepša hvala za vaše mnenje.
ODGOVOR:
Dr. Petja Kovačevič, dr. zakonske in družinske terapije | 25.7.2016

Pozdravljeni.

Ko se otroci začnejo vključevati v zunanje dejavnosti (vrtec, šola …) se nam lahko pogosto zgodi, da se sprašujemo o smotrnosti pravil in dolžnosti, ki jih določa sistem (učni načrt). Kar opisujete lahko razumem kot priložnost, da se otroke spodbudi k samostojnem in odgovornem delu.

Povsem normalno je, da v tej starosti otroci še niso pripravljeni na samostojno delo, zato pa jih lahko k temu usmerimo. Vzemite si čas in poskušajte otroku približati domačo nalogo. Ocenite, kaj je tisto, kar lahko sam naredi, pri čemer bo verjetno potreboval veliko vaše spodbude in potrpežljivosti ter kaj pa je tisto, kar lahko naredita skupaj. Poskušajte ga čim večkrat pohvaliti in ne odklanjajte pomoči. Domača naloga je namreč nekaj, s čimer se bo srečeval skozi celotno izobraževalno obdobje, zato je pomembno, da jo sprejme kot svojo prijetno dolžnost.

Naj bo to le kratka postojanka med njegovim časom posvečenim prosti igri.

Vse dobro želim.

 

Pogoji uporabe
Odgovori strokovnjakov so informativnega značaja in ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku in osebnega posveta z njim. Ne gre za strokovno diagnozo, temveč le za odgovor, ki je podan na podlagi vprašanja in navedenih informacij uporabnika. Določene informacije s področja zdravstva lahko zastarajo, kar upoštevajte pri prebiranju starejših odgovorov. Pri zastavljanju vprašanja je zagotovljena tajnost osebnih podatkov, ki jih posredujete ob registraciji. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določeno vprašanje ne odgovorijo. Pridržujemo si pravico do lektoriranja vprašanja.


Dr. Petja Kovačevič odgovarja:
Težave z obnašanjem petletnice
Jokava šestmesečnica
Vzgojni ukrep "stol" v vrtcu
Uvajanje na kahlico


Zastavi vprašanje strokovnjaku
Nazaj na SEZNAM STROKOVNJAKOV


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Kje z družino živite?
lola85 RR

Kje živite?