|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 nepogrešljivih stvari za vozičkanje brez stresa - in v stilu

Martina Mally, E-baby.si, 21.3.2021
Da bodo neskončna potepanja z vašim dojenčkom umirjena, je pomembno, da pred odhodom pripravite vse potrebno.

image
10 stvari, ki jih potrebujete, da boste vozičkali v stilu.
/11


Sprehod je ena od prvih aktivnosti, ki jih mamica kmalu po porodu lahko izvaja s svojim dojenčkom. Hojo lahko prilagodite svojim zmogljivostim. Gibanje na svežem zraku je dobro tako za mamico kot za dojenčka. Prvi sprehod zdravnik priporoči v približno 14 dneh po porodu, včasih zaradi carskega reza nekoliko kasneje, ali v toplih dneh celo kakšen dan prej.

Veliko mamic ima izkušnjo, da dojenčka vožnja z vozičkom umiri in že po prvih nekaj metrih prijetne vožnje zaspi, zato je miren sprehod na zraku včasih boljša rešitev kot nošenje dojenčka po stanovanju. Da bo sprehod res umirjen, je pomembno, da pred odhodom pripravimo vse potrebno.

V prvih mesecih dojenčka vozimo v košari vozička, ki je zaprta in ravna - tako je dojenček zaščiten pred zunanjimi vplivi, ležišče pa je najprimernejše za spanec, saj dojenčki v prvih mesecih potrebujejo veliko spanca. Nekje med 6. in 8. mesecem starosti naj bi košaro zamenjal športni del vozička, ki omogoča uravnavanje naklona sedalnega dela glede na potrebe dojenčka. V kolikor ga zanima opazovanje okolice, je bolj pokonci, ko je utrujen in je čas za počitek, pa ga lahko spustimo v ležeč položaj.

 

Opremo vozička prilagodimo letnemu času

V času zime in hladnih temperatur so nepogrešljive zimske vreče, ki dojenčka dodatno grejejo. Mamice se večkrat sprašujemo, kako obleči dojenčka, ko uporabljamo zimsko vrečo. To je predvsem odvisno od stopinj. Vedno pa naj ima dojenček pod zimsko vrečo vsaj eno debelejšo plast več kot mi pod bundo, saj za razliko od nas dojenček med sprehodom miruje.

 

zimska

V času zime in hladnih temperatur so nepogrešljive tudi odejice, ki dojenčka dodatno grejejo.

 

Spomladi voziček pripravimo na toplejše in bolj sončne dni. Če je dojenček še v košari, vzmetnico primerno zaščitimo z rjuhico ali celo z nepremočljivo rjuho ali zaščito, ki pride prav sploh če dojenček veliko poliva ali plenička premoči. V vročih poletnih dneh v košaro lahko namestimo zračno blazino, ki poskrbi za dobro kroženje zraka pod ležiščem.

 

Ko je dojenček v športnem delu

Ko je dojenček v športnem delu, prav tako sedalni del po potrebi ustrezno opremimo z blazino, ki nudi udobnost vožnje in enostavno čiščenje. Če snemljive blazine niste prejeli poleg vozička ali vam le ta ne odgovarja, lahko v e-baby.si trgovinici izbirate med različnimi blazinami, od katerih ima vsaka svoje prednosti. Cottonmoose in Beztroska blazini imata kompaktno polnilo iz pene, predel na nogicah pa je dodatno ojačan z materialom, ki je enostaven za čiščenje. Namestitev na voziček je enostavna, s pomočjo vrvic in elastike. Cottonmoose poleg blazine iz spominske pene in zaključkom iz umetnega usnja nudi še zračne blazine AIR, ki so predvsem priljubljene v poletnih dneh, ter klasične blazine s poliestrskim antialergijskim polnilom in dodanim vzglavnikom metuljčkom. S klasičnim antialergijskim polnilom v ponudbi najdete tudi blazine Babylux in Mamo-Tato, ki so cenovno bolj dostopne, vseeno pa dobro služijo svojemu namenu.

 

Tudi v vozičku lahko opeče sonce

V sončnih in toplejših dneh ne smemo pozabiti na primerno zaščito dojenčka proti UV žarkom. Prav je, da je dojenček na sončku in tako prejme čim več naravnega D vitamina, vendar ne pozabimo, da so med 11. in 16. uro so sončni žarki zelo močni in je nujno, da je dojenček primerno zaščiten. V primeru, da strehica vozička ne zaščiti dovolj, se mamice poslužujemo dodatnih UV zaščit, ki so zadnje čase vedno bolj priljubljene, ali uporabimo klasični senčnik za voziček. Če nimamo ničesar od tega pri sebi, bo v redu tudi kvalitetna tetra plenička, predvsem, če je iz bambusne viskoze, ki bolje odbija sončne žarke. V poletnih dneh v vozičku ne smeta manjkati niti sončna krema in klobuček za dojenčka – po možnosti tudi slednji z UV zaščito.

 

tendica

 

Naj vas nič ne preseneti

 

Kaj vse še potrebujemo s seboj na sprehodu, je odvisno od dolžine sprehoda, starosti otroka in vrste sprehoda, na katerega se odpravljate.

- Dudica in držalo za dudo, da je duda vedno na svojem mestu in ne pade iz vozička.

- Dodatna odejica, ki nam pride prav v primeru, ko smo napačno ocenili temperature.

 - Voda za dojenčka in voda za mamico.

- V obdobju izraščanja zobkov in povečanega slinjenja rutka in grizalo.

- V primeru slabega vremena ne pozabite na dežno zaščito.

- Za večerne sprehode komarnik za voziček.

- Ko planirate postanek za kavo s prijateljico, ne pozabite na igračke. Med bolj priljubljenimi so piskajoče igrače, trakovi za voziček, spirale ali igračke na poteg.

- Za daljše sprehode, ko bo predvideno tudi hranjenje, je nepogrešljiva tetra plenička za dojenje in podiranje kupčka, ali za starejše malica, hranjena v primernih posodicah ali vsaj piškotek za na pot.

- Pri daljših sprehodih je nujna tudi oprema za previjanje, zato je najbolje, da imamo s seboj previjalno torbo ali vsaj manjšo previjalno torbico, kjer imamo shranjeno vse potrebno za previjanje.

 

Vse, kar potrebujemo na sprehodu, lahko zložimo v košaro pod vozičkom, če je le-ta dovolj velika, ali pa na vozičke namestimo previjalno torbo ali nahrbtnik.

 

Pestro ponudbo pripomočkov za bolj prijetno, sproščeno in šik vozičkanje najdete na https://www.e-baby.si/.

 

Če dojenček vozička ne sprejme

Če se vaš dojenček nerad vozi v vozičku, vseeno ne bo prikrajšan za svež zrak niti mamica za gibanje. Za vajino prijetno druženje na prostem lahko poskrbi kakovostna nosilka!

 

nosilka

Nosilke so odlična rešitev tudi za vse pohodnike, ki radi hodite v hribe ali se raje sprehajate po manj obljudenih in gozdnih poteh, ki so včasih težje dostopne z vozički.

 

Nosilke so odlična rešitev tudi za vse pohodnike, ki radi hodite v hribe ali se raje sprehajate po manj obljudenih in gozdnih poteh, ki so včasih težje dostopne z vozički. V ponudbo trgovinice E-baby.si smo vključili nosilke ErgoBaby Omnia 360, saj smo po naših izkušnjah ocenili, da je to ena najboljših nosilk na trgu, ki uporabniku ponuja največ. Nudi največ različnih načinov nošenja in je primerna za največji starostni razpon.

 

Naj bo zabavno tudi za bratca ali sestrico

Sprehodi so pravi izziv za mamice, ki imajo poleg dojenčka doma še malčka, ki težko prehodi daljše razdalje. Tudi na njih smo mislili na E-baby.si in našli idealno rešitev - univerzalno rolko za voziček. Dostawka s sedežem je trenutno ena najboljših ponudb na slovenskem trgu, saj otrok lahko na rolki sedi, je varnostno pripet in ima svoj ročaj, ki služi tudi kot naslonjalo v primeru, ko malček med vožnjo zaspi.

 

rolka

Sprehodi so pravi izziv za mamice, ki imajo poleg dojenčka doma še malčka, ki težko prehodi daljše razdalje. To je rešitev. 

 

 

E-baby.si je slovenska spletna trgovinica, ki jo je ustanovila mamica Martina v času, ko se je pripravljala na to, da postane mama. Vsi izdelki so izbrani z ljubeznijo in mislijo na naše največje zaklade ter tudi na mirno in sproščeno mamico.

Ugodno ponudbo izdelkov za otroke raziščite na povezavi https://www.e-baby.si/

Samo v mesecu mamic pa vam podarjamo kodo MAMA10 za 10% popust na celoten nakup.

Koda velja do konca 31.3.2021.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
12
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
11
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
10
Knjiga, ki miga
Berite otrokom, s tem jim boste podarili ogromno. Za vas imamo nov predlog za branje!
6



Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?