|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Božič 2020: Božiček bo družine nagovoril preko spleta

Uredništvo Ringaraja.net, 26.11.2020
Kaj če bi letos Božiček otroke in celotno družino nagovoril preko spleta? Najprej ga je seveda treba najti, saj na Severnem polu nimajo interneta in Facebooka. Zagotovite si svojo Božično zgodbo!

image
Povezujemo se lahko na različne načine in v vsakem trenutku dneva, starše opogumlja ekipa Popotovalke. (Foto: Freepik)
/11


Ste se tudi vi odločili, da (nav)kljub razmeram tudi letos želite svoji družini pričarati nepozaben in čaroben Božič?

In čeprav je včasih videti, kot da se otroci veselijo le božičnih daril, so tudi za otroke pomemben del božičnih praznikov lučke, božično drevesce, peka piškotov in seveda obvezen Božiček.

Kaj pa, če bi letos Božiček otroke in celotno družino nagovoril preko spleta? Najprej ga je seveda treba najti, saj na Severnem polu nimajo interneta in Facebooka.

 

PREBERITE TUDI: Recept za čarobne božične praznike

 

Spletna Božična zgodba

Na spletni strani Osmisli.si vse družine letos čaka prav posebna spletna Božična zgodba, v okviru katere boste prejeli: 

1) Spletni dostop do božičnega kratkoigranega filma Božiček, le kam si se nam skril?!, ki traja skupaj z nagovorom Božička in glasbeno spremljavo eno uro, 

2) nagovor Božička za vso družino in

3) bonus - družinski izziv, ki ga bo otrokom v nagovoru predlagal sam Božiček.   

Ob prijavi boste prejeli na izbiro dva možna termina ogledov - 18. in 19. december 2020 ali 22. in 23. december 2020 ob 18.30.

Znotraj izbranega termina boste imeli za družinski ogled filma in nagovor Božička na voljo oba navedena dneva, tako da si boste ogled lahko prilagodili vaši družinski božični zgodbi.

 

PREBERITE TUDI: Prižiganje lučk v mestih ... in srcih

 

Z Božično zgodbo želimo družinam prenesti sporočilo povezanosti

"Tretji petek v novembru je v ekipi Popotovalka počilo. Napetost je naraščala že tedne in v zraku smo z lahkoto občutili številna trenja. Dogodki, odzivi in mnenja so se nakopičili do te mere, da je bila naša komunikacija vse slabša. Čutili smo, da naša ekipa, ki se je zbrala z željo, da bomo skupaj preko različnih projektov povezovali družine, razpada. Pa ravno mi, ki si tako zelo želimo to povezanost ponesti v svet! Čutili smo, da je čas, da ukrepamo," so nam začetek novega projekta Družinska zgodba zaupali ustvarjalci iz Popotovalke, ki so se po tem spoznanju dobili na kriznem spletnem sestanku. 

"Začetek je bil težak. Cmok v grlu in zadrževanje diha. Kdo bo začel in kaj vse bo povedal. Eden za drugim smo se počasi odprli, podelili svoje zgodbe in svoje strahove, iskreno in ranjivo smo si povedali, kaj se nam dogaja. Eden drugega smo poslušali, vsak je imel svoj čas in prostor, da je izrazil vse, kar mu je ležalo na duši. Skoraj dve uri smo potrebovali, da smo si zaupali svoje svetove in potem se je zid med nami počasi zmanjševal. Zopet smo bili slišani, videni, sprejeti in - vsaj virtualno - objeti.

In rezultat: vzdušje po sestanku je postajalo iz dneva v dan boljše, lahkotnejše in bolj igrivo - prav v Popotovalkinem duhu -  in zopet smo se čutili povezane, tako kot posamezniki kot ekipa," so srečanje s težko energijo trenutnega časa opisali mladi ustvarjalci, ki so prav zaradi te ponovne povezanosti lahko rodili projekt Božična zgodba, ki ga želijo pripeljati pred kavče čim več družin.


Popotovalka

"Izzivov v teh časih res ni malo in zelo smo ponosni na našo ekipo, da smo naravnani na to, da znamo pogledati, kaj se skriva na drugi strani nelagodja. Da se znamo usesti in iskreno pogovoriti o izzivih, s katerimi se soočamo. In prav to je sporočilo, ki ga želimo predati družinam v teh časih - da se marsikdaj ni lahko soočiti z izzivi, toda je pa vredno. Velikokrat nas je strah se iskreno pogovoriti (Tukaj preverite meditacijo za premagovanje strahov!), kakšno stvar izpostaviti, tako pri sebi kakor drugih.

Kljub temu pa verjamemo, da lahko le preko takšnih, iskrenih in ranljivih pogovorov zopet ”pridemo skupaj” in skupaj najdemo rešitev, pravo pot za nas. In to je tisto, kar ustvarja še večjo povezanost, ko skupaj premagujemo izzive. In točno to - iskrenost, ljubezen, zaupanje, sočutje, pogum, raziskovanje, radovednost, iskrice v očeh oziroma z eno besedo povezanost želimo z Božično zgodbo prenesti družinam. Povezujemo se lahko namreč na različne načine in v vsakem trenutku dneva," zaključuje ekipa Popotovalke, ki si želi, da bi se družine kljub težkim razmeram povezale med seboj in bi otroci tudi letos imeli priložnost odkrivati čarobni božični svet domišljije.

 

Več o Božični zgodbi si lahko preberete na Osmisli.si.

 

Božična zgodba

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
9
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6



5 pravil za popolne velikonočne praznike
Ste zadržani do ameriške navade lova na pirhe in velikonočnega zajčka, ki nima nobene povezave s krščansko velikonočno t...
9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?