|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Veganska salama iz čokolade in rožiča za zdravo sladkanje

Uredništvo Ringaraja.net, 11.12.2023
Sladka, zdrava, veganska in pripravljena v 15 minutah, pa še z okusom po božiču. Vsekakor zmagovalna praznična kombinacija!

image
Avtorica recepta svetuje, da veganskega masla ne zamenjate s kokosovo maščobo, saj se bo testo preveč drobilo in ne bo imelo tako dobre teksture. (Boobeefoodee.si)
/11


"To je pa tako preprosto in taaako dobro, da smo komaj pustili dva mala koščka za naslednji dan. Takoj smo jo snedli," smo lahko prebrali na portalu Boobee Foodee, kjer smo iz izposodili tale recept za vegansko čokoladno salamo.

Kdo pa pravi, da se decembra ne moremo zdravo sladkati. Če lahko takšno okusno in zdravo sladico, ki ima zaradi rožičeve moke domač in božični okus, pripravimo v dobrih desetih minutah, pa gre vsekakor za zmagovalno praznično kombinacijo.  

 

PREBERITE TUDI: Zdrave kokosove kroglice

 

Za salamo, premera dobre 4 cm in in dolžine 20 cm, potrebujete:

- 70 gramov veganskega masla
- 80 gramov veganskih piškotov (lahko jih zamenjate z drobno mletimi ovsenimi kosmiči)
- 60 gramov temne čokolade (vsaj 75%)
- 1 jušno žlico ekološkega kakava (če ga nimate, dodajte 10 gramov več temne čokolade)
- 40 gramov mandljev (lahko jih zamenjate z lešniki, indijskimi oreščki ali makadamijo)
- 6 dateljnov
- 3 zvrhane jušne žlice rožičeve moke
- po želji 50 gramov sladkorja (lahko ga zamenjate s katerim zdravim sladilom ali tudi povsem izpustite)
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- mleti sladkor za posip (po želji)
 

 

PREBERITE TUDI: Omamni cimetovi piškoti

 

Priprava: 

1) Oreščke in po želji tudi piškote grobo nasekljajte. 

2) Nad vodno kopeljo stopite temno čokolado.

3) Vse sestavine razen oreščkov, piškotov in čokolade dajte v sekljalnik in jih zmiksajte v enakomerno maso. Nato prilijte stopljeno čokolado in s kuhalnico vmešajte še nasekljane oreščke in piškote.   

4) Maso oblikujte v salamo, jo položite na prozorno folijo za živila in jo tesno zavijte.

5) Zavito salamo pustite stati v hladnilniku dobre pol ure (ali 15 minut v zamrzovalniku, če ste dobili obisk in se vam mudi), pred postrežbo pa jo posujte z mletim sladkorjem, ki ga narahlo vtrite v salamo, in salamo narežite na poljubne kose.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
5
Kako pripraviti popolno pokovko?
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
4
Recepti: Družinski novoletni prigrizki
Te družinske novoletne prigrizke lahko pripravite tik pred novoletno zabavo. Prav tako jih lahko shranite za pozen zajtr...
3
Domači krofi
Tudi pustni krofi so lahko zdravi, ali pa vsaj malo manj mastni in "beli". Poskusite Emilijin recept, predvsem kro...
3



Kvas, soda ali vinski kamen?
Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa j...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?