|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Neplodnost: Pomagate si lahko s cvetnimi esencami

P.L., 14.12.2023
Vzroki za neplodnost so številni in zelo raznoliki, posledice pa se odražajo tudi na duševni in čustveni ravni. Cvetne esence so dobrodošla opora pri soočanju z neplodnostjo.

image
Morda vam cvetne esence pomagajo spočeti otroka. (Freepik.com)
/11


"Želja roditi oziroma imeti otroka je ena najsilovitejših želja, ki jih človek doživi v svojem življenju. Ko se pojavi, nas popolnoma prevzame in težko jo potlačimo ali se ji celo odrečemo. Vsak del naše biti je prežet z njo in nezmožnost uresničitve te želje pomeni velik čustveni šok, ki nenaslovljen lahko vodi v različna negativna čustvena stanja, ki močno vplivajo na naše življenje," je prepričana Adela Trunkl iz Centra Cvetnih Esenc.

 

PREBERITE TUDI: 7 neobičajnih metod za hitrejšo zanositev


Dobrodošla opora

Vzroki za neplodnost so številni in zelo raznoliki. Nekateri se nanašajo na fiziološke motnje, kot so fibrozne spremembe maternice, endometrioza, hormonsko neravnovesje, ščitnične težave, sindrom policističnih jajčnikov in drugi.


Drugi vzroki pa so tesneje povezani z duševnimi in čustvenimi težavami, pri čemer igra pomembno vlogo prav vsakodnevni stres. Razumevanje vzroka neplodnosti oz. težav pri zanositvi je zato zelo pomembno pri odločanju, katera vrsta terapije je najprimernejša za naš individualen primer.


Vendar pa se posledice ne glede na to, ali so vzroki za težave pri zanositvi fizične ali psihične narave, vedno odražajo na duševni in čustveni ravni človekove biti. Prav zato so cvetne esence v vsakem primeru dobrodošla opora, ko se par sooča s tovrstnimi težavami.


Ko so motnje fiziološke narave ...

Kot nam je zaupala Trunklova, cvetne esence v primeru fizioloških motenj predstavljajo predvsem čustveno oporo in pomoč, da se ne vdamo, ter blažijo vse negativne občutke, ki nas prevevajo pred ali med obiskom pri strokovnjaku ali v času medicinskih posegov oz. čakanju na rezultate.


"Pomagajo nam tudi hitreje čustveno okrevati po morebitnem splavu ali prebroditi čustveni šok, če se soočamo z mrtvorojenim otrokom ali drugimi travmatičnimi izkušnjami. Parom, ki ne morejo zanositi, pomagajo, da se lažje soočijo z negativnimi občutki jeze, žalosti in morda celo zavisti, ko izvejo za prijatelje, ki so uspešno zanosili in pričakujejo otroke. Dobrodošla opora so tudi v času praznikov, ko se zbere družina in je okoli veliko otrok, zaradi česar se je težko izogniti vsiljivim vprašanjem o naraščaju," je povedala sogovornica in dodala:

"Cvetne esence nam pomagajo priti v stik z našimi čustvi in jih primerno izraziti ter s tem preprečiti morebitne psihične posledice, ki bi jih potlačena čustva lahko imela na nas. Pomagajo nam izostriti intuitivnost in najti notranji mir, tako da lažje prepoznamo, kaj je v danem trenutku dobro za nas, katere terapije oz. medicinske postopke izbrati, kako dolgo z njimi nadaljevati in podobno. Ko se osredotočimo na notranje vzgibe, postanemo manj dovzetni za zunanje negativne vplive in mnenja, ki posredno vplivajo na zmožnost zanositve. Pomagajo nam odpustiti sebi in drugim, po vsaki neuspešni zanositvi ter sprejeti oziroma si oprostiti, če se odločimo, da ne bomo več poskušali."


PREBERITE TUDI: Hrana, ki zvišuje plodnost

 

Povečajo čustveno in duševno dobrobit

Kljub temu, da morda ne gre za fiziološke težave, pa nikakor ne smemo podcenjevati moči, ki jih imajo misli na zmožnost zanositve. Zato so tudi v tem primeru cvetne esence zelo dobrodošel pomočnik. "Cvetne esence nam pomagajo povečati duševno in čustveno dobrobit med spočetjem in nosečnostjo. Ko gre za čustvene ovire na tem področju, zlasti če par neuspešno poskuša zanositi že dalj časa in za težave ni ugotovljenih fizioloških ovir, cvetne esence pomagajo odpraviti negativna čustva in omiliti vplive stresa. Cvetne esence uživata oba partnerja, pri čemer po navadi občutita olajšanje in ugodje, kar tudi posredno vpliva na hormonsko ravnovesje in plodnost tako pri moških kot pri ženskah," je pojasnila Trunklova in dodala:

"Kljub temu, da par v želji imeti otroka nastopa kot eno, se cvetne esence vedno izbirajo na individualni ravni, saj se vsak posameznik s tem sooča na svoj edinstven način, prav tako pa je čustvena podlaga vsakega posameznika različna."

 

PREBERITE TUDI: 7 znakov, ki lahko pomenijo neplodnost


Za vsako težavo se cvetna esenca najde

Kot nam je zaupala sogovornica, se za težave z neplodnostjo med cvetnimi esencami najpogosteje uporabljajo naslednje cvetne esence: 

  • Impatiens - Ko je par zelo neučakan oziroma želi čim prej zanositi in težko "da času čas", da se dogodki odvijejo tako, kot je najbolj prav. Zaradi neučakanosti sta lahko oba partnerja pod stresom, kar negativno vpliva na zanositev. 
  • Gentian - Je za pare, ki se soočajo z dejstvom, da do zanositve ni prišlo, saj pomaga odpraviti razočaranje in obup, ko stvari ne gredo tako, kot smo si želeli. Povrne optimizem in daje zagon, da poskusimo znova.
  • Mimulus - Odličen pomočnik pri strahu pred neuspehom.
  • Pine - Pomaga blažiti občutke krivde zaradi neplodnosti ali ob izgubi otroka.
  • Borage - Parom pomaga se soočiti z žalostjo ob izgubi otroka.
  • Bleeding Heart - S to cvetno esenco se lažje poslovimo in izpustimo izgubljenega otroka.
  • Cerato - Pomaga razviti zaupanje v naše notranje vedenje, da zaupamo svojim odločitvam glede ustrezne terapije in medicinskih postopkov.
  • Red Chestnut - Odličen pomočnik pri blaženju skrbi glede nosečnosti in odpravlja strah pred tem, da bo z otrokom kaj narobe.
  • Mariposa Lily - Zelo pomembna cvetna esenca, ko si prizadevamo zanositi. Prebudi namreč materinsko zavest in s tem povečuje možnosti za zanositev. Ženski pomaga vzpostaviti stik s njenimi materinskimi sposobnostmi ter krepi vez med otrokom in materjo med nosečnostjo in po rojstvu otroka.
  • Pomegranate - Pomaga pri vzpostavitvi hormonskega ravnovesja in s tem lajša spočetje. Ženskam pomaga, da se čustveno in fizično pripravijo na zanositev. Razvija intuitivno plat osebnosti in pomaga razrešiti morebitne konflikte med željo po naraščaju in uspešno kariero.

 
"Obstaja še veliko drugih cvetnih esenc, ki na edinstven način naslavljajo težave z zanositvijo in čustvene posledice, ki te težave neizbežno spremljajo. Na splošno nam cvetne esence pomagajo zaupati v svoje sposobnosti, da bomo našli najboljšo možno rešitev za naše težave oziroma nam pomagajo najti notranji mir, če teh težav v tem trenutku ne moremo rešiti," pare spodbuja Adela Trunkl.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
11
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
4
Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
3
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
3



Akupunktura izjemno poveča uspešnost posto...
Za vse pare, ki poskušate zanositi s pomočjo metode IVF, je zagotovo to dobra novica: s pomočjo akupunkture lahko uspešn...
Kakšna je zdrava in plodna sperma?
Če je v moškem ejakulatu manj kot deset milijonov spermijev na mililiter sperme, se to šteje kot nizko število spermijev...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?