|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Kakšen je postopek testiranja s testom NIFTY?

NIFTY test, 13.3.2018
Kljub temeljitim pripravam ter najsodobnejšim postopkom testiranja plodove DNK pa je za nosečnico sam postopek testiranja NIFTY izredno varen in enostaven - pravzaprav popolnoma enak kot najbolj navaden odvzem krvi iz pregiba na roki.

/11


Z nosečniškimi pregledi - tako obveznimi kot dodatnimi - se vsaka bodoča mamica sreča že v zgodnji nosečnosti. To so ultrazvočni pregledi, pregled nuhalne svetline ter invazivna in neinvazivna predrojstvena testiranja, s pomočjo katerih izvemo več o genetskem zdravju otroka.


Brez tveganja!

Glavna razlika med invazivnimi in neinvazivnimi testi je ta, da invazivne metode (na primer amniocenteza ali biopsija horionskih resic) zaradi posegov v telo predstavljajo 1-2% tveganje za splav, medtem ko pri neinvazivnih testih, za katere je značilno, da so opravljeni zunaj telesa, to tveganje ne obstaja.  

Zagotovo najboljši in najbolj kompleten neinvazivni predrojstveni test na svetu je test NIFTY, ki je varen, enostaven, natančen in zanesljiv.

Kakšen je postopek testiranja s testom NIFTY?

Nosečnice se za test NIFTY najpogosteje odločijo po ultrazvočnem pregledu, čeprav je test NIFTY na voljo že od 10. tedna nosečnosti naprej. Na dan testiranja vas bo v izbranem laboratoriju pričakal ginekolog ali tamkajšnje osebje, ki vam bo pojasnilo vse lastnosti in omejitve testa NIFTY. Pred samo izvedbo boste izpolnili potrebne obrazce o podrobnostih vaše nosečnosti in podpisali soglasje za pristop k testu.

Kljub temeljitim pripravam pa je sam postopek izredno varen in enostaven - pravzaprav popolnoma enak kot najbolj navaden odvzem krvi iz pregiba na roki. Vzorec krvi je nato z vso pripadajočo dokumentacijo poslan v certificiran laboratorij, kjer je analiziran v skladu z najvišjimi standardi.

Rezultati testa so pripravljeni po šestih do desetih dneh od odvzema krvi. Takrat vas bo o njih obvestil izbran ginekolog, kasneje pa boste vse rezultate analize prejeli tudi po pošti. Rezultati testa NIFTY so bolj kot 99% natančni za tri najpogostejše trisomije, ki so prisotne ob rojstvu, in sicer za Downov, Edwardsov in Patauov sindrom ter za določene druge genetske nepravilnosti, ki jih povzročajo dodatne ali manjkajoče genetske informacije v otrokovi DNK. Izvedeti je možno tudi spol otroka.
Kako enostaven je postopek testiranja z NIFTY testom si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.

Test NIFTY lahko opravite v kar 39 ginekoloških ambulantah in klinikah po Sloveniji, več o testu pa si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani Niftytest.si ali pogledate še njihovo Facebook stran.

 

Želiš izvedeti več o testu, imaš kakšno izkušnjo ali se ti porajajo dileme? Zapiši na forumu. Vse izkušnje, vprašanja, odgovori so dobrodošli.


PREBERI TUDI:

Ali je predrojstveni test NIFTY zares drag?

NIFTY: Samo februarja in marca že od 350 evrov!

Sem primerna nosečnica za test NIFTY?

Ne splav, temveč moč vedenja!

Nosečke so izbrale najboljši test na svetu - NIFTY

 

Promocijsko sporočilo

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
12
30 dejstev, ki jih mora poznati vsaka nose...
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
6
Sedem razlik med nosečnostjo in PMSjem
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMSjem, a zelo podobni simptomi...
6
Refleksna masaža stopal za vso družino
Refleksna masaža stopal je starodavna metoda, ki se je do danes razvila v komplementarno medicinsko metodo za zdravljen...
4


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Ob čem dojenčki v trebuhu najbolj uživajo?
Otrok se v trebuhu razvija, raste in počne še marsikaj zanimivega, večino časa pa lepo uživa, če uživa tudi mamica. Vse ...
Kdaj se začne poznati nosečniški trebušček?
Ko zanosiš, telo navzven zgleda precej normalno. Bitjece je namreč še tako majhno, da niti malo ne vpliva na velikost tr...
Branje
Michonne RR

Kolikokrat na teden berete svojemu otroku?