|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RECEPT TEDNA: 3 recepti za enostavne torte Ringarajinih mamic

Uredništvo Ringaraja.net, 21.3.2022
Predstavljamo 3 super recepte za 3 slastne torte, ki jih najraje pripravljajo Ringarajine mamice. Očki, poskusite eno pripraviti z otrokom, da boste s sladkim koščkom (ali dvema) razvajali mamo za njen praznik.

image
/21


Le kdo bi se lahko uprl slatnemu koščku torte, pa četudi je košček bolj podoben kupčku sredi krožnika ali pa majavemu stolpu, ki se ob prvem premiku podre? Tudi če torta ni popolna, ko je narejena z ljubeznijo in po možnosti s pomočjo malih šefov, otrok, je zagotovo najslajša na vsem svetu.


Preverite tri odlične recepte za torte, ki jih najraje pripravljajo Ringarajine mamice. Kar pogumno se lotite priprave sladkega presenečenja, ker so recepti res enostavni. S tortico lahko presenetite tudi mamico ob njenem prazniku ali posladkate dan svoji družini kar tako.


1. SPEKULAS TORTA mami Larise Novak

Za dno:

300 g spekulas piškotov

150 g mehkega masla 

Krema: 

6 listov želatine

500 g maskarponeja

500 g pasirane skute

4 žlice medu

2 žlici cimeta

150 g mletega sladkorja

250 ml sladke smetane  

Za okrasitev: 

200 ml sladke smetane

Zvezdice (piškoti ali marciapan ali čokolada) 

 

Priprava:

Piškote v vrečki z valjarjem zdrobimo in jih zmešamo z mehkim maslom. S tem obložimo dno modela in postavimo na hladno. 

Želatino namočimo v mrzli vodi. Maskarpone, skuto, med, cimet in sladkor zmešamo. Želatino stopimo pri nizki temperaturi in jo vmešamo v kremo. Sladko smetano čvrsto stepemo in jo primešamo kremi. Kremo namažemo na dno in čez noč postavimo v hladilnik. Torto okrasimo s stepeno sladko smetano in poljubno okrasimo. 


2. NUTELLINA TORTA mami Katje Gašperič

Testo:

6 jajc

12 dag sladkorja

18 dag moke

1 pecilni prašek

1 vanilijev sladkor

4-5 žlic Nutelle

Nadev:

0,5 l sladke smetane

5 žic Nutelle

Preliv:

2 dcl vode

5 žlic sladkorja

 

Priprava:

Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.

Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello. V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlaľimo vsako plast torte posebej. Vsako plast torte namaľemo z 1/3 kreme (zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).


3. SADNA TORTA mami Loti Windschnurer 

Testo:

4 jajca

4 žlice hladne vode

20 dag sladkorja v prahu

1 vanilijev sladkor

15 dag moke

0,5 vreče pecilnega praška

Nadev:

1,5l sladke smetane

sadje po želji 


Priprava:

Beljake ločim od rumenjakov, dodam vodo in stepem v trd sneg. Postopoma dodajam rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, moko in pecilni prašek. Ko je masa dobro zmešana prelijem v tortni model, ki sem ga prej dobro namastila in pomokala ali obložila s peki papirjem. Testo pečem v ventilacijski pečici na sredini pri temperaturi 170-180 stopinj 45 minut.

Ko se testo ohladi, ga vzamem iz pekača, prerežem na polovico in malo namočim s sokom od kompota ali z navadno vodo (ni pa nujno, ker je testo zelo rahlo). Testo namažem s stepeno sladko smetano, obložim s sadjem (jagode, breskve, ananas, banane), pokrijem z zgornjo plastjo testa in spet premažem s smetano tako vrh kot ob strani in obložim s sadjem. Torto potem za 2-3 ure prestavim v hladilnik, da se malo ohladi.


Očka, z enim od teh tortic lahko skupaj z otrokom presenetita mamico za njen praznik ali pa naredite slajši katerikoli dan v letu za vse družinske člane.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
12
Osvežilna velikonočna torta
Kako na hitro pripravimo sadno, osvežilno in obenem slastno torto?
6
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
6
Kvas, soda ali vinski kamen?
Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa j...
5



Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?