|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nosečniška moda: Elegantna nosečnica

Uredništvo Ringaraja.net, 16.11.2022
Nosečnost je najlepši čas v življenju ženske, ki pa zahteva določene prilagoditve. Tudi v naši garderobni omari, saj se razmerja v telesu precej spremenijo. To ne pomeni, da moramo izbirati oblačila brez sloga. Kako biti elegantna nosečka?

image
Enobarvna daljša tunika daje videz preprostosti, nanjo lahko lepo kombiniramo malce drugačno jopico, šal ali ruto. (Photo by Camylla Battani on Unsplash)
/11


Veliko nosečnic se odloča za ohlapna oblačila brez pravega sloga, vendar za to ob vsej izbiri, ki jih imajo nosečnice na voljo res ni potrebno. Vsekakor moramo v nosčenosti razmisliti o kakšnem kosu oblačila, ki bo dovolj udoben za nosečniški trebušček, vendar pa obstaja zelo udobna in elegantna nosečniška moda.


Za eleganco v nosečnosti ni potrebno seči globoko v žep, saj lahko svoj nosečniški slog nadgradite že z pravo izbiro modnih dodatkov. Šali, rutice, nakit, jopice in različni klobuki so lahko lepa popestritev, ki dajo ženski s trebuščkom poseben šarm. Še posebej v zadnjih tednih nosečnosti, ko je res težko razmišljati še o tem, kaj dati nase, da nas bo čim manj vezalo čez trebuh, lahko le en dodatek na preprosto tuniko, naredi izgled veliko bolj eleganten.

Zdaj imate priložnost, da eksperimentirate. To ni le zabavno, ampak tudi ustvarja nove trende v nosečniški modi.


nosečniška moda

Šali, rutice, nakit, jopice in različni klobuki so lahko lepa popestritev, ki dajo ženski s trebuščkom poseben šarm. (FOTO: Freepik.com)


Kaj nosečnice nosijo danes? Pravzaprav je danes nosečnicam na voljo nešteto možnosti. Ni pomembno, ali je nosečnicam všeč klasični slog, športno-eleganten ali moderen videz. Vsak slog postane privlačen že z nekaj triki. V nadaljevanju preverite, kaj bo leta 2023 še posebej dobro delovalo na vašem nosečniškem telesu.


Kos oblačila, ki je sinonim za udobnost

Vsekakor imajo nosečnice najraje preprosta oblačila. Številka ena so še vedno pajkice z udobno elastiko. Med nosečnostjo se elastika namreč prilagodi obsegu trebuha. Takšne hlače ne stiskajo okrog pasu niti, ko se najemo ali počnemo kaj, kar zahteva več gibanja in prepogibanja, kar je dobro tudi za otroka v trebuščku.

Najbolje je, če so hlače pretežno iz bombaža, da jih lahko uporabljate dlje časa. Na splošno je bolje, da v nosečnosti uporabljate predvsem naravne materiale, prav tako je dobro v tem obdobju prilagoditi svoj način življanja na splošno, od prehrane dalje. O nosečnosti lahko veliko praktičnih informacij najdete tukaj, kje boste izvedeli tudi vse o nujnih preiskavah in poteku nosečnosti od prvih znakov dalje. 


Bodoče mlade mamice k črnim pajkicam rade nosijo daljše bluze najrazličnejših barv. Enobarvna bluza daje videz preprostosti, nanjo lahko lepo kombiniramo malce drugačno jopico, šal ali ruto. Dvobarvne bluze z visokim ovratnikom in črtastim vzorcem so videti še bolj elegantne. Če bluza rahlo pade, lepo pade čez trebuh in ustvari lepo linijo.


Blazer iz džersija: privlačen dodatek za modne navdušenke

Del življenja večine nosečnic je vse do zadnjega meseca je seveda tudi služba in vsaka ženska si želi na delovnem mestu izgledati elegantno. Na žalost preproste jeans hlače in ohlapne majice niso dovolj. Priljubljena in precej preprosta rešitev je jopič iz džersija, ki ga lahko kombiniramo na različne stile. Mehka in elastična tkanina pa prispeva k dobremu počutju.

Prednost takšnega jopiča je, da se lepo prilagaja obliki telesa - torej je uporaben skozi vso nosečnost, vendar se ne oprime kože. Jopič iz džersija je mogoče dobiti v različnih barvah, kroju in z različno debelino materiala, zato je primeren za vse letne čase.

Še ena dobra stvar takšnega jopiča je, da je še tako ohlapna bluza pod njim videti elegantno. Enobarvni modeli naredijo bolj razkošen vtis kot večbarvne bluze, ki pa kljub temu lepo izpadejo v kombinaciji z enobarvnim jopičem.

Jopič je enostavno kombinirati tudi z nosečniškimi kavbojkami in elegantnejšo srajco, da dobimo bolj športno-eleganten nosečniški videz.


nosečniška moda

Jopič je enostavno kombinirati z nosečniškimi kavbojkami in elegantnejšo srajco, da dobimo bolj športno-eleganten nosečniški videz. (Freepik.com)


Pomembna je tudi prava izbira čevljev

Trenutno so zelo modne srednje modre do temno modre kavbojke. Zraven je najbolje nositi čevlje z ravnim podplatom - s pravimi vložki vas obremenjena stopala ne bodo bolela niti po dolgih dnevih v pisarni. Na začetku nosečnosti so visoke pete seveda še vedno mogoče. 


Ni vseeno, kakšno tkanino izberemo

Za eleganten nosečniški videz v poletnem času so najprimernejše naslednje tkanine: lan, bombaž, svila. Pozimi so dobra izbira bolj topli materiali, kot na primer: debelejši bombaž, čista volna, angora.


Bodite pozorni pri oblačilih iz čiste volne, ker rada "pikajo". Vsekakor je najbolje, če oblačilo prej pomerimo in v kolikor nas pika, pod njim nosimo majico iz drugega materiala.

Pri volnenih oblačilih moramo biti pazljivejši tudi pri pranju in shranjevanju. Prava volna privlači molje, zato je treba oblačilo hraniti tako, da te živalice ne morejo do njih. Ko volneno oblačilo dlje časa ne uporabljate, ga lahko shranite v vakumski vrečke ali plastični škatli, ki jih je mogoče zapreti. 


nosečniška moda

Bodite pozorni pri oblačilih iz čiste volne, ker rada "pikajo", kar je v nosečnosti še bolj pomembno, saj je koža nosečnice bolj občutljiva. (FOTO: Freepik.com)


Ženskost je pomembna tudi za nosečnice

Nekatere ženske želijo med nosečnostjo pokazati svoj trebuh. Druge o svoji nosečnosti govorijo bolj diskretno. Vendar je ženskost zelo pomembna za ene in druge in nikakor je ne smete zanemariti. Tudi v nosečnosti ste lahko glaurozne in si privoščite oprijeta oblačila, z bleščicami, čipkami in sijajem.


Princesa Kate Middleton se je med nosečnostjo namenoma odločala za modne obleke, popolno razkošje ter za suknjiče, krila in bluze, ki so objemali postavo. Na kraljevih dogodkih Kate pogosto nosi obleke iz lahkih tkanin in z največ dvobarvnim vzorcem. Najraje jih kombinira z dolgimi plašči, ki so barvno izrazito kontrastni z videzom njenih oblek. Obleke so dolge do kolen, njeni čevlji pa precej preprosti.


Za nosečniške obleke je priporočljiva različica s pasom. Tako se slog nekoliko razrahlja in ne pokaže preveč trebuha. Okrogel izrez je kot nalašč za ogrlice, šale in rute. Z dolgim blazerjem nosečnice poskrbijo za popoln zaključek svojih oblek. Pomembno: Blazer mora biti vedno krajši od obleke. Obleka naj bi se v idealnem primeru končala do višine kolen.


nosečniška moda

Tudi v nosečnosti ste lahko glaurozne in si privoščite oprijeta oblačila, z bleščicami, čipkami in sijajem. (FOTO: Freepik.com)


Nosečnost in oblačila za prosti čas

Absolutna klasika nosečniških oblačil za prosti čas so "farmerke", ki so danes lahko videti še bolj elegantno. So idealen spremljevalec v hladnejših pomladnih in jesenskih dneh. Prikrivajo trebuh, hkrati pa imajo zaradi številnih žepov veliko prostora za shranjevanje. Črtasta srajca je pod njimi videti odlično.


nosečniška moda

Absolutna klasika nosečniških oblačil za prosti čas so "farmerke". (FOTO: Freepik.com)


Legice so prav tako med najnovejšimi trendi, in to ne le za nosečnice. Te popolnoma elastične hlače združujejo lastnosti gamaš in kavbojk. S širšim pasom v zgornjem delu legice ustrezajo tudi potrebam nosečnic. Omogočajo tudi neskončno kombiniranje, saj jih je mogoče dobiti v različnih barvah, z vzorci ali brez. Videz je lepo zaključen, če zgornje oblačilo barvno skombiniramo z legicami, hkrati pa so primerne tako za vsakdan kot tudi za eleganten poslovni stil.


Poleg videza je za večino nosečnic pri nosečniških oblačilih pomembna predvsem funkcionalnost, prileganje ter material in njegova izdelava. Pri nosečniški modi za prosti čas je pomembno, da oblačila: 

  • omogočajo udobno gibanje; 
  • so narejena iz trpežnih materialov;
  • da tkanina diha;
  • so iz materiala, ki ga je enostavno vzdrževati in se ne mečkajo.


nosečniška moda

Z daljšim blazerjem in pasom nosečnice poskrbijo za popoln zaključek svojega videza. (FOTO: Freepik.com)


In še dva nadvse koristna nasveta za konec ... Ko boste kupovali čevlje v nosečnosti imejte v mislih, da vam bo iz tedna v teden težje nositi trebušček pred seboj, zato izberite čim bolj udobno obutev. Pri izbiri ustrezne velikosti pa ravno nasprotno, ne pretiravajte z udobnostjo in kupujte prevelika oblačila, ampak izberite oblačilo, ki vam je dejansko prav. Z izbiro pravega materiala in kroja, si boste zagotovili tudi udobje.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
14
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
6
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
4



Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...
FOTO: Ilustracije o nosečnosti, ki jih mor...
photo
Pred nosečnostjo si tako ženske kot moški to obdobje predstavljajo kot blaženo in veselo. Vsaka nosečnica pa vam lahko o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?