|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nosečniške zgodbe: Nisem še ... pa sploh kdaj bom?

Nosečniške zgodbe, 4.7.2023
Vsi najini prijatelji že imajo dojenčka. Nekateri že prave majhne dame, ki so začele nežno čebljati.. Ah, kdaj bova midva tista srečneža? Čemu sva naredila tri sobice...Še vedno so prazne.

image
Poskušava še naprej. Pa vendar... plusa še vedno ni na mojem testu. (Freepik.com)
/11


Vsi najini prijatelji že imajo dojenčka. Nekateri že prave majhne dame, ki so začele nežno čebljati. Ah, kdaj bova midva tista srečneža? Čemu sva naredila tri sobice? Še vedno so prazne.

 

Otrok?

Ko sva predlani odšla na zaslužen dopust, sva se znašla med samimi družinicami. Kaj kmalu sva se začela poigravati z mislijo, da je čas, da tudi sama poskusiva zanositi. Vsi najini prijatelji so že mamice in očki, samo midva sva še uspešno sama gradila dom za najino družino. Večkrat sva se pohecala, da nama bo pa sigurno uspelo ''sprve''!

In začela sva.

Nisva se obremenjevala. Predajala sva se drug drugemu z vso najino ljubeznijo. Sama sem že nekaj let navdušena nad materinstvom, zato sem točno vedela, kdaj je pravi čas. Komaj sva počakala tistih ključnih 14 dni za najin prvi plusek. Izbrala sva že vsa imena, pregledala vse spletne strani za sladke nakupe oblačilc, opreme, vozička. Še psa, ki je najin ljubljenček, sva začela pripravljati na prihod novorojenčka in seveda sprejemanja drugačne rutine. Kako sva bila navdušena.

 

Negativen test

Pride dan, ko opravim test. Negativno. Nisem mu upala povedati. Naslednji dan opravim še en test. Zagotovo še ni minilo dovolj časa! Negativno.

Končno uspem povedati ljubezni mojega življenja, da še očitno ni najin čas. Šokirano se spogledava in poskušava spet naslednji mesec.

 

Prvi simptomi

V tem mesecu so se začeli moji prvi simptomi. Nenehno tiščanje na stranišče, bolečine v trebuhu, slabosti, čudni vonji, glavoboli, vrtoglavica. Prepričana sem bila, da bo test tokrat pokazal pričakovan plusek.

Opravim, zaprem oči in čakam. Čakam. 15 minut. Da se bo zagotovo druga črtica imela čas obarvati.

Nič. Neznansko razočaranje. Pa kako? Želja po otroku je zavajala moje telo in mi dajala lažne simptome. Pa je to mogoče? Je. V glavi je vse mogoče.

Sprejela sva to in šla naprej. Minilo je pol leta. Vsak mesec enaki, še močnejši simptomi. Nič.

 

PREBERITE TUDI: Nosečniške zgodbe: Črtica

 

K nasvet h ginekologu

Odpravim se do ginekologinje.

Gospa, vse je v redu, do enega leta ni problema. Edino, veste, vaša maternica je obrnjena navznoter. Ne delati panike, samo mogoče boste potrebovali dalj časa, veste, vse bo v redu. Ovulacijske teste si kupite, da boste sigurni, kdaj je ovulacija.

Super. Za sekundo sem se sesedla in se pogumno postavila nazaj. Hvala vam, upam, da uspe.

Pridem domov, grem vprašat strica Googla. Zadelo me je naravnost v srce. Poleg vseh ginekoloških težav, ki sem jih imela v preteklosti, je nemogoče, da zanosim brez truda in da nama uspe kar tako, kot sva imela v planu.

 

Plusa ni in ni

Poskušava še naprej. Pa vendar... plusa še vedno ni na mojem testu. Iskrico v njegovih očeh je zamenjala tista prikrita solza. Ki mi je noče nameniti, ker ve, da bom se sesula tudi jaz. Najino ljubljenje ima zmeraj grenak priokus. Trudiva se hoditi po svetu srečna in nasmejana.

Ljubi Bog, vse imava. Toliko ljubezni, da bi jo z veseljem lahko razdajala še drugi, tretji osebici. A vendar... še vedno upam. Upava. Ne glede na to, koliko vprašanj dobiva, kdaj bova midva kaj ''vštimala''.

Bi, bi... A srce gori... Ob pogledu na vse otročke, ki naju obdajajo, se zvečer zlekneva na kavč in se predajava vsak svojim žalostnim mislim...

 

Dragi najin ''prvi''...

nezmožna sva izmeriti ljubezen, ki jo čutiva samo ob misli, da boš enkrat v mojem trebuščku... Prosim pridi hitro. Mamica in ati te nestrpno pričakujeta in komaj čakata, da te bosta lahko spodbujala pri tvojih prvih korakih, besedah, padcih... Komaj čakava, da ti predava vso ljubezen tega sveta... Ne pozabi, vedno bova tukaj zate.

Tvoja bodoča, pogumna mami in ati.

 

Nagrajenka nagradne igre Nifty

Predstavljena resnična zgodba je nagrajenka nagradne igre Nifty, med katero smo zbirali najboljše zgodbe o nosečnosti ali zanositvi. Več si lahko preberete >>TUKAJ<<.

 

PREBERITE TUDI: Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
91
Čaj, ki pomaga pri neplodnosti
Če se ženska sreča s težavo, da ne more zanositi, bo poizkusila vse, da bi zanosila. V prispevku boste našli ljudsko zdr...
4
Miomi in pomen ginekoloških pregledov
Zdrava ženska vsak mesec dobi menstruacijo, mnoge med njimi pa se soočajo z izredno močnimi krvavitvami in neprijetnimi ...
3
Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...
3



Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...
VIDEO: Resnična zgodba, ki te spravi v jok
video
Obstajajo zgodbe, ki te spravijo v jok in tole je ena takšnih zgod. Zgodba o najlepši ženski. Ogled resnično priporočamo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?