|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Odločuj: E-transfromer

Uredništvo Ringaraja.net, 28.9.2012
Ali veš? Elektronski in električni odpadki niso enoviti odpadki, pač pa so sestavljeni iz različnih delov. Mnogi vsebujejo redke surovine, drugi za okolje nevarne sestavine.
Ključne besede:

image
/61


 

Ali veš? Elektronski in električni odpadki niso enoviti odpadki, pač pa so sestavljeni iz različnih delov. Mnogi vsebujejo redke surovine, drugi za okolje nevarne sestavine. Če jih oddamo na ustrezna zbirna mesta, omogočimo ustrezno predelavo ter privarčujemo surovine in energijo.


Recimo, v sedemsto telefonih lahko najdemo dovolj zlata, da izdelamo en zlat prstan!

 

Kje pa izveš kako se ravna s takimi odpadki? Si že slišal za E-transformer?

 

E-transfomer je solarno multimedijsko vozilo. Na vozilu so v obliki eksplozijskih sestavnic, veliki in mali gospodinjski aparati, mobilni telefon, LCD televizor in raznovrstna e-oprema. E-transformer je zložljivo vozilo, različnih barv in nasmejanih likov, opremljeno je z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo, ki se v celoti napaja iz lastne solarne elektrarne nameščene na strehi vozila.

 

Poglej si predstavitveni filmček:
http://www.youtube.com/watch?v=vT78lBkvGkI&feature=plcp


Kje pa se trenutno nahaja E-transformer pa si lahko ogledaš tukaj:
http://www.life.zeos.si/

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Uresničujmo, z energijo varčujmo!
Projekt Uresničujmo, z energijo varčujmo! poziva vse odjemalce in uporabnike elektroenergetskega sistema v Sloveniji k v...
3
Naj otroku oblečem slovensko ali kitajsko ...
Že 13 let se je zavrtelo, ko sem od oddaljene prijateljice izvedela, da v moji bližini izdelujejo ljubka oblačilca za ot...
3
Zgodba o kozmetičnih izdelkih
Vsi imamo možnost izbire, kupujte izdelke, ki so varni! Za vaše zdravje gre.
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2



Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
Vabilo na filmske večere
Filmski večeri v Info točki Okoljskega centra na Trubarjevi 50 v Ljubljani se nadaljujejo tudi v 2011.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?