|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

PI – zadnji polarni medvedek

Alenka Klopčič, 1.2.2011
Pa je izšla! Druga v zbirki Sad Earth Collection z naslovom Pi - zadnji polarni medvedek! Tudi ta eko knjiga, ki je izšla v slovenskem in angleškem jeziku in seveda na reciklirnem papirju, nosi pronicljivo zgodbico s prodornim okoljskim sporočilom!

image
/11


 

Zadnji januarski dan je izšla druga knjigica v zbirki "Sad Earth Collection" z naslovom Pi - zadnji polarni medvedek avtorjev Alenke in Tomaža Klopčiča. Zgodbica govori o polarnem medvedku, ki skupaj s prijateljem Pingom obtiči na odlomljeni ledeni plošči, ki ju popelje daleč na odprto morje. Zbegana dvojica ima na nepredvidenem popotovanju zelo zanimive dogodivščine in srečanja, med drugim spoznata tudi človeka - v vseh njegovih pojavnostih.

In kot se za pravo eko knjigo spodobi, je tudi Pi - zadnji polarni medvedek izdan na reciklirnem papirju, 1 EUR od prodanega izvoda pa bo namenjen azilu za divje živali na Muti. Zgodbico je oblikoval in ilustriral Roman Peklaj.

Spremne besede k Piju so pripravili bivši podnebni pogajalec pri Združenih narodih Yvo de Boer, evropska komisarka za podnebne spremembe Connie Hadegaard in slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj, ki je knjigo tudi mecensko podprla.

 

 

Več informacij o knjigi:

www.ekoknjiga.si

alenka.klopcic@ekoknjiga.si

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dan za Sončke
26. marec 2012 je pri Naravnih začetkih dan Za Sončke.Na ta dan organiziramo tri različne delavnice: Skrbimo za zdra...
4
Pismo Eko Vile - Zrak
Na majhni jasi na robu gozda stoji majhna hiša, zbita iz lesa in gline, z majhnimi okni in okrašena s pisanimi rožami. V...
4
Voda je naše bogastvo
Dezertifikacija je izraz za proces degradacije tal, ki je posledica različnih dejavnikov – od podnebnih sprememb do nepo...
3
Zaključek projekta Eko-paket
Znani so nagrajenci projekta Eko-paket 2009/10!
3



Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...
PI – zadnji polarni medvedek
Pa je izšla! Druga v zbirki Sad Earth Collection z naslovom Pi - zadnji polarni medvedek! Tudi ta eko knjiga, ki je izšl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?