|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvi šolski dan: 10 idej za proslavitev

Uredništvo Ringaraja.net, 25.8.2023
Prvi šolski dan je nekaj posebnega in kot tak naj otroku (in staršem) ostane v najlepšem spominu. Poiskali smo nekaj idej, kako ga narediti nepozabnega.

image
Poskrbite, da bo otroku prvi šolski dan ostal v spominu. (Freepik.com)
/11


Že res, da se prvi šolski dan začne zjutraj - s prvimi koraki skozi šolska vrata, prvim sedenjem za šolsko klopjo in prvim odmorom. Toda prvega šolskega dne še ni konec, ko se konča pouk.

Ko novopečen šolar pride domov, je dober začetek šolskega leta treba tudi proslaviti. Toda, kako?

Zbrali smo nekaj idej, da boste prvi šolski dan lahko naredili zares nepozaben. Tako za otroka kot za družinski album. 

 

1. Čas za tortico

Obiščite najljubšo slaščičarno in se sladko razvajajte! Ta dan je dovoljeno pojesti tudi kakšno sladkarijo več. Če veste, da vaš otrok najbolj obožuje tortico, ki jo naredite doma, pa si le vzemite čas in ga presenetite, ko ga pripeljete domov iz šole. 

 

2. Kinovečer

Lahko izberete film ali risanko, ki se trenutno vrti v kinu, ali pa doma pripravite družinski filmski večer z otrokovim najljubšim animiranim filmom. Pa ne pozabite na slastno pokovko!  

 

PREBERITE TUDI: Priprava otroka na promet

 

3. Kulturni popoldan oziroma večer

Kino je lahko precej običajna izbira, zato lahko za obeležitev prvega dne v šoli izberete raje koncert ali ogled gledališke predstave. Tako bo prvi večer v novem šolskem letu še posebej slavnosten.  

 

4. Piknik v naravi

Začetek septembra je običajno še vedno vroč in sončen, zato lahko lepo vreme izkoristite za družinski piknik v naravi. Vzemite odejo in najljubše prigrizke ter poiščite zelen kotiček, kjer boste lahko izvedeli vse o prvem dnevu v pravi šoli.

 

5. Slavnostno družinsko kosilo ali večerja

Zakaj bi bilo v vaši kuhinji praznično le za praznike? Tudi prvi šolski dan je poseben dan, zato poskrbite, da bo praznično obložena tudi vaša miza. Seveda z najljubšimi jedmi vašega šolarja. Obed za družinsko mizo je super priložnost za klepet o prvem šolskem dnevu.

Lahko pa otroka presenetite tudi z obiskom njegove priljubljene restavracije. Ni pomembno, če bo njegova izbira mogoče malce nezdrava, pomembno je, da si bo vaš otrok ta dan zapomnil za vedno. 

 

6. Obisk živalskega vrta

Živali v živalskem vrtu so posebej privlačne in če še niste bili na obisku v ZOO-ju, je prvi šolski dan idealna izbira za to.

 

PREBERITE TUDI: Kako otroka pripraviti na šolske ocene?

 

7. Foto zvezda prvega šolskega dne

Nekateri otroci obožujejo fotografiranje in če je tudi vaš otrok med njimi, ga lahko za spomin na ta poseben dan odpeljete na pravi "fotošuting" k profesionalnemu fotografu ali pa zabavno družinsko fotografiranje organizirate kar doma. Opremite se s kakšnim rekvizitom, ki bo popestril fotografije ali izberite zanimivo lokacijo in dan bo popoln. Pa še ena prednost te ideje je ... prvi šolski dan boste na fotografije ujeli za vedno. Obvezno katero od fotografij razvijte in uokvirite! 

 

8. Zadnji skok v morje

September je še čisto poletni mesec s poletnimi temperaturami, zato lahko prvi septembrski dan preživite na morju. Do naše obale ni daleč in zato lahko za svojega šolarja organizirate morski potep presenečenja. Le kateri otrok bi bil razočaran, če bi lahko prvi šolski dan združil s plavanjem, skakanjem v morje, potapljanjem in kepico sladoleda na obali? 

 

9. Osvajanje vrhov

Ker je prvi šolski dan od otroka zahteval tudi to, da je moral kar nekaj ur mirno sedeti za šolsko mizo, lahko višek energije izkoristi za to, da osvoji vrh kakšnega hriba skupaj z vami. Ne samo, da se boste lahko nadihali svežega zraka, poskrbeli boste tudi, da bo otrokov dan ostal zapisan v planinski knjigi na vrhu osvojene poti. Ovekovečite zapis v knjižici kot trajen spomin na ta dan. Tukaj pa najdete ideje za družinske izlete! 

 

10. Tekmovanje v družabnih igrah

Če se želimo zabavati, so družabne igre super ideja za to. Lahko pripravite tekmovanje v zabavnih igricah v krogu družine ali pa na zabavo povabite otrokove prijatelje. Vi poskrbite za hrano in pijačo, otroci pa bodo sami poskrbeli za super zabavo. Bodite pozorni le na to, da se "žur" ne bo zavlekel predolgo v noč, kajti za prvim šolskim dnem pride tudi drugi ;)!

Lep prvi šolski dan vam želimo!

 

VIR: siol.net

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
4
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
4
Cepljenje otrok pred vstopom v prvi razred
Pred vstopom v prvi razred otroci opravijo sistematski pregled pri pediatru. Največkrat pa so takrat tudi cepljeni. Cepl...
4



Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?