|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Shujševalni štrudeljček, pripravljen v 10 minutah!

Uredništvo Ringaraja.net, 12.8.2019
Ta jabolčni zavitek se pripravlja s tortiljami, zato lahko pripravite tako shujševalno kot brezglutensko različico. In to v desetih minutah!

image
Ne pozabite na obvezno začimbo - cimet.
/21


"Ko smo na spletu prvič objavili ta recept, je vzbudil toliko zanimanja, da je v trgovinah zmanjkovalo tortilj! Zdaj so k sreči znova na voljo, tudi nizkokalorične, torej si lahko mirno privoščimo okusni shujševalni štrudeljček," pišeta avtorici priljubljenega bloga Pinchofnom.com - Kate Allinson in Kay Featherstone, ki sta objavili kuharsko uspešnico sto shujševalnih receptov - Ščepec njama.

 

Za 4 osebe potrebujete:

- 4 jabolka
- 2 žlički mletega cimeta
- 8 žličk sladila v prahu in še malo za posipanje
- 4 žlice vode
- 4 žlice sesekljanih orehov
- 4 žlice sesekljanih rozin
- 4 nizkokalorične tortilje
- 4 srednje velika jajca
- stepeno olje v pršilu

 

Priprava:

1) Olupljena in na koščke zrezana jabolka, sladilo in vodo zmešajte v skledi, primerni za mikrovalovno pečico. Posodo pokrijte s folijo za živila in dušite dve minuti pri visoki temperaturi, da se jabolko začne mehčati, a je še čvrsto na ugriz. Če ne uporabljate mikrovalovne pečice, uporabite navadno pečico.

2) Odcedite odvečno tekočino. Odtehtajte 240 gramov jabolk ter jim primešajte orehe in rozine. Ostanek jabolk shranite za drugič.

3) Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija - ventilatorsko na 180 stopinj Celzija, plinsko na stopnjo šest.

 

PREBERITE TUDI: Domače brusnične žitne ploščice

 

4) Sedaj tortiljo prepognite na tretjine. Trdno jo stisnite, da se poznata gubi, ko jo spet razgrnete. Nato jo prepognite čez pol. Obe gubi kaka dva prsta od sredine morata biti vidni. Z ostrim nožem poševno zarežite dva prsta od spodnjega roba podlage do vidne gube. Zarezujte nove zareze za prst narazen skoraj do gornjega roba, tako da dobite šest do osem zarez. Sredina, spodnji in zgornji del tako ostanejo celi.

5) Zdaj razgrnite podlago in jo premažite z jajcem, najbolj ob robovih. Po sredini namažite nadev ter čezen prepognite zgornji in spodnji rob podlage. Nato s poševnimi trakovi izmenično prekrivajte nadev: začnite s prvim levim in ga zapognite levo navzgor. Nato nadaljujte do vrha, da je ves nadev prekrit in dobite vzorček kitke. Postopek ponovite z vsemi štirimi tortiljami. Ko končate, zavitke potresite s ščepcem sladila. 

6) Zavitke položite v pekač, popršen z oljem. Pecite jih deset minut oziroma do zlato rjave barve. Ko so pečeni, jih vzemite iz pečice in postrezite še tople.


Recept za shujševalni štrudeljček smo si izposodili v svetovni kuharski uspešnici Ščepec njama, v kateri je zbranih sto shujševalnih receptov iz domače kuhinje.


Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
11
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
9
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...
5
Recept za dojenčke: Odlična polenta
Glavna zvezda današnjega recepta je polenta, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za 8 mesečnika in ...
5



POZOR: Zdravju škodljivi otroški piškoti!
Iz Uprave RS za varno hrano so sporočili, da so priljubljeni otroški piškoti znamke Plazma neustrezni za uživanje zaradi...
OPOZARJAMO: Škodljiva "jajčka preseneč...
photo
Zaradi previsoke vsebnosti vodikovega peroksida v desertu "jajčka presenečenja", je podjetje - zastopnik izdelek u...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?