|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Špinačni žepki s sirom

Uredništvo Ringaraja.net, 29.5.2023
Špinača vsebuje ne le veliko železa, temveč tudi veliko vitaminov A in K, folata, vlaknin in za otrokov razvoj pomembnih beljakovin. V teh žepkih jo bodo z veseljem pojedli tudi najizbirčnejši mali in veliki jedci.

image
Špinačo lahko zamenjate tudi z blitvo. (Freepik.com)
/21


S temi okusnimi in priročnimi žepki postane vključevanje špinače na otrokov jedilnik prav preprosto. Tudi za tiste otroke, ki ne marajo "ogabne zelene juhe".

Špinača vsebuje ne le veliko železa (sicer manj kot blitva), temveč tudi veliko vitaminov A in K, folata, vlaknin in za otrokov razvoj pomembnih beljakovin.

 

Sestavine

Za 8 žepkov potrebujete:

- 90 g špinačnih listov

- 125 g rikote ali skute

- 75 g nadrobljene fete

- 2 koluta razvaljanega testa s premerom 23 cm

- 1 veliko jajce

- 1/2 čebule

- 2 žlici rastlinskega olja

- 1/8 žličke zmletega muškatnega oreščka

- ščepec soli


Priprava
:

1) Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in rahlo namastite plitev pekač.

2) Najprej na drobno nasekljajte čebulo, nato v veliki ponvi na zmernem ognju segrejte olje in dodajte čebulo, ki jo pražite in nenehno mešajte približno tri do pet minut, da se zmehča in postekleni. Dodajte špinačo in pražite še približno pet minut, da špinačni listi popolnoma "ovenijo". Špinačno zmes s penovko nato prestavite v skledo in pustite, da se ohladi, tekočino v ponvi pa si prihranite za kasneje.

3) Ohlajeni špinači dodajte feto, rikoto, jajce, muškatni orešček in sol ter vse skupaj dobro, vendar nežno premešajte.

4) Oba koluta krhkega testa razrežite na četrtine. Na polovico vsakega kosa testa naložite pol do dve jedilni žlici špinačnega nadeva, golo polovico testa zapognite čez nadev in z vilico stisnite robove. Nadevan žepek previdno položite na pripravljen pekač in postopek ponovite s preostalimi kosi testa in nadevom.

5) Žepke pecite približno 20 minut, da svetlo porjavijo. Postrezite jih še tople, sicer jih pa lahko v nepredušni posodi v hladilniku hranite do dva dni, zamrznjene pa tudi do enega meseca.

 

 
Recept za špinačne žepke s sirom smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
4
Test čajev
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je v tokratnem primerjalnem testu preverila metine in »zimske« čaje. Rezultati testa č...
4
Zdrav zajtrk za šolarja – teden 2
V drugem tednu šole smo vam pripravili novih pet idej za zdrav zajtrk za šolarja. Preverite, jedi, ki jih lahko zjutraj ...
4
3 živila za pospešitev prebave
Kmalu bo poletje in počasi prihaja na vrsto čiščenje telesa, zato smo izbrali 3 živila, ki očistijo jetra in pospešijo p...
3



Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...