|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih

Uredništvo Ringaraja.net, 25.11.2023
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, kako izgleda ta mali borec danes in se spomnite njihove zgodbe!

image
Nedonošenčke in dojenčke z nizko porodno težo zdravimo z metodo koža na kožo, ki je tudi pokazala, da imajo dojenčki, zdravljeni s to metodo, nižjo stopnjo okužb, manj bolezni, boljši spanec in zmanjšano tveganje za hipotermijo. (Supplied)
/11


Mamin dotik. Kako močan je! Njenega sina so razglasili za mrtvega in naredila je tisto, kar ji je govoril njen materinski nagon ...

To je bila zadnja priložnost za Kate, da se poslovi od svojega otroka, potem ko so zdravniki izgubili upanje, da bodo rešili tega prezgodaj rojenega otroka. Svojemu sinu, rojenemu v 27. tednu, je skozi solze povedala, kako zelo ga ima rada, ga močno drži, ne želi ga izpustiti.

Čeprav se je Jamiejeva sestra dvojčica Emily uspešno rodila, so zdravniki Kate sporočili novico, ki se je bojijo vse matere – da so po 20 minutah boja za življenje njenega sina, morali otroka razglasiti za mrtvega.

Kate je otroka odvila iz odeje in ga prislonila na kožo. In potem se je zgodil čudež. Po dveh urah objemanja, dotikanja in pogovora z njim je fant začel kazati znake življenja. Sprva se je začel boriti za zrak, vendar so zdravniki to opisali kot refleksno reakcijo.



Vendar ga je mati nato začela hraniti s prstom, z malo mleka iz prsi. Fant je začel normalno dihati.

Pomislila sem: "O moj bog, kaj se dogaja," je rekla Kate Ogg.


PREBERITE TUDI: Zgodbe malih junakov: Neverjetni trojčki


"Kmalu zatem je odprl oči. To je bil čudež. Nato je segel in me prijel za prst. Odprl je oči in premikal glavo levo in desno. Zdravnik se je prijel za glavo in rekel: 'Ne verjamem, jaz ne morem verjeti."


Mama iz Avstralije je javno spregovorila v televizijski oddaji in poudarila pomen metode koža na kožo pri oskrbi bolnih dojenčkov, ki jo uporabljajo v vse večjem številu britanskih bolnišnic. V večini primerov so dojenčki poslani na intenzivno nego, če se med porodom pojavijo resne težave. Toda tehnika 'kengurujčkanja', poimenovana po načinu, kako kenguruji hranijo svoje mladiče v vreči ob telesu, omogoča materi, da deluje kot človeški inkubator za dojenčke z zagotavljanjem toplote, stimulansov in hrane. Nedonošenčke in dojenčke z nizko porodno težo zdravimo z metodo koža na kožo, ki je tudi pokazala, da imajo dojenčki, zdravljeni s to metodo, nižjo stopnjo okužb, manj bolezni, boljši spanec in zmanjšano tveganje za hipotermijo.


PREBERITE TUDI: Najmanjša nedonošenka Erin


"Zdravnik me je vprašal, ali sva sinu izbrala ime. Odgovorila sem: 'Jamie.' To je bil najslabši občutek, kar sem jih kdaj čutila. Jamieja sem odvila iz odeje. Slekla sem spalno srajco, naslonila njegovo glavo na prsi, ga objela z rokami in držala. Ni se premaknil. Začel sem se pogovarjati z njim. Povedala sem mu ime in da ima sestro, naštela sem, kaj vse si želim doživeti z njim. Nenadoma je poskušal dihati, a so zdravniki to opisali kot refleksno reakcijo. Vendar sem kmalu začutila gib in zatem je začel dihati, vse bolj pravilno. S prstom sem ga začela hraniti s svojim mlekom in začel je povsem normalno dihati.

Kate je to povedala kot gostja v oddaji, v rokah pa je držala svojega 5-mesečnega sina, ki je zdaj popolnoma okreval. Njen mož je dodal: "Na srečo imam zelo močno in zelo pametno žensko. Instinktivno je naredila, kar je naredila. Če tega ne bi storila, Jamieja verjetno ne bi bilo tukaj."


jamie

(FOTO: Supplied)

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
106
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
52
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
17
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
16



Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?