|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako vzgajamo prvega in kako drugega otroka?

Uredništvo Ringaraja.net, 28.4.2023
To je 15 razlik v vzgoji prvega otroka v primerjavi s tem, kako vzgajamo drugega.

image
/11


1. Praznovanje

Rojstvo prvega otroka: Ko sva pričakovala prvega otroka, so se ljudje veselili, kot da še nobena ženska še nikoli ni rodila otroka. Obsipana sem bila z darili in pozornostjo družine, prijateljev, družinskih prijateljev in družinskih prijateljev od družinskih prijateljev. Ob prihodu otroka se je množica na obiskih zvrstila in čakala, da nama čestita. Toliko domačih piškotov in žemljic v življenju še nisem videla.

Rojstvo drugega otroka: Hmm ... Kam so šli vsi?


2. Fotografiranje

Prvi otrok: Fotografiranje se je začelo v nosečnosti, ko trebuh sploh še ni bil viden, in se nadaljevalo tedensko (bolje reči vsak dan) v prvih dveh letih življenja najine hčerke.

Drugi otrok: Fotografije, ki so zabeležile mojo nosečnost, so bile posnete konec 9. meseca, ko smo se odločili, da je bolje narediti nekaj posnetkov, zgolj kot dokaz, da sem res noseča.

 

PREBERITE TUDI: Novorojenček: naj gre starejši sorojenec v vrtec?


3. Bolezen

Prvi otrok: Otrok je prvič zbolel nekje okoli prvega rojstnega dne.

Drugi otrok: Zaradi bolezni starejšega brata ali sestre, ki hodi v vrtec, je imel dojenček zamašen nos 7 dni po rojstvu. Ko nas vidi, da prihajamo z nosnim respiratorjem, je toliko odpora, da lahko le skupaj (mama, oče in starejši otrok) to naredimo.


4. Čas

Prvi otrok: Ni bilo časa za nič drugega kot za otroka. Izleti so skrbno časovno usklajeni, da ne razjezijo bogov spanja. Nisem mogla narediti nobenega načrta, ne da bi omenila, da obstaja velika verjetnost odpovedi, ker en dnevni dogodek ni mogel predvideti naslednjega.

Drugi otrok: Ne morem razumeti, kako zaposlena sem bila, ko sem skrbela le za enega otroka.


5. Dojenje

Prvi otrok: Upala sem, da bodo moje dojke ostale bujne in se po dojenju ne bodo povesile.

Drugi otrok: Vse upanje je izginilo.


6. Pozornost

Prvi otrok: Tekli smo, ko je jokala, samo da bi bi bilo vse najboljše zanjo.

Drugi otrok: Tekli smo, ko je jokal, samo da ne bi zbudil sestre.


PREBERITE TUDI: 35 stvari, ki jih mame naredijo pred 9. uro zjutraj


7. Higiena

Prvi otrok: Otroka smo popolnoma preoblekli, tudi če je nanjo padel majhen košček hrane.

Drugi otrok: pljunem in drgnem s prstom ali uporabim mokre robčke. Skratka, uporabim kateri koli način čiščenja, ki je takrat najbolj primeren.


8. Razvoj

Prvi otrok: Spodbujali smo motoriko in govor, se veselili vsakega uspeha, tako da smo ga hvalili na glas.

Drugi otrok: Hišo smo prekrili z otroškimi varovali, saj smo vedeli, kakšne težave prinaša otrokova mobilnost. Poskušam vsak dan, vendar se mi še vedno fizično ne uspe premakniti v dveh nasprotnih smereh hkrati. Ko otrok začne teči po hiši, se moram odločiti, katerega otroka bom žrtvovala, da bom tekla za drugim.


PREBERITE TUDI: 13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša


9. Varnost

Prvi otrok: Vsaka dejavnost je bila namenjena zaščiti otroka pred nevarnostmi v hiši.

Drugi otrok: Kako bi lahko kdo mislil, da je hiša nevarna v primerjavi s triletnikom?


10. Bližina

Prvi otrok: Hotela sem jo ves čas držati, ona je moja PRVA. Njen spanec na meni je blažen in ves prosti čas sem preživela z njo.

Drugi otrok: Želim ga ves čas držati, ona je moj ZADNJI. Njegovo spanje ob meni je redko, ker njegova sestra ne priznava moje pravice do miru v hiši.


11. Produktivnost

Prvi otrok: Ob vikendih družina dela skupaj. Zdelo se mi je, da imamo ves čas na svetu in vsakič je bila kakšna pesem. Bila sva dva in ona je bila ena ... nič ni moglo ovirati našega napredka.

Drugi otrok: Deli in vladaj. Nekaj časa sem potrebovala, da sem to ugotovila. Neizogibno je eden od naju šel v trgovino z majhnim otrokom, drugi pa je sedel v parkiranem avtu in skrbel za novorojenčka. Ni bilo prostora za kaj drugega.


PREBERITE TUDI: Nakupovanje ni "čas za mamo"


12. Organizacija

Prvi otrok: Igrače in otroške stvari so nenehno raztresene po hiši.

Drugi otrok: Najmanj možno. Vendar lonci in ponve včasih niso dovolj.


13. Prednost

Prvi otrok: Dobila je vso mojo pozornost. Še dobro, ker nisem vedela, kaj počnem.

Drugi otrok: Dobil je vse moje izkušnje. Še dobro, ker sem starejši sestri razlagala, zakaj ne bo dobila več vse moje pozornosti.


14. Vpliv na življenje

Prvi otrok: Šok starševstva je bil velik in spoznanje, da časa ne morem vrniti, je bilo tako grozno, kot da bi pogoltnila kamen in skočil z mostu.

Drugi otrok: To, kar je napisano zgoraj, dvakratno.

 

PREBERITE TUDI: Kako v resnici izgleda tuširanje, ko imaš otroka


15. Količina ljubezni

Prvi otrok: prvič sem začutila najmočnejšo ljubezen v svojem življenju.

Drugi otrok: Ponovno sem prvič začutila najmočnejšo ljubezen v svojem življenju. (Opravičujem se, če se vam moja sentimentalnost zdi smešna, ampak napisala sem, kako je v resnici.)


VIR: Scarymommy


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
10
5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
10
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
9
Pomen imena Sara
V tretjem paru EPSKE bitke imen je zmagala Ela. Na drugi strani ji je nasproti stalo ime Sara. Kaj pomeni in iz kje izha...
5



Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Kako pripraviti domače zeliščno mazilo?
Kako v domači kuhinji izdelati zeliščno mazilo, smo preverili na praktični delavnici z Jožico Bajc Pivec, ki nam je tudi...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?