|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za zanositev je najbolje seksati v času ovulacije

Uredništvo Ringaraja.net, 7.6.2023
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako si lahko povečamo možnosti za zanositev? Koliko in kako naj seksamo, da bo zanositev zagotovo uspela?

image
Kako si lahko povečate možnosti za zanositev? Najlažje za vas bo, da seksate vsaj vsak drugi dan med trajanjem vašega cikla. (Freepik.com)
/11


Povečajte si možnosti

Za zanositev se mora poklopiti veliko stvari – v tem primeru je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Če želite izboljšati svoje možnosti za zanositev, seksajte med 72 urami pred ovulacijo in 24 ur po njej (tako boste upoštevali življenjsko dobo spermijev, ki je do 72 ur, in jajčeca, ki preživi največ 24 ur po ovulaciji). Sedaj nimate časa za obotavljanje. Svojega partnerja prepričajte, da naj v tem času prestavi obveznosti na koledarju, in poskrbite, da bosta lahko veliko časa preživela v postelji.


PREBERITE TUDI: Ovulacija in plodni dnevi


Pripravite svoje telo na zanositev

Če želite zanositi in še niste opustili pitja, kajenja in uživanja zdravil – tudi takih brez recepta – je zdaj trenutek, da to storite, saj želite, da bi bilo vaše telo v kar najboljši formi za zanositev (če jemljete zdravila na recept, pri svojem zdravniku preverite, ali jih lahko jemljete še naprej). Ne pozabite dnevno pojesti multivitaminske tablete, ki vsebuje vsaj 400 mikrogramov folne kisline. Tako boste zmanjšali možnost za nastanek prirojenih napak.


Kako vem, da bom začela ovulirati?

Pomagajte si z naslednjimi nasveti:

  • Merite in zapisujte vašo telesno temperaturo,
  • opazujte vašo nožnično sluz (zgoščenost v obliki beljaka je znak ovulacije),
  • uporabite komplet za napovedovanje ovulacije.
  • Nekateri pari si družino omislijo takoj. Spet drugi počakajo, dokler se dodobra ne naužijejo drug drugega.

Ovulacijo si lahko izračunate tudi s pomočjo KOLEDARJA OVULACIJE tukaj >>>


Koliko morava seksati?

Če želite zanositi, potem nikakor ne morete preveč seksati. Trditev, da bi moral moški »varčevati« s spermo do pravega trenutka, je mit. Da, seksati morate med ovulacijo ali pa malce pred ovulacijo (po ovulaciji je priložnost za zanositev v tem ciklu splavala po vodi), a ni se vam potrebno držati strogega časovnega ritma, saj lahko spermiji v vašem telesu preživijo vsaj dva dni. Trik je v tem, da so spermiji pripravljeni in čakajo na jajčece, ki bo pripotovalo po jajcevodu. Najlažje za vas bo, da seksate vsaj vsak drugi dan med trajanjem vašega cikla. Če pa želite še izboljšati svoje možnosti za zanositev, potem seksajte vsaj enkrat na dan oba dni pred ovulacijo.


PREBERITE TUDI: Ko "delanje otroka" postane stres


Seks naj bo zabaven

Organizirajte zmenek z vašim partnerjem in mu povejte, da so vaše možnosti za zanositev višje, če boste doživeli orgazem. Nekatere raziskave so pokazale, da orgazem pomaga pri prehodu spermijev v vaš maternični vrat. Zato se sprostite kolikor se lahko in si vzemite čas, da boste ustvarili vzdušje za kar najboljše ljubljenje. Privoščite si toplo kopel, prižgite odišavljene svečke ali predvajajte glasbo za seks.


Zakaj bi morali opustiti pitje in kajenje pred zanositvijo?

Pitje alkohola in kajenje cigaret lahko zmanjša vaše možnosti za zanositev. Vse kar popijete ali pokadite po zanositvi lahko doseže vašega dojenčka in morebiti vpliva na njegov razvoj. Številne ženske se ne zavedajo da so noseče do okoli štiri ali pet tednov po zanositvi, zato ne odlašajte pri opustitvi pitja in kajenja. Kajenje prav tako povečuje možnosti za splav in izvenmaternično nosečnost.


ALI VESTE ...

... kateri položaji so najboljši za zanositev?

Številni strokovnjaki verjamejo, da misijonarski položaj (moški na vrhu) zagotavlja najboljše možnosti za zanositev. To mnenje temelji na dejstvu, da partner nad vami zagotavlja najglobljo penetracijo in se spermiji tako izbrizgajo bližje materničnem vratu, kar skrajša pot do jajčeca.

Ostali položaji (če se začnete dolgočasiti):

  • Vstop od zadaj. Ko moški v žensko vstopi od zadaj (bodisi leže ali kleče), spermije izbrizga v bližini materničnega vratu.
  • Ležanje drug ob drugem. Ta položaj je lahko sproščujoč (kar je odlično za dober seks) in manj obremenjujoč za partnerja, s preveliko težo ali hrbteničnimi težavami.


PREBERITE TUDI: 5 najboljših spolnih položajev za zanositev


... da lahko orgazem pomaga pri zanositvi?

Da. Seveda je njegov orgazem nujno potreben za zanositev, nekatere raziskave pa nakazujejo, da lahko pri tem pomaga tudi vaš. Krči pri ženskem orgazmu lahko spermijem olajšajo pot v maternični vrat.


... če pomaga, da po seksu ostanete v ležečem položaju ali dvignete noge v zrak?

Prav nič ne škodi, če dvignete noge. Nekateri strokovnjaki menijo, da lahko povečate možnosti za zanositev, če v postelji ostanete do pol ure po seksu in sicer zagovarjajo vaše ležanje na hrbtu z blazino pod vašo medenico. V teoriji to spermijem olajša plavanje navzgor po jajcevodu. Če ste nagnjeni k okužbam sečnega trakta in vam je bilo rečeno, da morate oditi v kopalnico takoj po seksu, ta nasvet upoštevajte.


Ne osredotočajte se preveč na idealni položaj za zanositev. Najboljše je, da preprosto uživate. Stres in zaskrbljenost lahko ovirata uspeh.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
8
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
4
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
4
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
4



Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ko odnos med odraslo hčerko in mamo boli
"Vse sem poskusila, toda mama še kar noče spregledati in je vsakič, ko začnem govoriti o svoji bolečini, ali užaljena a...