|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1.pregled
11.10.2005 16:23:42   
pot
Drage nosecnice!
Prosim povejte nam kako prides do 1. pregleda, kaj tocno naredijo na tem pregledu in kaj na drugem. Kako sestre pri ginekologinji prepricas, da si nosec?
Kajti jaz sem klicala h ginekologinji, da bi vprasala ali se morem narocit za krvni test ali ze kar za 1. pregled... in kaj mi rece sestra: oni testa takega ali drugacnega ne delajo, jaz morem najprej donosit, nardit test sama zjutraj in potem prit osebno tja, ne klicat. Kdaj pa donosis?!
Test sem ze naredila (2x v treh jutrih), druga crtica je sicer zelo sibka (1 teden po mankanju menstruacije). To sem tudi povedala pa je rekla, da lahko vmes se splavim, da se nic ne mudi, da naj pocakam in v soboto ponovim test in se potem osebno tam prikazem. In zakaj imajo telefon? Samo zaradi tega, da osebno pridem tja se narocit in za pot placat vec kot 1.000Sit pa res ne mislim! Kaj pa moj cas?!
 
Hvala za odgovore punce.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1.pregled
11.10.2005 16:36:52   
AKŠ
joj tole je zelo težko rečti, ker vsaka G dela malo po svoje - verjetno.

Test res narediš najprej sama - če je le ta pozitiven, pokličeš k G, poveš kdaj si imela zadnjo menstruacijo in ti sestra pove, kdaj je najbolje da prideš. Pred 6t nosečnosti te verjetno ne bo naročila, saj ne bo imela na UZ kaj veliko videti - oz.lahko bo videla vrečko in plodek, ne bo pa ti mogla povedat ali je ta živ ali ne, ker se srček še ne vidi.

Jaz sem srček že slišala v 7t nosečnosti....


želim ti veliko sreče in veselja v nosečnosti, ter čim manj težav z G user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1.pregled
11.10.2005 16:44:37   
Anonimen
hehe hudo :) pr moji g je pač tko da k nardim test pokličem in povem da je test pokazal pozitivno in da bi se rada naročila an prvi pregled za potrditev nosečnosti. povpraša me po zadnji menstruaciji in naroči za pregled v 8. tednu. obakrat se je že videl srček in mala buba biba :) pol 2. pregled je pa itak nuhalna samoplačniška v 11 - 14 tednu (to mam js jutr) pol mam pa drug teden še pregled pri svoji g, kjer mi bojo vzel kri in vodo, stehtal, zmerl prtisk in dal materinsko knjižico.


(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1.pregled
11.10.2005 16:44:55   
SaaS
Jaz sem klicala, da sem noseča in da bi se naročila na pregled, potem ko mi je test pokazal dve črtice. Mislim, da nima veze koliko sta močni, če sta dve, sta dve. Tudi pri meni druga ni bila tako jasna kot prva.
N prvi pregled me je sestra naročila (po telefonu) v 8 tednu. Takrat se je na uz videla majhna pikica, ki utripa. 

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1.pregled
11.10.2005 17:44:55   
SashaB
Tudi jaz sem samo klicala ter rekla da sem noseča er da bi se rada naročila na pregled, katerega sem nato imela v 7t. Sem takrat tudi že slišala srčka. Nato pa sem imala v 10t še UZ (preden sem šla na NS).
Drugače pa te G pregleda vaginalno, da tudi preveri "zaprtost in vgnezdeje" malčka ter vpraša en kup stvari.

Močnost črte pa nima veze, če je tam , potem je. Kar pokliči in se naroči.

Držimo pesti.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1.pregled
11.10.2005 17:47:35   
anajmad
Jst sem imela prvi pregled v 10.tednu.Test sem pa naredila,ko mi je menstruacija izostajala 10 dni.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1.pregled
11.10.2005 18:06:30   
pot

Se nekaj bi rada razcistila...
8. teden nosecnosti, ko vas je vecina bila na 1. pregledu: ali je to 8. teden od 1. dne vase M ali 8. teden od ovulacije (ko naj bi imele ovulacijo)? Ker viri so tako razlicni, jaz imam pa tudi dolg ciklus (41-42dni). kar pomeni da sem zdaj ( od 1. dne M) v (začetek) 7. tednu, se pravi 4. tednu po O.

hvala vsem za odgovore

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1.pregled
11.10.2005 19:50:14   
sazi
vse pišemo o času trajanja nosečnosti od zadnje M dalje, ker se tudi uradno povsod tako beleži, razen nekje po pregledu NS (med 11. in 13. tednom) ko lahko že malo bolje določijo strarost ploda in potem ti G dpove, koliko naj bi bila noseča. 1.pregled naj bi imela nekje do 10. tedna (od zadnje M). pokličeš, poveš da je domači test pozitiven, kdaj si imela zadnjo M in potem te naročijo na pregled, kjer te z UZ pregledajo. Meni je G rekel: "no, pa poglejva koliko jih je in kje so" in to je tudi namen prvega pregleda. Da se pogleda, kje se je zarodek vgnezdil in če nosečnost že traja tam nekje od 6 tednov naprej se pa vidi tudi, kako dela srček... Škoda je iti prezgodaj, ker potem ni utripa in se sekiraš, če je res vse v redu. Pokliči, vztrajaj, da ti domači test kaže pozitivno in se naroči na pregled (a samo naročit se pa ne da samo po telefonu???)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1.pregled
12.10.2005 7:45:28   
Klarissa
nasapotuser posted image user posted image user posted image
zaradi tega ker imaš neurejene cikluse se ne bo nosečnost gledala od prvega dne zadnje menstuacije ampak bo UZ ocenil glede na velikost vrečke, ploda. ker recimo pri meni se prvi dan zadnje M ne more gledati, ker je res že dolgo nazaj.
meni je moja G naredila kar UZ in ne ponovno krvnega. če ti bo tvoja tako zelo komplicirala bi lahko šla tudi do os. zdravnika ali pa samoplačniško. jaz bom najverjetneje v 8. tednu šla samoplačniško - preden greva v Španijo, ker imam prvi pregled šele v 11 tednu.  
a katere ve koliko stane UZ?user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1.pregled
12.10.2005 9:11:12   
AlinaPrapi
Dobro jutro,
jaz sem mojo G poklicala že v začetku oktobra in razložila, da gre za nosečnost, pa me je na prvi pregled naročila šele konec 11.tedna (11.11.05) oz. mi naročila, naj se prej oglasim le, če bi se pojavile kake težave, krvavitve ali tako hude slabosti, da bi potrebovala bolniško. Sicer baje pregled predhodno ni potreben(?!). Vseeno pa se bom naročila na samoplačniški pregled naslednji teden (ko bom nekje v 8.tednu), koliko je točna cena ne vem, so mi pa že odgovorile punce na tem forumu, da je UZ nekje okoli 6000 SIT - ne morem potrditi, ker še nisem bila... Klarissa, torej sva nekje v podobni situaciji, razen da jaz ne planiram poti v tujino. Kakorkoli, vsem želim, da nam bo pregled pokazal, da je vse v redu in pa da vam bi bilo kaj manj slabo, kot je meni - danes sem čisto fuč :(... Pozdravček!

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?