|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2.nosečnost in bolečine v medenici
2.10.2009 18:27:17   
memole80
Pozdravljene.

Po 11 mesecih od poroda sem znova zanosila in sedaj sem v 26. tednu. Opažam, da me zelo boli medenica in imam občutek, da čutim glavico med nogami in imam občutek kot da bi se odpirala. Vem, da pri 2. nosečnosti se vse drugače čuti in da tudi je malo časa minilo med eno nosečnostjo in drugo. G pravi da je normalno. Že sedaj ne morem hoditi, kaj še bo....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
2.10.2009 21:43:23   
sashy
Kot si napisal je minilo malo časa od prvega poroda in pa vezi so zaradi prvega poroda bolj gibljive in raztegljive. Sama sem v 34. tedenu 2. nosečnosti in je od poroda do druge zanositve minilo 9 mesecev in imam tudi kar nekaj problemov z medeničnimi kostmi in vezmi. Včasih imam občutek kot , da se bom razpolovila in mi bo otrok ven padel.
Najboljše je, če upoštevaš naslednje nasvete (meni je pomagalo in se počutim veliko boljše):
-da medenico oziroma nogi obremenjuješ enakomerno,
-ko ležiš na boku in se prestaviš na drugega imej noge skupaj,
-oblači se v sede
-ne dviguj bremen, ker s tem samo še povečaš pritisk oziroma breme na medennico
-ne stoj predolgo na enem mestu
-bodi ne preveč in ne premalo aktivna. Najboljše je, da greš vsak dan na kratek sprehod oziroma poslušaj svoje telo

Preveč aktivnosti tudi lahko škoduje in bolečine le ojača, če se gibaš premalo oziroma preveč ležiš se boš lahko vedno manj premikala.

_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
2.10.2009 22:54:10   
alexjera
Pozdravljena,

težave, ki jih opisuješ, poznam zelo dobro. Drugič sem zanosila po devetih mesecih in sem sedaj na koncu 35. tedna. Druga nosečnost je glede na prvo, ko nisem imela nobenih težav in sem do konca delala, prava katastrofa. Do sedaj sem preležala skoraj celo nosečnost z izjemo treh tednov. Ves čas imam občutek, da mi bo otrok padel ven, prisotne so bolečine v spodnjem delu trebuha, okoli sramne kosti in v kolkih, ki jih ne morem opisati kot krče oz. tiščanje navzdol. Magnezij in Boskupan ne pomagata, edino kar mi pomaga je počitek. V šestem mesecu sem se začela še odpirati in mi je grozil predčasni porod, vendar sem težave s pridnim ležanjem izboljšala.
Zakaj je prišlo do vseh težav v drugi nosečnosti, mi niti ginekolog ne more razložiti, pravi da dve nosečnosti nista enaki, kar lahko potrdim. Edino kar ti lahko svetujem je, da poslušaš svoje telo in se po njemu tudi ravnaš. Pozorna pa bodi na to, da se preveč ne zaležiš, kajti s tem si boš oslabila mišice in s tem otežila porod.
Pa srečno, saj bo kmalu minilo.

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
3.10.2009 10:33:24   
ammam
Tudi sama imam take težave. Sem noseča tretjič. Nazadnje pa sem bila pred 12 leti. Bolečine so hude, predvsem ponoči, ko se obračam in zjutraj. Čez dan je malo bolje, ko se razhodim, moram pa pazit, da ne pretiravam pri sprehodih, ker me potem bolj boli. V glavnem, G mi je rekel počitek, počitek. Med sprehodi pa zdaj nosim nosečniški pas. Mogoče mi malce pomaga, kaj pa vem. 

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
6.10.2009 21:52:17   
memole80
Hvala punce za vaše odgovore. Sama nisem taka, da bi cele dneve preživela na kavču, temveč še vedno delam kljub bolečinam (no, včasih bi ziher ostala doma, ker se ne morem premakniti) in tudi opravljam vse kot običajno (trgovina, nosim 1. otroka, čeprav ne bi smela, ampak majhnemu otroku ne morem tega dopovedati).

No, še 3 meseci pa bo mimo....user posted image

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
7.10.2009 9:30:26   
zmajči25
Sem v 28. tednu in tudi mene spodaj dosti bolj boli in tišči navzdol, včasih niti hodit ne morem, kot da mi bo kaj ven padlo, pa je od prve nosečnosti minilo že dobre tri leta....user posted image Tudi moj G pravi, da je vsaka nosečnost svet zase in da je pač treba potrpet, veliko počitka in to je to.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2.nosečnost in bolečine v medenici
7.10.2009 10:06:50   
Zofy
Ja, jaz sem v 22t in je od 1. nocečnosti minilo 19m in me tudi občasno boli medenica. Kot da sem cela zrahljana tam do. Samo hvala bogu je znosno, ne boli me neprestano, tako da se zaenkrat ne pritožujem. Po moje je normalno, saj telo ni več tako kot je bilo pred 1. nosečnostjo in vezi niso več tako močne.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?