|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:07:48   
Tutan
Pozdravljeni....
Večkrat prebiram tale vaš forum, pa opažam, da ima vas velika večina 2, 3 ali več otroke. Pa me samo zanima, koliko okvirnih € potemtakem imate na mesec. Z možem že dalj časa razmišljama o tem, da bi imela še enega (torej skupno dvauser posted image ), pa vedno čas ni pravi. Služba, študij, en mali vragec, pes, renoviranje, hiša, streha na hiši, fasada, okna, hrana, oblačila.... pomankanje časa, predvsem pa denarja. Mož ima službo za nedoločen čas, prinese domov okoli 1000€ na mesec, jaz kakšen € preko, služba na NDČ se mi obeta naslednje leto. Super, si mislim, ampak, ko se mi zdi prav ''podlo'', da dobim službo za nedoločen čas, pa švignem na porodniško. Po moji skromni logiki, bi morala počakati še vsaj dve leti. Vsekakor pa se lahko zgodi tudi črn scenarij in jaz te službe ne dobim. Po porodniški pa ni šans, da se podam v iskanje nove. Šla 1x skozi to, pa je bil pravi pekel user posted image . Pa smo spet tam, da ni ne čas primeren, pa še, nujno potrebujemo nov avto, vsaj en. Gledava avtomobile, karavane, tam okoli 10tisoč€, rabljene, pa to za naju pomeni, da morava poleg tega, da en avto prodava, tudi našparati razliko. Krediti so za nujne zadeve. Za hišo. Vsekakor ne za avto. Slišala sem že od prijateljev, okolice, da se za drugega otroka ne odločiva zato, ker smo sedaj preveč na komot. Pa nismo. Strah me je enostavno tega, da nam še 1x zaguzi, kot nam je med mojo prvo porodniško, pa da se znajdemo v situaciji, ko ... no ja, preprosto rečeno iz rok v usta user posted image . Po drugi strani pa želim svojim otrokom nudit nekakšno socialno varstvo. Pa potem so tukaj še razlike med otrocmi, ki jih ne želim delat. Torej, če ima en otrok možnost obiskovati vse dodatne dejavnosti in tečaje, ki so smiselni in zaželjeni iz njegove strani, in le ti stanejo in mu jih omogočamo, potem potrebuje to tudi drug otrok. Drug otrok potrebuje tudi svojo sobo, renovirala pa bova zgornji del - no ja, takrat ko kupimo drug avto in lahko začnemo šparat za to. Ko začaran krog.... v katerem se lovim.
Mogoče se vse tole sliši ekstremno smešno, pa vendar to ves čas držim v sebi. Denar je sveta vladar, ali kako pravijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:15:39   
2.2.
ob tvojem postu ...nimam besed. kaj pa eni ki oba zasluživa 1000 eur, pa dva otroka, pa vsi takšni izdatki iz meseca v mesec-prenove in ostali stroški....vse se da. si nemoremo privoščit tako kot eni...izleti, morje.... otroci so tudi zadovoljni z napihnjenim bazenčkom. v glavnem pa je da smo vsi zmeraj skupaj, se ne kregamo in se imamo radi.
ne pa razmišlamo, če bo prišel še tretji otrok-kako bomo......

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:29:27   
Tutan
Koliko pa se vam zdi to odgovorno? Recimo, kaj pa potem, ko začne hodit otrok v srednjo šolo, na faks (po vsem verjetnosti v drug kraj, oddaljen kraj, če nisi ravno iz Lj ali Mb)? In vsekakor menim enako, da so otroci zadovoljni z naphljivim bazenčkom, vendar se mi ne zdi sporno, da svojemu otroku omogočim počitnice na morju. Pa smo vedno skromni, zato da smo lahko dlje časa tam. Tdui prenova se mi ne zdi sporna. Če kupiš starejšo hišo, ne moreš živeti na golih tleh. Saj niste vendarle vsi dobili podarjena stanovanja in hiše?

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:29:44   
Anonimen
Uffffff, kompliciraš user posted image .

No, resno: mislim, da imaš tisoč in en izgovor, ker te je strah negotovosti, strah, da bi padli na dno, da bi bili finančno ogroženi. Ampak nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. In nikoli ne boš imela ne ti ne kdo drug garancije, da bo življenje lahko, fajn ali obratno, zapleteno, stresno in polno težav. Imaš pa dve možnost: se prepustiš strahovom in se večno sprašuješ, kaj če... ali pa se z njimi spopadeš. V prihodnost ne vidi nihče (no, razen nekaj tet v salamoncu user posted image ), al probaš in greš skozi ali pa že vnaprej vržeš puško v koruzo.

Sicer pa: Problemi so, problemi bodo, klinc jih gleda user posted image : http://www.youtube.com/watch?v=0YulgS3PJqs

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:39:55   
Tutan
Ankica, mogoče res preveč kompliciram. S strahovi se sicer soočam, ampak s strahovi finančnih težav .... se vsekakor ne morem. Sliši se vsekakor ekstremno paranoično, vendar ... vedno si mislim, da moram pretehati vse možnosti, da sebe in svojo družino čimboljše zavarujem.

< Sporočilo je popravil Tutan -- 2.6.2011 10:40:59 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:40:11   
eva1
Jaz te razumem-sama bi na tvojem mestu počakala na službo za nedoločen čas, šele potem bi se določila za otroka!
Jaz tudi želim da otroku omogočim vsaj nekja-ne da mu je vse v rit stišano, ampak recimo da sin hodi na nogomet, ker uživa, da tamalo peljem na plesne, da gremo 2-3x letno na dopust, da jim lahko kupim nove čevlje, da tudi sebi privoščim kakšno masažico in pedikuro...itd...mene najbolj ubija kadar moram na vsak cent gledat!
Imava pa 3 otroke, 2 solidne službe za nedoločen čas! Itak noben mi ne garatntira da bo vedno vse tako lepo teklo, ampak vseeno pa vrat na nos nebi šla v nekaj, za kar nisem 100%!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:40:53   
Jantar
Uh s takimi dohodki pa jaz ne bi mela pomislekov glede še enega pa to kljub temu da bi hišo rihtala,...je pa res,da pač pol ne živiš na kamot ampak pač malo več preračunavaš,.....

Nas je 5 in imamo kr dost manjši dohodek,pa še to samo eden,pa podnajemniki smo pa trenutno otrokom čisto nič ne manjka,tud dejavnosti in dopust je,....je pa res da nimajo malo morje dejavnosti in da niso na dopustu skozi vse počitnice,....user posted image

Glava te pa boli al nimaš € al jih imaš pa dost,....pri prvem od tega ker študiraš kak boš preživel,pri drugem ker te je strah da kaj če pride kaj in jih izgubiš,....

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:53:10   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

ob tvojem postu ...nimam besed. kaj pa eni ki oba zasluživa 1000 eur, pa dva otroka, pa vsi takšni izdatki iz meseca v mesec-prenove in ostali stroški....vse se da. si nemoremo privoščit tako kot eni...izleti, morje.... otroci so tudi zadovoljni z napihnjenim bazenčkom. v glavnem pa je da smo vsi zmeraj skupaj, se ne kregamo in se imamo radi.
ne pa razmišlamo, če bo prišel še tretji otrok-kako bomo......


Podpis po to!!! Pa še to... 2 oz 3 otroci ki so navajeni skromnosti, zavedanje da je življenje borba, da ni vse prinešeno na krožniku, se bodo v življenju sigurno lažje znali prilogidti vsem situacijam, kot tisti ki so jim starši že od malega stregli od spredaj in zadaj. Poznam kar nekaj primerov, da so otroci iz družin kjer jih je bilo več, ki bili skromni, prilagodljivi... dosegli vrhunske življenjske dosežke. Edinčki oz. tisti ki jim je bilo podarjeno vse kar so si zaželeli so se pa potem v resničnem življenju izgubili.
In sama pri sebi upam in držim pesti da moj otrok ne bo ostal edinček! Pa pri odločitvi za drugega otroka sploh ne bodo igrale finance. Pa s partnerjem skupaj zasluživa manj kot avtorica tega posta.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:54:24   
ronja
Slišala sem že od prijateljev, okolice, da se za drugega otroka ne odločiva zato, ker smo sedaj preveč na komot.

Jaz bi se po tem, kar si napisala, kar strinjala z vajino okolico in prijatelji. Glede na to, da se to čuti že iz tvojega pisanja, ki je tvoja interpretacija, je verjetno v reali še toliko bolj očitno...
Če te zanimajo finance: zaenkrat smo 4je, bi pa midva imela še kakega - zasluživa skup manj kot vidvauser posted image , živimo v majčkenem stanovnju in šparava za večjega. Avto (xara picasso) sva kupila rabljen, za 5000€ in seveda ne na kredit, sva pač našparala prej zanj. Tako kot zdaj šparava, da če kaj crkne, lahko zamenjava. Kredit bova vzela samo za stanovanje, ker pač za celo ne moreva našparat v dovolj kratkem času (selit se ipak moramo, ko bojo otroci malo večji, ker tu je res majhno-38 kvadratov).

Strah me je enostavno tega, da nam še 1x zaguzi, kot nam je med mojo prvo porodniško, pa da se znajdemo v situaciji, ko ... no ja, preprosto rečeno iz rok v usta

Imata več kot 2000€ prihodkov in enega malega otroka - ne mi rečt, da ne moreta zdaj našparat za tisti čas! če lahko mi z manjšimi prihodki in več člani - in to brez nekega hudega problema...

Denar je sveta vladar, ali kako pravijo?

odvisno od glave - zame ne, za miško ne, zate pa očitno ja. Mogoče je vladar ostalega sveta, ne vem - vem pa, da ni vladar mojega življenja: za nobeno pomembno stvar se nisem odločala na osnovi denarja: nisem izbirala partnerja na osnovi denarja, nisem izbirala službe na osnovi plače, nisem se odločala za število otrok na osnovi denarja. Ni nepomemben in je neodgovorno samo otroke štepat, če si nezaposlen in se ne znajdeš, da bi kaj zaslužil in preživel te otroke, ja. Ampak ti in jaz sva daleč od tega. Imamo službe, tebi se celo za ndč obeta, zaslužita dobro...

Dejansko denar pri vama ni razlog! Kadar ni denar, najdeš druge razloge (bom dobila ndč in ni fer, da grem na p., itd...) Če si ne želita otrok tako zelo, pa vaju okolica pritiska, jih pošljita nekam - komot mata samo enega otroka. Ampak dokler je izgovor fasada, pa streha, pa nov avto... do takrat verjemi, da si tega otroka še ne želiš prav zelo (vsekakor manj kot fasado in to že nekaj pove...)

ne, meni se ne zdi, da bi bila midva ali miška in njen mišon neodgovorna - vsi delamo in zaslužimo, noben ni lev in len in če ne bo res neka kriza (kaka hujša bolezen), bomo vsi delali in zaslužili - tako ali drugače. Ne mislim, da je treba otrokom nudit vse, kar si zmislijo - mislim pa, da je fajn, da jim lahko nudiš vsaj kaj od tega, kar si zelo želijo: recimo kak šport (pri nas kako smučanje odpade, ker nimava ne denarja ne časa, da bi recimo vozila enega otroka vsak dan na trening v Kr. goro), ali glasbeno šolo, itd... Če bo gusto, si bo pač vsak otrok samo eno stvar zbral, ko bo šlo boljše, bojo lahko imeli več stvari.
Dokler ne bo nekega veselja, pa tudi če ne grejo - to se nanaša na vrtčevske zadeve - mojidve ne hodita na nič. verjamem, da je vse fajn zanje, vendar jim to lahko dam tudi sama - v veliki večini stvari. In se bolj splača ta denar porabit za kaj drugega. V oš je stopnja znanja večja in ju težko naučim sama ne vem kakega športa, recimo. Inštrukcij pa recimo ne mislim plačevat, ker sem to zelo uspešno počela in mislim, da bom tudi njima znala razložit, če česa ne bosta razumeli.

Če bi gledala čisto na ziher, bi verjetno ne imela nobenega otroka: kaj pa če se lubiju kaj zgodi in če jaz ne dobim službe naprej? Meni bi bilo to škoda, otroke sva si želela in če se zgodi kaj tako hudega, potem bo pač hudo - tega ne morem preprečit vnaprej. Ampak ne mislim živet življenja v paranoji, kaj pa, če... Saj nismo čisto blesavi, zvozili bomo, ne bo vse idealno, ampak vem, da so bratje in sestre največ, kar lahko dam svojim otrokom. Vem, ker ju imam - in ju ne bi menjala za vse hude igrače in drage obšolske dejavnosti, izlete ipd... Pa čeprav sestre skoraj ne vidim, ker živi čez lužo. Ampak vem, da je tam in lahko ji pošljem mail in ji lahko zaupam tudi stvari, ki jih drugim ne. Pa je čisto svoja in se nanjo ne da računat pri večini stvari (sploh glede obljub) - ampak jo je fajn imet. Tudi lubi ima brata in ne bi nikoli hotel bit edinec - pa si niti nista nekaj blizu - ampak oba vesta: če je gusto, si bosta pomagla. To je eno tako fajn zavedanje, ki ga edinci ne bojo nikoli poznali - en občutek varnosti, ki se ne nanaša na starše in ti zato pomaga tudi, ko oni umrejo... In to je veliiiiko več vredno kot v nulo porihtana hiša.

In ne, ni treba, da avto stane 10000€, čisto fajn avto (in dovolj velik za 3 pamže) dobiš za pol manj (preverjeno). Mislim, da sta se navadila živet z več in se vama zdaj zdi nemogoče živet z manj: pa se krasno dauser posted image . In če si želiš več otrok, pač sprejmeš, da nimaš vsega in da tudi otrokom ne moreš nudit vsega, kar bi lahko edincu - ampak če si jih res želiš, se ti to ne zdi neka huda žrtev.

Vseeno se mi zdi odgovorno imet toliko, da lahko te otroke šolaš, dokler se pač hočejo šolat (ne mislim da jih študiraš pri 30ih, ampak da jim omogočiš faks, če si ga želijo delat - meni bi bilo hudo, če ga ne bi mogla) in da imajo možnost imet kak hobi/šport/glasbeno... Ne pa da ima vsak vse, kar si zmisli. Ampak če dva izobražena pridna človeka nista sposobna tega nudit svojim otrokom, potem je pa nekaj narobe s celotnim sistemom - in mislim, da zaenkrat še ni tako daleč;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 10:54:35   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Jaz te razumem-sama bi na tvojem mestu počakala na službo za nedoločen čas, šele potem bi se določila za otroka!
Jaz tudi želim da otroku omogočim vsaj nekja-ne da mu je vse v rit stišano, ampak recimo da sin hodi na nogomet, ker uživa, da tamalo peljem na plesne, da gremo 2-3x letno na dopust, da jim lahko kupim nove čevlje, da tudi sebi privoščim kakšno masažico in pedikuro...itd...mene najbolj ubija kadar moram na vsak cent gledat!
Imava pa 3 otroke, 2 solidne službe za nedoločen čas! Itak noben mi ne garatntira da bo vedno vse tako lepo teklo, ampak vseeno pa vrat na nos nebi šla v nekaj, za kar nisem 100%!



Nekako tako ja. Malo je kriva tudi ''službena deformacija'', pa saj veste, da se sedaj povsod ''špara'', kvaliteta naj bi rastla, cene pa nižale. In si enostavno prisiljen delati na tem, da se nekaj naredi v okviru finančnih sposobnosti, krediti pa ... stanejo user posted image ....
Ne, v življenju vsekakor ni nič 100%, so vzponi in padci, ampak, ja, izkušnje nas nekaj naučijo. Želim si pa svojim otrokom podariti tudi širino sveta in ne samo vrt pred hišo.
Dopust mi je pomemben, hudiča no, če celo leto delaš, da pa 14dni ne bi smel namakat noge v morje, pa tudi user posted image !

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:07:48   
ronja
edno si mislim, da moram pretehati vse možnosti, da sebe in svojo družino čimboljše zavarujem.

Mame imamo ta kompleks zaščitniškosti do svojih otrok, vendar se moramo naučit tudi spustit in uživat življenje. Ne moreš vsega predvidet. Lahko danes nekdo zbije lubija in lahko potem ne dobim nove pogodbe in bomo same in brez dohodka. Ja, to bi bilo res grozno. Ampak zaupam, da se ne bo to vse naenkrat zgodilo: če se, bo pa kriza, ja - ampak ne morem celo živeljnje živet v zanikanju vseh želja, da se ne bi kdaj kaj hudega zgodilo.  Ampak če bo kriza, vem, da so ljudje, ki nas imajo radi in nam bojo pomagli čez tisti čas, da bomo imele kaj jest (pa itak mamo našparanega nekaj).
Navsezadnje: čim imaš otroka, imaš možnost, da se mu kaj zgodi - kar bi bilo grozno! Tudi v tvoji prisotnosti! To so pač riziki, ki jih sprejmemo, ker si jih želimo. Vemo, da bomo znoreli, če se jim kaj zgodi, vseeno pa jih imamo. In jaz sem vedela, da sta me mojadva imela, recimo, upam, da bosta malidve isto mislili;).

Za tvoj mirni spanec bi ti predlagala, da ustanoviš eno zavarovanje ali nekaj takega, da če se komu zgodi kaj, da nimaš takrat še finančnih sitnosti, sama sicer nisem pristaš tega, ker v tem primeru ne bi na finance bila sposobna mislit, ampak mislim, da bi tebi pomagalo. Potem pa začnita šparat in dajat posebej na stran - za deževne dni. In pač malo bolj poceni obnavljajta hišo - saj se da - premislita, katere stvari se vrnejo (izolacijo dobiš hitro nazaj z manj stroški gretja), katere so pa nepotreben balast (razne dekoracije, masažna bana in še in še bedarij...
komot počakaš, da dobiš ndč, da se boš počutila bolj varno. Potem pa se usedeš s šefom in potipaš, če bi mu bilo to ok - mogoče te bo presenetil. Ali pa pač narediš po svoje.
Predvsem pa se usedi sama s seboj in se vprašaj, ali si tega otroka res želiš - nič ni narobe, če si ga ne. In če ugotoviš, da si ga res želiš, potem se splača it čez te strahove. Če ugotoviš, da si ga ne, komot rečeš vsej okolici, da ti je ta dovolj in to je to.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:08:30   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Denar je sveta vladar, ali kako pravijo?
 
odvisno od glave - zame ne, za miško ne, zate pa očitno ja. Mogoče je vladar ostalega sveta, ne vem - vem pa, da ni vladar mojega življenja: za nobeno pomembno stvar se nisem odločala na osnovi denarja: nisem izbirala partnerja na osnovi denarja, nisem izbirala službe na osnovi plače, nisem se odločala za število otrok na osnovi denarja. Ni nepomemben in je neodgovorno samo otroke štepat, če si nezaposlen in se ne znajdeš, da bi kaj zaslužil in preživel te otroke, ja. Ampak ti in jaz sva daleč od tega. Imamo službe, tebi se celo za ndč obeta, zaslužita dobro...


a? user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:11:51   
ronja
Dopust mi je pomemben, hudiča no, če celo leto delaš, da pa 14dni ne bi smel namakat noge v morje, pa tudi

Ni vse čb - ja, dopusti so lahko hudičevo dragi, lahko so pa zelo poceni - se zmeniš s kako prijatljico, ki ima hiško, pa ji plačaš bivanje tam - se bo splačalo in njej in tebi... Recimo. Ali greš nekam šotorit (čeprav je to zdaj že kar drag hec). Ampak vedno se da najt kake zakotne poceni lokacije, pa še bolj zabavno je tam, navadno. Mi smo šli vedno na morje, pa tudi nismo bili ravno bogati.
Se pa strinjam s tabo, tudi sama bi rada otrokom nudila več kot samo najosnovnejše - vendar se dosti stvari da z malo iznajdljivosti narediti presenetljivo poceni. Ene so pač drage (recimo Postonjska jamauser posted image ), pa teh pač ne greš vsako leto. Dosti lepot je pa zastonj.user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:12:41   
ronja
Zame ni denar sveta vladar, zate po tem, kar si napisala tudi ne. Za avtorico pa očitno je. To sem mislila - še kaj nejasno?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:14:16   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

edno si mislim, da moram pretehati vse možnosti, da sebe in svojo družino čimboljše zavarujem.

Mame imamo ta kompleks zaščitniškosti do svojih otrok, vendar se moramo naučit tudi spustit in uživat življenje. Ne moreš vsega predvidet. Lahko danes nekdo zbije lubija in lahko potem ne dobim nove pogodbe in bomo same in brez dohodka. Ja, to bi bilo res grozno. Ampak zaupam, da se ne bo to vse naenkrat zgodilo: če se, bo pa kriza, ja - ampak ne morem celo živeljnje živet v zanikanju vseh želja, da se ne bi kdaj kaj hudega zgodilo.  Ampak če bo kriza, vem, da so ljudje, ki nas imajo radi in nam bojo pomagli čez tisti čas, da bomo imele kaj jest (pa itak mamo našparanega nekaj).
Navsezadnje: čim imaš otroka, imaš možnost, da se mu kaj zgodi - kar bi bilo grozno! Tudi v tvoji prisotnosti! To so pač riziki, ki jih sprejmemo, ker si jih želimo. Vemo, da bomo znoreli, če se jim kaj zgodi, vseeno pa jih imamo. In jaz sem vedela, da sta me mojadva imela, recimo, upam, da bosta malidve isto mislili;).




Ja samo na zgornje primere žal nimamo vpliva, na to kdaj in v kakšnih okoliščinah pa bomo imlei otroka, pa je naša odločitev in če se ji obeta služba za nedoločen čas , ne vem zakaj bi vrat na nos se sedaj odločila za otroka in potem komaj prišla skozi mesec, preračunavala, se žrla, jokala...seveda lahko prav tako čez noč ostanemo brez službe, parterja, amapk na to žal nimamo vpliva, pa se potem borimo dalje! Ampak zavestno v nekaj it, pa ne veš kako boš kupil hlebec kruha, pa je za moje pojme nedopustno!



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:15:32   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zame ni denar sveta vladar, zate po tem, kar si napisala tudi ne. Za avtorico pa očitno je. To sem mislila - še kaj nejasno?
 

am......
jasno vse. sam, da nisem jaz tega pisala. user posted image

no, pa zame tud ni denar sveta vladar.user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:16:47   
Tutan

Ronja, tale tvoj odgovor je čisto simpatičen. user posted image
Fasada, nova okna ... hja no, vsekakor si tega ne želim več kot otroka, ampak brez tega mečem denar, energijo, razlagaj si kakorkoli hočeš, skozi okno, stene itn.... pa tudi okoljsko ni ravno sprejemljivo, ker če bi bilo zgolj in le samo estetsko, je hišo prebarvat najmanjši problem. Tako pa o pri takšnih izolacijah, ki so v skladu s tem in onim, dobim predračune v vrednosti 10k € +.
Potem smo recimo pri smučanju. Oba smučava, oba so starši v skladu z njihovim takratnim načinom življenja učili, da je zdrav duh v zdravem telesu, pa da je potrebno za to tudi kaj naredit. Dandanes sem jim hvaležna, da so me vzgajali v športnem duhu in mi dovolili, predvsem pa omogočili, da sem se naučila smučat, pa kasneje boardat, da sem se naučila tenisa, rolanja. In to želim podariti naprej svojim otrokom. To pa niso ravno pogoji, ki otroka avtomatsko označijo za razvajenega. In mislim, da če bo moj otrok pokazal talent za kakšen šport, upam, da mu bom lahko finančno omogočila, da ga bo treniral. Ali bo to smučanje, nogomet oziroma karkoli - mu bo to omogočeno.
Iščem izgovore - mogoče, čeprav pri sebi ne mislim tako, ker pač .... se mi zdi moje gledanje samo realno. Tebi pa tvoje. In ne mislim, da je tvoje gledanje napačno, nikakor ne, pri tem pa tudi ne mislim, da je moj pogled napačen. Včasih se mi samo zdi, da nisem dovolj sposobna, da bi vse speljala zgolj easy way, pa čeprav sva oba delovna, pa šolana. Vzgojena na način, katerega so ubrali najini starši. Če se zalomi, bomo vsi delali. Vsekakor. Delamo tudi sedaj, včasih tudi več kot 8 ur. Žulji niso bili nikoli problem. Ampak mi pa tudi ni problem priznat, da ekstremno uživam v pogledu na moje roke po manikiri.... ker so lepe in ženstvene. In so mi všeč. Razvajena - mogoče. Ampak niso me razvadili starši, čeprav se ena izmed tistih zgoraj opisanih otrok, ki so doživeli katastrofo in ostali edinci. Razvajam se včasih sama. Ampak menda se smem.
Pa še nekaj okoli tega, bom res čisto kratka - denar je sveta vladar. Seveda je. Denar je potrebno zaslužiti, denar je potrebno imeti, pa če samo za 1 kg moke, da spečeš kruh.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:21:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Uffffff, kompliciraš user posted image .

No, resno: mislim, da imaš tisoč in en izgovor, ker te je strah negotovosti, strah, da bi padli na dno, da bi bili finančno ogroženi. Ampak nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. In nikoli ne boš imela ne ti ne kdo drug garancije, da bo življenje lahko, fajn ali obratno, zapleteno, stresno in polno težav. Imaš pa dve možnost: se prepustiš strahovom in se večno sprašuješ, kaj če... ali pa se z njimi spopadeš. V prihodnost ne vidi nihče (no, razen nekaj tet v salamoncu user posted image ), al probaš in greš skozi ali pa že vnaprej vržeš puško v koruzo.

Sicer pa: Problemi so, problemi bodo, klinc jih gleda user posted image : http://www.youtube.com/watch?v=0YulgS3PJqs


Podpis! sploh pod link user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:23:40   
ronja
miš, kako da ne? na tole se je nanašalo - tu se precej jasno vidi, da tebi ni glih denar sveta vladar:
kaj pa eni ki oba zasluživa 1000 eur, pa dva otroka, pa vsi takšni izdatki iz meseca v mesec-prenove in ostali stroški....vse se da. si nemoremo privoščit tako kot eni...izleti, morje.... otroci so tudi zadovoljni z napihnjenim bazenčkom. v glavnem pa je da smo vsi zmeraj skupaj, se ne kregamo in se imamo radi.


Ja samo na zgornje primere žal nimamo vpliva, na to kdaj in v kakšnih okoliščinah pa bomo imlei otroka, pa je naša odločitev in če se ji obeta služba za nedoločen čas , ne vem zakaj bi vrat na nos se sedaj odločila za otroka in potem komaj prišla skozi mesec, preračunavala, se žrla, jokala...seveda lahko prav tako čez noč ostanemo brez službe, parterja, amapk na to žal nimamo vpliva, pa se potem borimo dalje! Ampak zavestno v nekaj it, pa ne veš kako boš kupil hlebec kruha, pa je za moje pojme nedopustno!

Ja, saj sem ji tudi jaz predlagala, da naj počaka na ndč, če ji to pač pomeni eno varnost. Meni ne, ker pri nas itak skoraj ni služb za ndč. Hotela sem povedat, da če vnaprej razmišjaš, kako se lahko nekaj zgodi, da ne boš mogel skozi prit - potem lahko nikoli nimaš otrok - ker pač se tudi tvojemu lahko kaj zgodi in tudi ti lahko zgubiš službo - in boste gagali. in potem bi ti kao lahko bilo žal, da imaš toliko otrok, da nisi vnaprej mislila, da se lahko kaj takega zgodi. Ampak vedno se lahko kaj zgodi.
kot sem jaz razumela - ona ima službo in zasluži več kot 1000€ na mesec - to ni gliih, da ne bi imela za hlebec kruha, tudi če bi bila to služba za ndč. Glede na plačo, tudi ne dela v neki proizvodnji, kjer je povpraševanje večje od števila zaposlitev, ampak ima verjetno neko bolj odgovorno delo, kjer bo verjetno že nekje dobila službo, tudi če bi jo tu izgubila.

Ampak zavestno v nekaj it, pa ne veš kako boš kupil hlebec kruha, pa je za moje pojme nedopustno!

Tu se strinjava - kot sem že zgoraj napisala, se tudi meni zdi sporno štepat otroke enega za drugim, če še za že rojene nimaš za nahranit. V tem primeru pač moraš bit toliko samokritičen, da se pogledaš v ogledalo in najprej zrihtaš to, kar si že naredil in potem delaš otroke dalje. Ampak za dva človeka s službo in enim otrokom in dohodkom 2000€+ pa to ni glih ta situacija, se strinjaš? Ker tega enega otroka bi preživela tudi samo z eno od njunih plač, pa ona verjetno ne misli samo v zrak gledat, ne? Torej ni glih problem s financami...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:27:36   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: ronja

miš, kako da ne? na tole se je nanašalo - tu se precej jasno vidi, da tebi ni glih denar sveta vladar:
kaj pa eni ki oba zasluživa 1000 eur, pa dva otroka, pa vsi takšni izdatki iz meseca v mesec-prenove in ostali stroški....vse se da. si nemoremo privoščit tako kot eni...izleti, morje.... otroci so tudi zadovoljni z napihnjenim bazenčkom. v glavnem pa je da smo vsi zmeraj skupaj, se ne kregamo in se imamo radi.





user posted image ....bom nehala.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 2.6.2011 11:29:27 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:30:45   
2.2.
v današnjem času če imaš službo ne moreš pričakovat da bo tako ostalo-bo prišla kriza in kaj potem ???5članska družina....vse se da. denar pa ne preceni ali bom imela otroka ali ne? v našem kraju je koliko parov ki nima niti eden službe pa kaj bojo ostali brez otrok? kako pa romi živijo????
doker nam zdravje služi niti nevemo kako nam je lepo pa če imamo minimalce pa otroke, vse se da....
hišo pa si sami gradimo z lastnimi dohodki in rokami, res je da nismo v 2l v svoji hiši bomo pa mogoče čez 5l, trenutno pa spimo 4članska družina v eni sobi-pa nam nič ne manjka. saj greš spat samo ponoči. eni še tega nimajo.
nevem tukaj na rr nas je ogromno in vsak bo imel svoje mišlenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:32:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Sicer pa: Problemi so, problemi bodo, klinc jih gleda user posted image : http://www.youtube.com/watch?v=0YulgS3PJqs


Podpis! sploh pod link user posted image .




Danes zjutraj je bila po radiu, sem se tako drla, da so me verjetno iz drugih avtov postrani gledali, ena nora ženska user posted image . Moram pa rečt, da je pasalo.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:33:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*




IZVIRNO SPOROČILO: ronja

miš, kako da ne? na tole se je nanašalo - tu se precej jasno vidi, da tebi ni glih denar sveta vladar:
kaj pa eni ki oba zasluživa 1000 eur, pa dva otroka, pa vsi takšni izdatki iz meseca v mesec-prenove in ostali stroški....vse se da. si nemoremo privoščit tako kot eni...izleti, morje.... otroci so tudi zadovoljni z napihnjenim bazenčkom. v glavnem pa je da smo vsi zmeraj skupaj, se ne kregamo in se imamo radi.





user posted image ....bom nehala.




Ja, pa če ima 2.2 tudi miško v avatarju... user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:36:10   
betty.ford
zdaj sem pa zbegana, ronja user posted image

miš in 2.2. sta drugi uporabnici, ne?

sicer pa menim, da denar res ni sveta vladar, je pa fajn, če ga imaš.

ker: nekdo, ki pozna veliko ljudi in se z njimi razume, lažje pride brez denarja skozi mesec kot kdo ki je sam in ima solidno plačo. ker tistemu prvemu kaj hitro kdo da solatko iz vrta, mu speče piškotke, povabi s seboj otroka na kakšen izlet,... tisti drugi pa mora vse to sam plačati.

poznam veliko ljudi, ki nimajo bajnih plač pa bolje skozi mesec pridejo kot pa tisti, ki imajo bajne plače. zdaj pa vedi: vsak zase ve, koliko otrok je zmožen spraviti do kruha.

sama sem bila včasih prepričana, da še zase nimam dovolj denarja user posted image

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: 3 otroci - koliko zaslužite na mesec?
2.6.2011 11:38:35   
ronja
Včasih se mi samo zdi, da nisem dovolj sposobna, da bi vse speljala zgolj easy way, pa čeprav sva oba delovna, pa šolana.

Hehe, tega pa nisem nikoli rekla, da bo zgolj na izi, sploh ne! Nobeno življenje ni na izi, ne poznam niti enega! Pridejo težka obdobja - če niso finance, je pa kaj drugega. Ampak to ni razlog, da zaradi enega težkega obdobja ne bi imel otrok, če si jih res želiš.

Razvajena - mogoče.

En mejčken. Ampak nič takega, da bi bilo škodljivo zate. Tudi če bi se ti samo zaradi manikire odločila, da imaš rajši enega otroka kot dva, bi bilo to čisto ok. Škoda bi bilo, samo če bi te pri tem oviral strah, ne pa želje - ker je to negativna motivacija, ne pa pozitivna kot v primeru razvajanja:).

Denar je samo sredstvo, ni vladar. Navsezadnje lahko kilo moke zamenjaš za staro obleko (poglej kerenso, hehe). Denar je fajn imet, službo je fajn imet in stanovanje je fajn imet. Vsekakor je vse to toliko bolj fajn imet, če hočeš imet otroke. Vendar pa se vse lahko nekoč sesuje in garancije, da bo življenje na izi, ni nikjer, pa če se še tako trudiš. je pa seveda večja  možnost, da bo življenje na izi, če ga čim manj zakompliciraš (in bodimo realni: vsak otrok malo zakomplicira življenje;). To ti čisto priznam.

In sploh ni nič narobe, če si želiš določenega luksuza, na katerega si se navadila in ti daje občutek varnosti in tega, da živiš. Meni ga namesto tega dajejo pa debate z bratom in sestro, hehe;) Imej ga in uživaj v njem! Ni ti treba imet še enega otroka zdaj in nikomur se ti ni treba opravičevat, če se ti zdaj pač ne zdi pravi čas. vendar ko si postavila vprašanje kot - ali se sploh da in kako za vraga se da - smo ti pač odgovorile, da seveda se da, res j epa, da z miško verjetno ne hodiva na pedikure (zase lahko povem, ona s 1000€ in 3 otroki pa verjetno tudi ne)...

Noben način življenja ni napačen, če se človek v njem dobro počuti. Ti si navajena, da si sama za vse odgovorna, ker si se zgodaj osamosvojila in si edinka. Jaz sem navajena, da se da z malim naredit veliko, nisem pa nikoli sama, ker če bo res kriza, mi bojo vedno pomagali. zate je vzgajanje v športnem duhu nujno tudi smučanje, zame je lahko to vožnja z biciklom do službe - pa ti garantiram, da za splošno kondicijo je leto boljše (vsaj tako pravi moja os. zdravnica, ki me takoj pogrunta: vi pa veliko športate, a ne?)... In še in še je teh primerov in ravno to sem ti hotela razložit: da se da eno in isto stvar dobit na milijon različnih načinov. recimo - sama sem odraščala v naši družini ravno v času, ko je bilo najmanj denarja - prej in potem je bilo boljše - pa nisem nič manj izobražena ali iznajdljiva kot brat in sestra. In nimam občutka, da sem bila za kaj prikrajšana. nisem imela vsega, sem pa imela to, kar sem si resnično želela. Hočem rečt, da otrok zato ne bo zakompleksan;). Pa da bo lahko glih tako brihten, včasih še bolj, ker se pač nauči iz nič naredit nekaj - kar je kasneje, recimo v službi, ful dobrodošla lastnost - preverjeno;)

...bom nehala.

Ups, pardon, miš! Klinc, ko vas je pa tok enih miši, s svakojakimi niki!user posted image Se pardoniram. no, ampak saj velja tudi zate, potem mi je pol odpuščenouser posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?