|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:04:45   
Paštetka


Vljudno vas naprošam, če mi lahko nekdo odgovori na par mojih vprašanj za katera nikakor ne najdem odgovorov.

Ne vem. Predstavljam si če se lahko izrazim malo bolj grobo, neko delovanje države kot neko podjetje, vlado, oblast pa kot vodstvo v podjetju, itn.

Mi zna kdo prosim odgovoriti, kdo je odgovoren za stanje v državi, tako kot je npr. odgovoren direktor za stanje v podjetju? Kakšni so kriteriji oz. kje je zapisano, kakšen rezultat mora vlada (oz. mogoče kdo drug, ker ne razumem več ničesar) doseči, da se smatra, da je uspešna oz. ni? Na podlagi česa se ocenjuje uspešnost vlade? Vsako podjetje ima določeno vizijo, cilje, strategijo, dolgoročni in kratkoročni plan itn. Kakšna strategijo ima naša vlada? Cilje, plane?

Ne razumem. Do zdaj sem bila namreč prepričana, da je za uspešno vodenje, napredovanje, pozitiven rezutat, uspeh potrebno ne samo z glavo racionalizirati stroške, ampak predvsem ugotoviti oz. najti način kako povečati prihodke, torej če se preprosto izrazim: več zaslužiti. Če pogledam stanje v naši državi, ukrepe vlade se mi zdi, da naša vlada ne oblada osnov ekonomije. Ali je mogoče to kakšna višja, nova matematika, ekonomija?

Ne razumem. Zakaj vlada jemlje ljudem tiste ugodnosti, pravice, za katere so se v preteklosti izborili naši starši in zakaj ne opravlja svojega dela in “trži”?

Kako je lahko nekdo, na čelu države, če je ne zna krmariti, voditi, ne opravlja svojega dela? Zakaj namesto, da bi voditellji naše države prebedeli ure v službi zato, da ugotovijo kako čim več zaslužiti in povečati prihodke, razmišljajo kako še več pobrati svojim državljanom. Ok, saj to še nekak razumem, glede na to, koliko diplom je ponarejenih. Razumem tudi, da zaradi tega rabijo razne svetovalce za svetovanja, ne razumem pa glede na število in višino teh svetovanj kako so sploh prišli do vodstvenih funkcij? Ja, saj to še tudi nekak razumem, ker ljudstvo itak nima možnosti neke pametne izbire, pa četudi določenega izvoli, se potem samo v naši ljubi državi lahko zgodi tudi nevolja ljustva. Pa toliko dobrih ekonomistov imamo. Zakaj že ti ne kandidirajo? Ok, to je vsem jasno.

Še nečesa ne razumem. Tile zakoni o socialnih transferjih itak niso več nikomur razumljivi in je ena sama solata nastala zaradi vseh teh urgentnih ukrepov varčevanja... A mi lahko nekdo razloži, zakaj tukaj tako ekstremna varčevanja na najšibkejšem delu prebivalstva in zakaj hrati tako razsipniško “življenje” pri slovenskih gozdovih, lesu, utaji davka? Zakaj ne pobere država tukaj, kaj ji pripada, zakaj ne iztrži od sosednjih držav več? Zakaj se torej otroci v Avstriji grejejo zastonj, torej jim naša država nekako “financira” ogrevanje, naši otroci so pa v šolah lačni?
Še eno vprašenje glede glede uveljavljanja pravice za znižanje plačila vrtca in uveljavljanje otroškega dodatka. Jasno je, da se v premoženje družine upoštevajo tudi vozila. Bi pa prosila obrazložitev neslednjega, ker meni logika tukaj povsem odpove. Vsi namreč vemo, da vrednost avtomobila iz leta v leto pada. Kako se lahko potem pri izračunu fiktivnega dohodka upošteva povprečna letna obrestna mera v višini 3,86%. Razumem, da je zakon tako napisan, ne razumem pa, kaj je s tem mislil tisti, ki je tak zakon pisal oz. kaj so počeli tisti, ki so ga sprejeli? Kako lahko torej predvidevam, da bo moj dohodek v tem letu, iz naslova vozila, povečal, ko pa vem, da bo moj avto izgubil vrednost? Kar se pa tiče vrednosti vozila.... Če se avtomobil z manjšo vrednostjo od cca. 8.000 evrov ne šteje v premoženje, zakaj se potem avto z vrednostjo 8.900 evrov v celoti šteje v premoženje. Namesto, da je tukaj 900 evrov razlike, je razlika med dvema skoraj enakima avtomobiloma 8.900 EUR (kar je pri določanju plačilnih razredov vrtca OD ogromno).

Glede na to, da mi je država kljub temu, da so se prihodki družine v letu 2011 zmanjšali napram letu 2010, odvzela še pravico do OD, katero sem imela lansko leto, sem primorana kot dober gospodar povečati prihodke te familije. Lahko tudi začnem razprodajati svoje premoženje, lahko prodam stanovanje, za katero sva z možem garala 10 let in bova še nadaljnih dobrih 20 let zanj plačevala kredit in grem v najemniško, lahko pa se grem sivo ekonomijo. Kaj je država dosegla s tem? Kaj me je naučila? Ne vem kaj je vas, ampak mene je to, da se nikakor ne splača delati, varčevati, si ustvarjati, temveč vse zapraviti, iti v osebni stečaj in živeti na račun države in s sivo ekonomijo ali pa začeti krasti.

A je to vizija naše vlade? Naj mi nekdo lepo prosim to razloži, ker jaz več ne vem, a sem tako neumna, da ne premorem osnove logike ali kaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:12:08   
HHH
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka



Naj mi nekdo lepo prosim to razloži,


To ti ne bo nihče razložil. Me lahko sedaj pljuvamo po tej državi, zlivamo gnev in gnoj... ampak tako je. Lahko le upaš, da ti bo enkrat uspelo poplačat kredite in ob tem normalno živet. Lahko pa kandidiraš na naslednjih volitvah.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
14.12.2012 12:18:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:22:01   
ronja
Paštetka, ne spoznam se na ekonomijo, ampak ne glede na cilje in realizacijo, mislim, da je zdaj že vsakemu bedaku jasno, da trenutno vlada ni preveč uspešnauser posted image . Kadar ti ljudje množično demonstrirajo, je že znak, da verjetno pa kaj ni ok.
Kadar kršiš pol pogodb z EU kar se varstva narave tiče in dobivaš vedno bolj grozeča pisma, da bodo zato sankcije v obliki denarja, tudi verjetno ni ok.
Kadar propadajo dobra podjetja, ker ne dobivajo plačano od raznih tajkunov, tudi verjetno ni ok.
Kadar se sodni procesi vlečejo ko jara kača, na koncu pa izpustijo odgovorne, ali pa še hujše - jih odgovorni niti ne zanimajo (ne bojo iskali, kdo je naročil izgrede na demonstracijah, čeprav so sami povedali, da dobijo za to početje dobro plačilo; kaznovali bojo tiste, ki so metali kocke... ja, ok, seveda naj tiste kaznujejo, vseeno pa je hudimano treba vedet, kdo je to naročil, ker je kriv vsaj toliko!)... ma, to verjetno tudi ni ok.

Kolikor sama razumem trenutno vlado, ima samo en cilj: biti na oblasti. Na žalost se mi zdi, da dobri predlogi niso sprejeti in da imamo še veliko rezerve, ki pa je nihče noče zrihtat.

Zakaj jemlje pravice? Ker je blagajna prazna, sebi pa seveda ne bojo jemali;). Zakaj ne trži? ker ne zna, predvidevam. Zaslužili bomo s tem, da bomo delali 2. januarja, potem bo gospodarstvo šlo samo še v višaveuser posted image . Ostalo bomo pa prihranili. Pa če nas bo malo manj, ker so strategije te vlade zelo naperjene proti mladim družinam, kar je tudi vsakemu bebcu jasno, potem bo tudi malo lažje, saj bo manj stroškov z vrtci, šolami itd... Sicer kasneje ne bo za pokojnine, ampak to ne bo več njihov problem, ker takrat pa ziher (upam) ne bojo več goruser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:30:05   
hrchy
Evo razlaga:
prihodki drzave so davki, odhodki pa recimo socialni transferji (med drugim)... Torej vlada dela po Pastetkini logiki cisto pravilno: povecujejo prihodke (=davke) in zmanjsujejo odhodke (= ugodnosti za drzavljane).

Sestavo prihodkov in odhodkov si lahko enostavno pogledas tu:
http://www.mf.gov.si/fileadmin/mf.gov.si/pageuploads/Prora%C4%8Dun/Sprejeti_prora%C4%8Dun/2012/SP2012_II_1.pdf

Sicer pa poguglaj javnofinancni prihodki/odhodki.







(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:34:59   
ronja
<bobilke? potem pa pridem!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:36:48   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: HHH

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka



Naj mi nekdo lepo prosim to razloži,


To ti ne bo nihče razložil. Me lahko sedaj pljuvamo po tej državi, zlivamo gnev in gnoj... ampak tako je. Lahko le upaš, da ti bo enkrat uspelo poplačat kredite in ob tem normalno živet. Lahko pa kandidiraš na naslednjih volitvah.

Jaz razumem, da tako pač je. Ne razumem pa in zato iščem odgovore ZAKAJ tako pač je in zakaj se to dovoli, da tako pač je?
Moj namen ni pljuvanja po državi, vladi, ampak iskanje odgovorov.
Zakaj vlada jemlje ljudem in ne preverja, če in kako njeni uslužbenci opravljajo delo oz. zakaj se špara na deci, ko bo prišparala mogoče par milijon EUR, na drugi strani pa dopušča, da si z njenim blagom (lesom in verjamem, da je več takšnih zgodb) žepe polnijo koncesionarji - privat družbe in ne pobere teh par sto milijonov evrov.
Meni je slabo, ko poslušam te zgodbe. In zato sprašujem zakaj. Mora iti pa res fino tam zgoraj.
Kandidirala ne bom, ker to ni moj cilj, čeprav bi verjetno bila ena izmed redkih z veljavno diplomo tam zgoraj.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:42:37   
Paštetka
Hehehe, hrchy, zgleda da res poznajo samo to: davke za zvišanje in transferje za znižanje. To pa je matematika user posted image user posted image user posted image
Hehe, me zanima kako dolgo bi se firma obdržala, če bi direktor svojo strategijo gradil le na znižanju plač,pravic ... delavcem in zvišanju ur dela, norme.
Kako dolgo bi lastniki tega direktorja gledali?
user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 12:44:08   
Paštetka
Ankica, grem na vstajo! user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:14:34   
majčica1508
Jaz pa razmišljam,da bi šla drugam filat državno blagajno,in to čist resno.Sam mojga pregovorit,je bolj težko...
Pri vstaji se pridružim.Prinesem kuhano vino,pa kokice...Pa kak jajc,da komu vržem user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:18:53   
Paštetka
Jaz sem mojemu tudi rekla, da bi šla magari v Dubaj travo zalivat user posted image

Komu boš pa jajc vrgla, če jih itak ne bo? Ziher bodo spet na kakšnem tajnem sestanku se menili, kako več v źep spraviti še preden jih kaj doleti. Če....

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
14.12.2012 14:22:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:32:56   
majčica1508
Maš prav je škoda jajc,jih bomo skuhale..............
Grem še malo delat,da povečam prihodke v družinskem proračunu,k december je najbolj zapravljiv mesec pri nas,pa ne zaradi praznikov,registracije,zavarovanja,nepričakovani stroški....................

Dubaj....Si ga želim obiskat,samo junija se nam pridruži 5 član in je misija nemogoče,mojga na avijon z malimi otroci spravit,prej bi jackpot zadelauser posted image

< Sporočilo je popravil majčica1508 -- 14.12.2012 14:35:42 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:33:31   
Paštetka
Aha, za vse tiste, ki so mnenja, da se je potrebno pač sprijazniti, da tak pač je....
Par mesecev nazaj sem spraševala tukaj o zakonu o vrtcih, ker se pač nisem mogla sprijazniti...
http://www.ringaraja.net/forum/m_5969495/printable.htm

No, če katero zanima kako se je zadeva razpletla...Par dni po tem, ko sem dobila odg. glavnega republiškega inšpektorja, so me klicali iz vrtca, da pa zdaj lahko gre moj otrok v skrajšani program. Jao....user posted image
Če povem, koliko otrok gre po kosilu domov samo iz naše skupine, mi ne boste verjele...no zaradi tega bi pri nas komot lahko sprejeli zakon o povečanih skupinah v vrtcu user posted image norci.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:47:28   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Mi zna kdo prosim odgovoriti, kdo je odgovoren za stanje v državi, tako kot je npr. odgovoren direktor za stanje v podjetju? Kakšni so kriteriji oz. kje je zapisano, kakšen rezultat mora vlada (oz. mogoče kdo drug, ker ne razumem več ničesar) doseči, da se smatra, da je uspešna oz. ni? Na podlagi česa se ocenjuje uspešnost vlade? Vsako podjetje ima določeno vizijo, cilje, strategijo, dolgoročni in kratkoročni plan itn. Kakšna strategijo ima naša vlada? Cilje, plane?

Mislim, da pri nas še ni praksa, da se prevzema odgovornost pri politikih. Če je kaj fejst zafufrano, gre na sodišče in pravna država, kot smo... sodišče določi ali je nekdo kriv ali ne. Ne odgovoren, ampak kriv. Odgovornost mora človek zaznati, ali pri sebi ali pri drugem. Največja kazen za neodgovorno delo politika je, da te šef stranke okrca... "Ti, ti... pa dobro veš, da gremo naslednje volitve spet na zmago. Ugled nam lahko s tem pokvariš." in da te dva tedna vlečejo po medijih.
take skupinske odgovornosti ne poznamo.
Rezultat Vlade se danes vidi na ulicah.
Kar pa je spet malo z logiko skregano, se uspešnost vlade kaže v tem, ko je spet izvoljena v DZ. Torej jih večina ima za uspešne. (ok, ta del tudi meni ni jasen user posted image )
Vizika naše Vlade? Hmmm.. mislim, da jo imajo POSAMEZNIKI v Vladi, Vlada sama je nima. Vsaj tako je videti.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 14:48:32   
sazi
V obširne odgovore na skoraj filozofska vprašanja se ne bom spuščala. Po mojem še tisti, ki so napisali vse zakone, ne vejo, kaj so zapisali in kakšne ućinke bo v resnici imelo. Naredijo si en scenarij in so super zadovoljni s predvidenim rezultatom, nimajo pa toliko šorone, da bi predpostavili še 5 drugih scenarijev. Ah, škoda zgubljati besede.
Ti pa lahko poizkušam odgovoriti na spodnje vprašanje:

Bi pa prosila obrazložitev neslednjega, ker meni logika tukaj povsem odpove. Vsi namreč vemo, da vrednost avtomobila iz leta v leto pada. Kako se lahko potem pri izračunu fiktivnega dohodka upošteva povprečna letna obrestna mera v višini 3,86%. Razumem, da je zakon tako napisan, ne razumem pa, kaj je s tem mislil tisti, ki je tak zakon pisal oz. kaj so počeli tisti, ki so ga sprejeli? Kako lahko torej predvidevam, da bo moj dohodek v tem letu, iz naslova vozila, povečal, ko pa vem, da bo moj avto izgubil vrednost?

Če bi avto prodala in denar dala na banko, bi od tega imela teh 3,86% obresti in koristi. Ker imaš raje avto, si kaznovana za svojo negospodarnost - najprej s tem, da ti štejejo vrednost avta v fiktivni dohodek, potem pa še s tem, da je tvoj avto dejansko manj vreden.


Kar se pa tiče vrednosti vozila.... Če se avtomobil z manjšo vrednostjo od cca. 8.000 evrov ne šteje v premoženje, zakaj se potem avto z vrednostjo 8.900 evrov v celoti šteje v premoženje. Namesto, da je tukaj 900 evrov razlike, je razlika med dvema skoraj enakima avtomobiloma 8.900 EUR (kar je pri določanju plačilnih razredov vrtca OD ogromno).

Kar se pa zgornje veleumije tiče, lahko samo poizkušam. Recimo, da se šteje, da družina mora imeti en avto, pa naj bo ta čim manj vreden - da le pelje. Če pa si upa imet avto, ki ni čisto hin, je pa to že luksuz, se jih lahko pa za celo vrednost udari po žepu, saj ti imajo pa itak denar.

Najdejo potem še vsemogoče načine, da pridobljene pravice odvzamejo - kot v tvojem primeru in udi v mojem, le da so meni OD vzeli že s septembrom, ko je šel starejši v šolo. Pa jih ni nihče prosil, naj kaj preračunavajo in tako so mi ob istih upoštevanih dohodkih razveljavili odločbo, veljavno do 31.12. in mi lepo črtali OD, da ga moram zdaj za sept. in okt. še vrnituser posted image

Pa še je cvetk. Mi je bilo razumljivo, da prej, ko so gledali samo prihodke, niso upoštevali kreditov (vsaj sistemko ne, izjemoma pa), saj je v bistvu "problem" kreditojemalca, da se je bil pripravljen zapufat (ne bi o razlogihm, pa recimo, da je neka logika). Zdaj, ko pa gledajo tudi premoženje, pa res ni fer, da kredita ne upoštevajo, saj štejejo, da je cela hiša moja in imamo še ulala fiktivnega dohodka zaradi 9 m2 prevelike hiše (kar zgubili bi se lahko v njej zaradi teh 9 m2), to, da ima pa banka na njeh hipoteko in jaz toooliko minusa, pa ne zanima nikogar. Bolje da neham. Že itak jem tablete za zniževanje pritiska, da ne bo potrebna dvojna doza vsak dan...


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 15:22:09   
Paštetka
Če avto prodam in dam denar na banko, potem mi itak pod prihodek štejejo tiste obresti. Obresti z banke so itak že v zgornji tabeli zajete, kjer so dohodki familije. Tako, da se to dvoje izključuje.
Jasno mi je da na premoženje, kjer se vrednost lahko poveča izračunajo fiktivne prihodke. Na avto pa po logiki, ki velja že leta in leta, da avto gubi ceno z leti, ne bi smeli. To je moje razmišljanje.

Lansko leto z dvema avtoma, sem boljše skoz prišla kot zdaj z enim avtom, ki ni vreden več kot lani oba dva skupaj. Je tu logika? Ne to ni ne zdrava pamet, niti kaj drugega.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 14.12.2012 15:23:59 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 15:33:05   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Mi zna kdo prosim odgovoriti, kdo je odgovoren za stanje v državi, tako kot je npr. odgovoren direktor za stanje v podjetju? Kakšni so kriteriji oz. kje je zapisano, kakšen rezultat mora vlada (oz. mogoče kdo drug, ker ne razumem več ničesar) doseči, da se smatra, da je uspešna oz. ni? Na podlagi česa se ocenjuje uspešnost vlade? Vsako podjetje ima določeno vizijo, cilje, strategijo, dolgoročni in kratkoročni plan itn. Kakšna strategijo ima naša vlada? Cilje, plane?




Baje na podlagi ničesar.....ker baje zaposlene v javnem sektorju ne smemo enačiti z zaposlenimi v gospodarstvu, ker uspešnost njihovega dela ne more biti merljiva tako kot v gospodarstvu....tako je bilo vsaj rečeno na RR forumu, ko je javni sektor stavkal in ko stavke nekateri nismo podprli....

Zato prosim ne primerjaj vlado z managerjem v gospodarstvu......user posted image

Ne razumem. Do zdaj sem bila namreč prepričana, da je za uspešno vodenje, napredovanje, pozitiven rezutat, uspeh potrebno ne samo z glavo racionalizirati stroške, ampak predvsem ugotoviti oz. najti način kako povečati prihodke, torej če se preprosto izrazim: več zaslužiti. Če pogledam stanje v naši državi, ukrepe vlade se mi zdi, da naša vlada ne oblada osnov ekonomije. Ali je mogoče to kakšna višja, nova matematika, ekonomija?


In osnove ekonomije so....?

Ne razumem. Zakaj vlada jemlje ljudem tiste ugodnosti, pravice, za katere so se v preteklosti izborili naši starši in zakaj ne opravlja svojega dela in “trži”?


Za otroški dodatek pri skupni mesečni plači 2000 ali 3000 EUR neto ter za "padec" razreda nižje za plačilo vrtca, če imaš dva otroka in več (koja kurja logika je to tudi bila, namreč skregana z vsemi ekonomskimi zakonitostmi vladeuser posted image ), se naši starši niso borili.....v bistvu so te pravice bile bolj politično podeljene pred volitvami s strani politikov......

Še eno vprašenje glede glede uveljavljanja pravice za znižanje plačila vrtca in uveljavljanje otroškega dodatka. Jasno je, da se v premoženje družine upoštevajo tudi vozila. Bi pa prosila obrazložitev neslednjega, ker meni logika tukaj povsem odpove. Vsi namreč vemo, da vrednost avtomobila iz leta v leto pada. Kako se lahko potem pri izračunu fiktivnega dohodka upošteva povprečna letna obrestna mera v višini 3,86%. Razumem, da je zakon tako napisan, ne razumem pa, kaj je s tem mislil tisti, ki je tak zakon pisal oz. kaj so počeli tisti, ki so ga sprejeli? Kako lahko torej predvidevam, da bo moj dohodek v tem letu, iz naslova vozila, povečal, ko pa vem, da bo moj avto izgubil vrednost? Kar se pa tiče vrednosti vozila.... Če se avtomobil z manjšo vrednostjo od cca. 8.000 evrov ne šteje v premoženje, zakaj se potem avto z vrednostjo 8.900 evrov v celoti šteje v premoženje. Namesto, da je tukaj 900 evrov razlike, je razlika med dvema skoraj enakima avtomobiloma 8.900 EUR (kar je pri določanju plačilnih razredov vrtca OD ogromno).


Če vrednost avtomobila iz leta v leto pada, potem tudi fiktivni dohodek od tega avtomobila iz leta v leto pada.....

Sicer pa.....ali imaš 20.000 EUR na banki, ali pa kupiš avto ali vikend.......dohodek je eno in drugo......

Kar se pa tiče meje kaj se upošteva.....te meje so vedno sporne....vendar nekje pač mora biti neka mejna vrednost....in pač avto, ki je vreden 6000 EUR se ne šteje v premoženje, avto, ki pa je vreden 9000 EUR pa se šteje v premoženje......in če imaš 6000 EUR na banki se ti to šteje v premoženje, če pa imaš 6000 EUR "v avtu" pa se to ne šteje v premoženje.....pač nemogoče je narediti za vse pravično uravnilovko oz. tako, da bi vsakemu posamezniku najbolj ustrezalo......

Glede na to, da mi je država kljub temu, da so se prihodki družine v letu 2011 zmanjšali napram letu 2010, odvzela še pravico do OD, katero sem imela lansko leto, sem primorana kot dober gospodar povečati prihodke te familije. Lahko tudi začnem razprodajati svoje premoženje, lahko prodam stanovanje, za katero sva z možem garala 10 let in bova še nadaljnih dobrih 20 let zanj plačevala kredit in grem v najemniško, lahko pa se grem sivo ekonomijo. Kaj je država dosegla s tem? Kaj me je naučila? Ne vem kaj je vas, ampak mene je to, da se nikakor ne splača delati, varčevati, si ustvarjati, temveč vse zapraviti, iti v osebni stečaj in živeti na račun države in s sivo ekonomijo ali pa začeti krasti.


Začneš pač šparati na nepotrebnem luksuzu......ali pa povečaš prihodke družine na drugi način, delaš honorarno, odpreš popoldansko obrt.....

In ne govori prosim, da nimaš za luksuz, če si v razredih, da so ti ukinili otroški dodatek in da voziš avto, ki ni vreden manj kot 8000 EUR ......user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 15:59:16   
Paštetka
Ne nimam za luksuz. Če so pa kredit in razna zavarovanja luksuz, ptem ja imam luksuz. Hvala, da si me opomnila na to.
Seveda je potrebno potegniti nekje črto. Samo črta ne more biti taka, da vrednost avta 8.000 € ne spada pod premoženje familije, vrednost avta 8.900€ pa spada v celoti v premoženje. Razlika je enormna. Veš, kaj je 8.900. € evrov razlike? Ja, dva razreda. Jaz samo pravim, zakaj se pod premoženje ne vzame tistih 900 €.
In kot sem napisala, ja očitno je res boljše, da doma sedim, da ne varčujem, da začnem kadir, pit, hodit po kavicah, v štacunah naložit polne vozičke cocacol, pa keksov, čokolad in ne vem kaj vse..., da vse zaravim, da nimam nič privarčevanega, ker če šparam in si kupim za 900€ boljši avto od sosedovega, me bo to tolklo redno vsak mesec.
To je očitno logika. Bom nehala pečt doma kruh, piškote...in namesto ode si bom vsak dan privoščila pivo, otrok, pa ne o pil vodo iz pipe, ampak coca-colo. inpotem ko bomo dobili cirozo jeter in diabetes, bomo še fajn vlekli denar za zdravstvo. Juhuuuuuu.....user posted image user posted image

Bravo za moj luksuz.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 16:18:10   
petea
Paštetka,
tvoje uvodno sporočilo mi je zelo všečno.

Samo po mojem si ga naslovila na napačni naslov, predlagam ti, da ga namesto na RR pošlješ še direktno pristojnim službam in organom.

Me resnično zanima, kdo in kaj si bo upal odgovoriti.



Glede vozila tudi jaz betnim, saj tudi jaz ne razumem te razmejitve 'vse ali nič' - mislim, da bi bilo veliko bolj prav upoštevati samo razliko nad nekim zneskom, podobno kot je to pri nepremičninah.


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 16:20:46   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Paštetka,
tvoje uvodno sporočilo mi je zelo všečno.

Samo po mojem si ga naslovila na napačni naslov, predlagam ti, da ga namesto na RR pošlješ še direktno pristojnim službam in organom.

Me resnično zanima, kdo in kaj si bo upal odgovoriti.
Eh... na to lahko kar pozabi. Mislim, da taka pisma dnevno dobivajo in če bi se na vse odgovorilo z odgovori, ki bi potešili radovednost... ni vrag, da se en pošiljatelj ne najde in deli to z vesoljno Slovenijo. Bi takrat vsi vse vedli.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 16:48:11   
Paštetka
Petea, a misliš, da nisem pomislila na to? Saj prvotno je bilo namenjeno njim, samo kaj ko sem prišla so zaključka kot lulu, poleg tega, bi bili itak odgovori tja v tri dni, ko jih nitii bog ne bi razumel. Zapletanje v tri dni brez jasnega.

Prosim, da ne začnete debato kaj kdo ima, česa nima, kako živi, če razsipno, skromno, kaj si privošči. . To me ne zanima oz. ni to vprašanje srž tega problema, saj vemo, da nihče tukaj ni niti tajkun niti bogataš. S takimi vprašanji npr. Liliana se boš morala obrniti na koga drugega.

Zanimajo me odgovori na moj prvi zgoraj omenjeni post, kje je logika, kdaj bo enkrat kdo odgovarjal za svoja dejanja. Isto vprašanje lahko zastavi nekdo, ki je v prvem ali devetem razredu.

Torej bolj šparaš, več ti vzamejo?

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 14.12.2012 16:51:33 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 17:03:44   
Paštetka
Evo, spet po Tv.
A mi lahko še kdo razloži,kako lahko dobi sestrična gospe Urške Bačovnik ga. Alenka Koren Gomboc tako "službo" ko je ženska praktično brez izobrazbe, in je v SKB banki "baje" ponarejala dokumente in zato tam izgubila službo. A naša vlada samo lopove, goljufe, tatove zaposluje? user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 14.12.2012 17:04:59 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 17:05:21   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Evo, spet po Tv.
A mi lahko še kdo razloži,kako lahko dobi sestrična gospe Urške Bačovnik tako "službo" ko je brez izobrazbe, in je v SKB banki "baje" ponarejala dokumente in zato tam izgubila službo. A naša vlada samo lopove, goljufe, tatove zaposluje? user posted image
user posted image
Paštetka, koliko jegra manjka v flaši? Če preveč... raje idi žurat, če premalo... daj ga še malo šlukni... pa idi žurat user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
14.12.2012 17:08:54   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Torej bolj šparaš, več ti vzamejo?


Ja, očitno gre to nekako tako.

Očitno so jezni, da lahko ljudje z manj denarja še vedno dokaj znosno živijo in preizkušajo, kaj se bo zgodilo, če pač še malo priprejo pipico. Ker oni imajo vedno več denarja, pa vedno slabše gospodarijo ...



Kdo bo odgovarjal in kdaj? Nihče. Nikoli.
Ker ne znamo ali nočemo razumeti, da smo MI država in da so oni tam, kjer so, zaradi nas in za nas. Dokler pa vse te neumnosti toleriramo in ne pritiskamo na pristojne, da delujejo korektno in pravično, tako dolgo bo stanje enako.


P.S.: Še na vsa vprašanja, ki sem jih zastavila raznim državnim organom, sem slej ko prej dobila odgovor.

Prav tako sem nestrinjanje z določenimi zadevami, povezanimi z izračunom premoženja, poslala na pristojno ministrstvo in če drugega ne, dobila odgovor, da bodo o predlogu razmislili pri naslednji spremembi pravilnika. Verjamem, da lahko že z drobnimi akcijami vplivamo na našo zakonodajo in da moramo biti aktivni državljani.

Korak za korakom, pa bomo morda kaj dosegli.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?