|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj nam je narediti?
6.1.2009 8:50:59   
Bejba
Ne vemo kaj naj naredimo in, ker se ne spoznamo na te zadeve, sem se obrnila na vas za kakšen nasvet.
Zadeva je takale. Pri podjetju **** smo naročili garažna vrata, kasetna, na daljinsko upravljanje. Plačali smo 50% avansa in čakali na vrata. IN čakali in čakali in čakali......... Rok dobave je bil od 30 - 60 dni, pri nas po 90-ih dnevih še ni bilo ne duha ne sluha o vratih. Mož je skoraj vsakodnevno klicaril na podjetje in spraševal, se kregal, na koncu že grozil, pa ni nič pomagalo. Češ da imajo preveč dela, kar pa seveda ni naš problem. Če so nam dali ponudbo za vrata na kateri piše rok dobave, je to po mojem mnenju za njih zavezujoče.
Ok, po vsakodnevnem klicanju in kreganju, so nam končno prišli zmontirati vrata 29.12., tik pred novim letom.
Vrata so zmontirali in pri tem poškodovali špaleto okoli vrat. Poleg tega je mož opazil, da je na notranji strani vrat udrtina ter zahteval da se ta kaseta zamenja. Po dolgem pregovarjanju, da to ni njihova krivda, sta monterja le zatrdila, da pridejo naslednji ponedeljek pogledat in poslikat ter bodo zamenjali kaseto. Ko so bila vrata montirana je želel mož vso stvar preizkusiti, vendar mu monter ni želel izročiti daljinskega upravljalnika, češ da še ni plačal druge polovice vrat, ki naj bi se plačala pri prevzemu. Mož je imel denar pri sebi in je rekel, da ne bo plačal nekaj kar ne sme preizkusiti. Po prerekanju se je monter le vdal in predal daljinec mojemu možu. Kljub njihovemu zamujanju pri roku dobave in vseh zapletih, sva dobila na vse skupaj bore 3,70 EUR popusta in sicer na plačilo avansa.
Včeraj pa mož zopet kliče v firmo, ker naj bi prišli poslikat udrtino, pa ni bilo nikogar. Poleg tega vrata štekajo pri zapiranju in se kar sama od sebe odpirajo. Govori z direktorjem in ta mu arogantno odvrne da se ne misli s tem ukvarjat, ter da ne bodo nič popravljali ali menjali kaseto. Da to pač tako je. Potem mu mož pove, da vrata že v osnovi ne delajo kot bi bilo treba, pa pravi, da če je tako, se bo pač enkrat oglasil, ampak da naj mu pripravi vsa gradbena in ostala dovoljenja za garažo ter vse potrebne papirje. Kaj hudiča njega to zanima oz ali ima sploh pravico to zahtevati? Ko smo mu plačali za vrata ga je bolil k….. za papirje, zdaj ko pa je treba stvari popravljati, pa zafrkava na vse mogoče načine.
V glavnem, mi smo totalno besni. Predvsem smo šokirani in jezni nad to aroganco in obnašanjem direktorja, njegove žene, ki naročila sprejema in vseh ostalih. To ni način in v končni fazi mi dajemo njim kruh z našimi naročili.
Vrata so v garanciji dve leti. In sedaj me zanima kaj nam je narediti, kam se lahko obrnemo, kam jih lahko prijavimo oz. kaj lahko zahtevamo od njih?

Hvala za pomoč

< Sporočilo je popravil Bejba -- 6.1.2009 8:52:51 >


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 8:59:22   
melanija
Pozanimaj se na varstvo potrošnikov, kaj lahko narediš v takem primeru.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 12:54:13   
asso
Kot prvo daj vse to na papir in jih pošlji. V pismu navedi tudi da gre za stvarno napako in zahtevaš to in to v tolikšnem in tolikšnem času v nasprotnem primeru se boš obrnila na tržnega inšpektorja. Po mojem bodo kar hitro reagirala.

Evo pa še nekaj povezav:

Ta mogoče ti bo prišla najbolj prav Brezplačno svetovanje: TU

http://www.pravna-varnost.si/livelawyers_news_detail.php?detail=1&newsid=46

Zakon o varstvu potrošnikov

zVEZA potrošnikov

No, upam, da ti bo kaj prišlo v poštev. Vztrajajte na svojem in če v roku 8 dni vam nič ne odgovorijo se obrnite na tržno inšpekcijo...





_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 13:13:15   
potepinček
Zagrozi jim z inšpekcijo. Glede odpiranja vrat pa smo mi imeli isto so se nam kar sama odprla nazaj, ko si jih zaprl. V garanciji so nam menjali motorček in od takrat je o.k.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 13:59:45   
Bejba
Hvala za odgovore. Danes so nam prišli popravit vrata, čakamo pa še da pride "ta glavni" pogledat udrtino na vratih. Če ga ne bo, mu pišemo pisno in zagrozimo z inšpekcijo.

Še nekaj me zanima. Glede na to, da nismo sklenili pogodbe, ampak je bila vsa stvar speljana na podlagi ponudbe ali se v takem primeru ponudba smatra kot pogodba in so v njej zapisani podatki za njih obvezujoči?

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 20:00:50   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba 

Še nekaj me zanima. Glede na to, da nismo sklenili pogodbe, ampak je bila vsa stvar speljana na podlagi ponudbe ali se v takem primeru ponudba smatra kot pogodba in so v njej zapisani podatki za njih obvezujoči?


Ja, če ste vi sprejeli ponudbo je ponudba zavezujoča. Seveda ste jo, če ste plačali aro...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj nam je narediti?
6.1.2009 22:03:56   
ejša1
Jaz sem tudi že bila v podobni situaciji in sem se pozanimala na zvezi potrošnikov, kjer imajo nekje na svoji spletni strani objavljeno tole (ne vem več točno kje):



ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE
 
V pravni pisarni Zveze potrošnikov Slovenije se praktično vsak dan srečujemo s težavami, ki jih imajo potrošniki z obrtniki. Tako je naš član naročil nova okna in vrata z montažo, izvajalcu, samostojnemu podjetniku,  pa je vnaprej plačal 70 % dogovorjene cene. Dogovorjeni dobavni rok je bil dva meseca, vendar je potrošnikova hiša tudi po štirih mesecih še vedno brez oken in vrat. Nekdo drug je kupil nov parket in se z obrtnikom dogovoril za polaganje. Ko je bilo delo končano, se je izkazalo, da parket ni pravilno položen, izvajalec storitve pa napake ni hotel priznati. Podobnih primerov je veliko, zato smo tokrat pripravili nekaj pojasnil o tem, na kaj morate biti pozorni, ko sklepate pogodbo z obrtnikom ter kako ravnati, če je obrtnik storitev pomanjkljivo opravil.
 
Najprej morate seveda obrtnika izbrati. Pri tem so lahko v pomoč izkušnje oziroma priporočila znancev, vendar pa vam svetujemo, da izbirate med več ponudbami, ki naj vsebujejo tudi čim več pomembnih informacij (o ceni, materialu, roku za izvedbo del, načinu plačila…). Vsekakor pa pred sklenitvijo pogodbe preverite, ali je izbrani obrtnik registriran za opravljanje svoje dejavnosti. To lahko storite na spletnem portalu Obrtne zbornice Slovenije www.ozs.si. Na istem naslovu boste našli tudi seznam obrtnih mojstrov. Obrtni mojstri so tisti obrtniki, ki so opravili mojstrski izpit pri Obrtni zbornici, njihove storitve pa naj bi bile zaradi dodatnega izobraževanja in usposabljanja visoko kakovostne.
 
Cena in način plačila
Za izvedbo obrtniških storitev ni treba skleniti pisne pogodbe. Predlagamo pa, naj vam obrtnik izstavi vsaj pisni predračun, iz katerega bo razvidna storitev, za katero ste se dogovorili, material, ki bo uporabljen pri delu, cena za storitev in podatek, ali vključuje tudi strošek za material, pogoji plačila, rok pričetka del in kdaj bodo predvideno dokončana idr. Pozorni bodite tudi na to, ali cena že vsebuje DDV ali ne. Velikokrat namreč dobimo pritožbe potrošnikov, ki so se z obrtnikom dogovorili za ceno, niso pa vedeli, da vanjo še ni vključen tudi davek na dodano vrednost (DDV). Ko je bila storitev opravljena, se je seveda pojavila težava, saj je izvajalec zahteval 20 % višje plačilo, kot je bilo dogovorjeno. Zakon o varstvu potrošnikov o tem jasno določa, da mora cena za ponujeno blago ali storitev že vsebovati DDV.
 
Preden ne pregledate opravljenega dela oziroma izdelka in ga ne potrdite, ga niste dolžni plačati. V praksi pa se velikokrat dogaja, da se stranki dogovorita za predplačilo. To je smiselno predvsem takrat, ko morate poravnati stroške za material (na primer za keramične ploščice). Upravičeni ste zahtevati obresti za predplačilo, če bodo od plačila pa do izvedbe del minili več kot trije delovni dnevi, in sicer po obrestni meri, po kateri se obrestujejo hranilne vloge, vezane nad tri mesece.
 
Obrtnik mora za opravljeno storitev izstaviti račun. Če ta ni popolnoma razumljiv, vam mora obrtnik omogočiti, da preverite pravilnost zaračunanega zneska glede na kakovost in količino opravljene storitve.
 
Se lahko cena kasneje zviša?
Dogovorjena cena zavezuje obrtnika. Zakon pa dopušča možnost kasnejšega zvišanja cene, če se izkaže, da je prekoračitev neizogibna in se potrošnik in obrtnik predhodno nista dogovorila za izračun z izrecnim jamstvom. O povečanju cene vas mora obrtnik nemudoma obvestiti. Če pa ste se dogovorili za račun z izrecnim jamstvom, obrtnik cene ne more zvišati, četudi je v posel vložil več dela oz. je izvedba dela terjala večje stroške, kot je pričakoval.
 
Kaj storiti, če obrtnik zamuja z izvedbo storitve?
Obrtnik je dolžan opraviti delo po dogovoru in po pravilih posla. Delo mora opraviti v dogovorjenem roku, če pa rok ni bil dogovorjen, pa v času, ki je razumno potreben za tako delo.
 
Ko obrtnik ne izpolni svoje obveznosti in v dogovorjenem roku ne dobavi izdelka oz. ne opravi storitve, imate možnost zahtevati izpolnitev obveznosti ali odstopiti od pogodbe. To morate obrtniku tudi sporočiti, najbolje pisno.
 
Če je rok bistvena sestavina pogodbe, obrtnik pa tako zamuja z začetkom ali dokončanjem posla, da je očitno, da storitve ne bo pravočasno opravil, lahko odstopite od pogodbe in zahtevate povračilo škode. Od pogodbe pa lahko odstopite tudi takrat, če za vas izpolnitev pogodbe zaradi  zamude ni več smiselna. Opozoriti pa velja, da od pogodbe ni mogoče odstopiti zaradi neizpolnitve neznatnega dela obveznosti.
 
Kaj pa, če ste izvedbo del že plačali?
Obrtnik vam mora vrniti celotni plačani znesek, dolžan pa je plačati tudi obresti od dneva, ko znesek je dobil. Pogodbeno kazen pa je dolžan plačati le, če ste se za to posebej dogovorili.
 
Reklamacija storitve
Ko obrtnik opravi storitev, morate opravljeno delo natančno pregledati. Če so dogovorjena dela za obrtnika opravili njegovi podizvajalci, odgovarja tudi za njihovo delo.
 
O pomanjkljivostih morate obvestiti obrtnika v dveh mesecih od takrat, ko se pokaže napaka ter v dveh letih po opravljeni storitvi. V zahtevi morate natančno opisati pomanjkljivosti, izvajalcu storitve pa morate tudi omogočiti, da si ogleda pomanjkljivosti, na katere ste ga opozorili. Priporočamo vam, da zahtevo pošljete pisno, saj boste tako imeli dokazilo za morebitno kasnejše reševanje spora na tržnem inšpektoratu ali pred sodiščem. Zakon omogoča, da izbirate med štirimi zahtevki: lahko se odločite za odpravo pomanjkljivosti, za vrnitev dela plačanega zneska, lahko zahtevate, da obrtnik storitev ponovno opravi, ali pa zahtevate vračilo plačanega zneska. Če izvajalec storitve prizna napake in torej te niso sporne, mora vaši zahtevi ugoditi najkasneje v 8 dneh. Če pa napak ne priznava, vam mora v 8 dneh poslati le pisni odgovor.
 
Pri uveljavljanju reklamacij se pogosto zgodi, da se obrtnik z zahtevo po odpravi pomanjkljivosti ne strinja in nastane spor o obstoju napake. Če od izvedbe del še ni poteklo 6 mesecev, bo moral obrtnik z mnenjem sodnega izvedenca dokazati, da je vaša zahteva neupravičena. Če pa je od izvedbe del preteklo že več kot 6 mesecev, pa boste morali pomanjkljivosti z izvedenskim mnenjem dokazovati vi sami na svoje stroške. Seznam sodnih izvedencev za posamezne stroke je objavljen na spletnih straneh Ministrstva za pravosodje (www.mp.gov.si), lahko pa ga dobite na Obrtni zbornici Slovenije. Na Obrtni zbornici smo tudi izvedeli, da lahko sodni izvedenci delujejo kot mediatorji. Lahko torej pripravijo izvedensko mnenje o storjenih pomanjkljivostih in o načinu njihove odprave, lahko pa stranki tudi pomagajo, da razreši težave v dogovoru z obrtnikom.
 
Velikokrat se zgodi, da so potrošniki tako nezadovoljni z obrtnikovim delom, da ne želijo, da bi napake odpravil isti obrtnik. Tudi v takem primeru je treba obrtnika najprej opozoriti na pomanjkljivosti in mu omogočiti, da jih pregleda. Če tega ne boste storili, reklamacija ne bo pravilna. Potrošniki seveda lahko izbirajo, na kakšen način naj bodo pomanjkljivosti odpravljene. Če torej ne želite, da bi napake odpravil isti obrtnik, lahko zahtevate vrnitev dela plačanega zneska, s katerim boste plačali delo drugega obrtnika.
 
Upam, da ti koristi-meni jeuser posted image
 

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj nam je narediti?
7.1.2009 9:00:03   
Bejba
Super, tole mi je pa v veliko pomoč.
Pisali jim bomo pisno o udrtini na vratih, da bomo imeli dokaz, potem pa počakali če bo kaj. Drugače gremo v akcijo.

Saj po pravici povedano je udrtina na notranji strani vrat in ni tako zelo vidna, ampak zaradi njihovega odnosa in nategovanja sva se odločila da greva do konca. Drugače bodo tako delali še naprej.

Še enkrat hvala vsem user posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj nam je narediti?
7.1.2009 12:48:19   
Poka
Smem vprašat katera firma?

Moj dela na eni taki frimi, kjer montirajo in izdelujejo PVC vrata in okna in še ostale stvari, pravzaprav je vodja enega izmed oddelkov. Lahko ti povem, da so firme v tej branži in na splošno v gradbeništvu v veliki krizi - rekla bi pa, da so si tudi veliko sami krvi. Problem je, da so to privat firme in lastnikom teh firm je vseeno, tako za zaposlene kot tudi za stranke. Gledajo samo na svojo korist in očitno se ne zavedajo, da na tak način dolgoročno ne bo šlo... Razne inšpekcije in to, ti pa povem, da se jih nihče ne boji, ker ne vem - očitno ne reagirajo tako kto bi mogli. S sodstvom pa tako veš, kako je pri nas.

Upam, da boš rešila problem. Drugače se mi zdi, da je v Sloveniji prava loterija, kar se tiče tega, če hočeš imet kakšno stvar res v redu narejeno.

Midva sva hotela odjavit naročnino na TELEKOMU, za internet, ker sva ga imela pri mami od mojega, ker se ga žal, v kraju kjer živim, pa ni nek zabačen, ni dalo dobit. No in so rekli, da morava naredit odjavo točno na dan izteka pogodbe na njihovi spletni strani. Potem so pa položnice spet prihajale, kljub odjavi. Potem sva klicala na tisto številko, ki je za pomoč naročnikom in nama je rekel operater spet nekaj čisto drugega. Omenil je tudi plačevanje nekega sorazmernega deleža, ker bova odjavila internet pred iztekom pogodbe (ta se je namreč avtomatsko podaljšala za eno leto). Ti povem, da take stvari delajo ZANALAŠČ, v bistvu je to NAVADNA podla KRAJA, ki je žal pri nas dovoljena, ker stvari niso urejene tako kot bi morale biti. Na isti način so pa moji svakinji trgali z računa 500 EUR (TELEKOM), ker je mislila, da ima odjavljeno. Pa toži pol tako firmo, če upaš...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj nam je narediti?
7.1.2009 13:54:52   
kalbo
Kaj je to zaena firma, če ni skrivnost? Na Tisto s papirji bi mu pa jest odgovoril, da ni problema in da bo na ogledu prisoten inšpektor in naj se tudi on zglasi z vsemi možnimi papirji in dokazili o zanesljivosti njegovih vrat in usposobljenosti monterjev....

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.1.2009 13:57:49 >

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj nam je narediti?
7.1.2009 15:02:46   
crci06
user posted image
user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj nam je narediti?
8.1.2009 8:53:22   
Bejba
Ne vem sicer če lahko na forumu delam v tem primeru "anti reklamo", ampak sem tako jezna na njih, da mi je pravzaprav vseeno.
 
To je firma MR & R iz Trzina. Če se le da se ji na veliko ognite.
 
Mi je pa še ena RR-jevka pisala na ZS, ker je njih ta ista firma enako nategovala in jih še, kot nas. Torej je to pač njihov način dela in nismo mi samo nesrečna izjema.
 
LP; B

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj nam je narediti?
9.1.2009 8:51:40   
Poka
Pol ni to firma, kjer moj dela in je očitno res povsod isto. Jaz v bistvu študiram, da bi pohištvo, ploščice in še nekatere stvari šla kupit kar v tujino.

Z vrati in okni verjetno ne bo problem, glede na to, da moj dela na tem področju in se ne bodo upal norce delat.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj nam je narediti?
27.1.2009 14:53:22   
mihc
zdravo. mene zaima, glede na to koliko je problemov okoli gradnje, sploh adaptacij, če obstaja kdo, ki ponuja rešitve o ponudnikih, izvedbi in ceni storitev?user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj nam je narediti?
27.1.2009 14:57:16   
mihc
ja, glede špalete pa vrat... glede na to da je adaptacija, so poškodbe špalet samoumevne, tko da je treba naročit posebej demontažo in montažo, posebej zaključke in prav tako posebej obdelavo špalet.... je vse prikazano v naročilu. poškodba vrat je striktno stvar reklamacije, pa se spet čaka...

(odgovor članu mihc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj nam je narediti?
4.2.2009 20:51:05   
jezna
Poznam še nekog, kateri ima slabe, pardon, zelo slabe izkušnje z omenjenim podjetjem. Ne vem, kaj bi napisala, da bi vas obvarovala pred njimi ampak bodite previdni. Gospod arogantni očitno ves svoj čas vlaga v razmišljanje, kako brez napornega dela od ljudi izpuliti denar, namesto v kvaliteto svojih izdelkov. Sodne zakone ima namreč v malem prstu.
Upam, da bo take debate opazil kakšen od odgovornih za nas potrošnike in temu naredil konec.

Srečno!

(odgovor članu mihc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?