|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški oftalmolog za drugo mnenje
31.1.2011 21:49:24   
Metuljček Cekinček
Na sistematskem pregledu pri petih letih je sin dobil napotnico za oftalmologa. Poklicala sem na Metelkovo, kjer so ga naročili pri dr. Dakskobler. Na pregledu je sin takoj ko mu je zdravnica nataknila tista težka kovinska očala začel protestirati in trmariti, zato je zdravnica prekinila pregled in naročila sestri naj naju naroči še enkrat. Dobila sva nov datum pregleda in recept za kapljice z atropinom, ki jih sin mora dobivati vsak dan 4 dni pred pregledom. Te kapljice služijo temu, da se zenice čim bolj razširijo in je potem lažje izmeriti dioptrijo, po drugi pa zaradi kapljic te 4 dni slabše vidiš in si občutljiv na svetlobo. Ko sem pred leti jaz dobil te kapljice na pregledu, sem še cel dan po stanovanju hodila s sončnimi očali.

Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje! Kako je bilo z otrokom pri oftalmologu? Je tudi vaš otrok dobil kapljice z atropinom? Kako jih je prenašal? Katerega oftalmologa priporočate?

Jaz bom jutri še enkrat poklicala zdravnico in se pozanimala, ali lahko prideva na pregled brez jemanja kapljic. Ker zdravnici najbolj ne zaupam, bom najverjetneje šla po drugo mnenje, zato me zanima, katerega otroškega oftalmologa priporočate!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
31.1.2011 22:28:46   
J.L.
sicer ti neznam svetovati, me pa zanima ali imajo to vsi 5letniki ali samo tisti, ki imajo kakšne težave? nam še sicer manjkata 2 leti do tam, vendar da bom vsaj vedela...
se to naročiš preventivno ali pošljejo oni vabilo na pregled?

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
31.1.2011 23:13:17   
urška
zakaj pa imata napotnico? ali otrok slabše vidi?

tudi jaz sem šla z mojim sinom na pregled na metelkovo. prvi pregled je bil brez kapljic, potem sva dobila kapljice. dobiva jih 4 dni, slabše vidi, vendar ni tako grozno kot pri odraslih, ki isto količino kapljic dobimo v enem dnevu. če bi otrok hodil v šolo, potem bi bilo bolje da ga imaš doma, ker ne bi mogel pisat in brat in risat. moj sin je tiste dni dokaj normalno funkcioniral, ker pa je bilo to na začetku jeseni, in je bilo sonce dokaj močno, sem mu pa tiščala sončna očala na nos in držala v hiši, da mu sonce ne poškoduje preveč oči. kakorkoli, mislim, da so te kapljice del pregleda. sicer pa omenjeno zdravnico zelo hvalijo. moj sin je bil pri nekom drugem, ampak se ne morem spomnit kako se je dr. pisal.
jaz sicer nisem bila zadovoljna z njihovimi predlogi, zato sem poiskala drugo mnenje. šla sva potem k dr. morela. zadeva je samoplačniška in če ti bo potem ona dala očala jih ne moreš dobit na zeleni recept. torej boš morala sama plačat cela očala. moj sin jih sicer še nima, ker je bila takrat mnenja da jih ne potrebuje. bova pa v kratkem šla na ponovno kontrolo, ker se mi zdi, da se mu zadeva slabša.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
1.2.2011 19:35:45   
mitziw
Naša je imela skoraj 6 let, ko smo šli na pregled. Je pa dobila kapljice kar tam, mislim da 3X na 20 minut, in ni bilo nobenih problemov. Tisti dan je videla nekoliko megleno, drugače je pa kar šlo. Sončna očala tako ali tako nosi od spomladi do jeseni, ker ima oči občutljive na svetlobo.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
3.2.2011 16:11:31   
tinaaja
Ne vem, kje je problem. Tako merijo dioptrijo... Ni lustno ja, ampak 5 letnik je ze ornk velik,da bo sfolgal. Moja je pri 2,5 lepo prenesla ta tezka kovinska ocala. tako da ga pred naslednjim pregledom pac pripravi, povej, razlozi.
Moja je enako dobila - prvi pregled, pred  naslednjim atropin. Je bila pa alergicna na atropin, tako da so nas poslali na ortoptiko v Lj in je tam pol 2 uri dobivala kapljice...
Otroci dobijo manjsi % atropina se mi zdi..


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu mitziw)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
10.2.2015 12:22:44   
VCIntl
Pozdravljeni!

Kvalitetno drugo zdravniško mnenje iz najboljših svetovnih medicinskih centrov vam pridobimo v tednu dni, v nujnih primerih tudi v 2 dneh. Imamo 10 let izkušenj s pridobivanjem drugih zdravniških mnenj iz tujine. Poglejte našo spletno stran www.vc-intl.si ali nas pokličite na 040 326 406.

Lep pozdrav,

Dr. J. Vidmar

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroški oftalmolog za drugo mnenje
11.2.2015 15:56:27   
annie
Našemu so tudi na sistematskem pri 5.letih ugotovili, da slabo vidi. Enako je imel 4-dnevno kuro z Atropin kapljicami,pa še to je bilo poleti-julija in je prenesel brez problema. Je res, da sta ga sonce in svetloba kar motila, ampak je nosil sončna očala in bolj v senci smo ga držali, pa je šlo. Z otrokom se je treba pogovoriti kako in kaj, zakaj in potem lepo sodeluje. Sedaj je od tega dve leti in nosi od takrat dalje očala, brez problema, se je lepo na njih navadil in še sam reče, da brez njih slabo vidi. Nič se bat, te kapljice niso noben bav, bav, plus tega jih večina otrok prenaša brez problemov user posted image

(odgovor članu VCIntl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?