|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež, obl...
5.10.2007 20:37:54   
Helenn
Moja tri mesece stara hči nosi abdukcijske opornice zaradi displazije kolkov (2A in 2G). Starše otrok, ki so jih nosili oz. jih nosijo, prosim za pomoč oz. informacije:
- zaradi abdukcije je kmalu ne bo več mogoče položiti v avtosedež - lupinico (Roemmer, 0-13 kg). Kako ste rešili to težavo? Ali obstajajo kakšne lupinice, ki nimajo roba oz. so širše?
- kako ste se znašli pri oblačenju, posebno pozimi?
- koliko je kasnil gibalni razvoj?
- ali je imel vaš dojenček tudi ekstenzijski vzorec (zvijanje nazaj, zakrčenost...) in kako ste ravnali s tem?
- ste obiskovali fizioterapijo?
- ali so vam podaljšali porodniško (če so, ali je otrok takrat še nosil opornice)?
- ali ste uporabljali kakšen pripomoček za nošenje?
- katere so še posebnosti pri ravnanju z otrokom z opornicami (pa pri nas še niso "prišle na vrsto")?
Zelo vam bom hvaležna za kakršnokoli informacijo!
Helena


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
5.10.2007 20:44:11   
kawasakica
kar ni fajn mi blo zdaj to brat, midva imava oba kolka 2A, nisma še bila na slikanju - 12.10. in ga moram zdaj samo na široko povijat. Ubogo dete, meni se že zdaj smili, ko ga povijem je ko sumo borec, če pa ima opornice pa se tak težko kaj giba al ne ?
Oprosti, jaz ti zdaj res nisem bla v pomoč

(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
5.10.2007 21:12:10   
Helenn
Kawasakica, tudi meni se je smilila, ko sem jo široko povijala, pa še vroče poletje je bilo.  Mogoče pa opornice ne bodo potrebne, velikokrat se menda uredi že samo s povijanjem.
Ja, gibanje pa je ovirano pri opornicah. Na srečo je zdaj lahko štiri ure na dan brez njih, takrat lahko telovadi. Bi bilo pa trpljenja kasneje veliko več, če kolkov ne bi uredili zdaj. Prijateljica je nosila opornice, se nič ne spominja in je zdaj čisto ok. Znanec je bil  nekaj mesecev v gipsu, zdaj pa je športnik. Torej, splača se. Pa mogoče vidva tega sploh ne bosta potrebovala.

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
5.10.2007 22:45:40   
Sisy
naša Sara nosi opornice.Ob rojstvu je bil levi kolk ok,desni pa 2D zato je pri treh tednih dobila opornico..Naj te potolažim da se z nošenjem opornice kolki ful hitro popravijo,tako je naša pupa po treh tednih prišla iz 2D na 2A. Sicer moramo opornico še nosit ampak po mojem le še kakšen mesec...

Prej ko otroček dobi opornico,prej se zadeva popravi...

Tudi potolažim te da ta opornica sploh ni tok grozna,mi smo se jo kr navadili...Res je da je nošenje in crkljanje otročka malce bolj zoprno a ni neizvedljivo.

No pa naj ti odgovorim na tvoja vprašanja.

-mi smo v avtosedež dali 2 plenici da je podložena in da sedi višje,tako ima nogice bolj zunaj in jo nič ne tišči (Imamo pa Maxi Cosi)

-glede oblačenja: najbolje je da si nabaviš žabice (recimo H&M) in jo oblečeš v žabice,body,nato daš gor opornico in čez še en pajacek...simpl kot pasuljuser posted image  Jst s tem oblačenjem nič ne kompliciram,jo oblačim tko kot bi jo če opornice ne bi imela...Je pa fajn da so hlačke pa body posebaj da gre pri previjanju hitreje.

-mislim da naša tega ekstenzijskega vzorca nima-vsaj ne da bi opazila..ampak bomo še videli kaj bodo rekl na prvi terapiji v razvojni ambulanti ki jo imamo čez 14 dni...Aja-običajno te pediater napoti na razvojno če tvoj user posted image  nosi opornico...kar je pa tut fajn da se naučiš rokovanja (handlinga)

-glede podaljšanja porodniške:jst imam namen dat vlogo za podaljšanje ampak je za to še ful prezgodaj...V Najinem primeru imava kar dobre možnosti za podaljšanje,baje user posted image ..Če imaš izvide od specialista (mi hodimo na polikliniko) potem radi podaljšajo...ampk bomo videli.

-pripomočka za nošenje ne uporabljamo nobenega,ker pa jo držimo zmeraj pod ritko in za glavico ter tako da gleda recimo proti meni zato bolj trpi hrbtenica. (moja namrečuser posted image ) Ampak ta položaj ji najbolj paše..Odpade pa kakšno ležanje na trebuhu na meni,žal..zato ker jo v tem položaju opornica tišči. Pa saj boš sama videla katerii položaj otročku najbolj paše. Na začetku je hudo,ampak se navadiš.Otroček pa nič ne trpi.

Me pa zanima nekaj-kako to da ima tvoja hči izvid 2G - ali ima potem izpah kolka? Kdaj pa ste dobili opornice? So vam kaj rekli kolk dolgo jo bo morala nosit?

Držim pesti da se kolkeci čimpreje popravijo če te pa še kaj zanima pa ti z veseljem povem..

lp

< Sporočilo je popravil Sisy -- 5.10.2007 22:47:04 >


_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
5.10.2007 23:10:18   
Helenn
Sisy, res hvala za izčrpne informacije!
Sprašuješ, zakaj ima moja hči izvid 2 G -  lahko le citiram izvid: alfa 49, beta 61, "glavica femurja odmaknjena lateralno, ker je kostni del acetabula plitev, ni pa premika navzgor".
Opornice nosi od starosti mesec in pol. Rekli so, da jih bo nosila "nekaj mesecev".

Tudi jaz držim pesti, da se bodo Sarini kolki čim prej uredili in da se bosta lahko cartljali tudi na tvojem trebuhu!
lp Helena


(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 8:50:59   
vila
Lep pozdrav. Jaz imam tri otroke, in sta obe hčeri imeli opornici. Prva je bila v medenični vstavi, in so mi jo dali takoj po rojstvu, ker je imela kolka 2A in 2G. na kontroli pri ortopedu pri treh tednih sta bila kolka že 2B, zato vem, da se splača potrudit, in obdukcijo res pravilno nameščat. Potem sem samo še široko povijala do starosti treh mesecev, in je bilo vse super. Druga hčera ni bila v medenični vstavi, vendar je imela kolka tudi 2A in 2G. Pri rojstvu so rekli, da ne potrebuje opornice, vendar sva imeli kontrolo pri ortopedu pri starosti teh tednov. Takrat pa šok, dobili sva opornico za šest tednov. Vendar sva preživeli in po šestih tednih je bilo vse OK s kolki, tako da niti široko nisva rabli povijat več kot en teden, da se otrok mal navadi. Letos pa sem rodila fantka, in sem ob prvem pregledu pedijatrinje prosila, če mi lahko nardi ultrazvok kolkov. Ko sem ji povedala zakaj me skrbi, je ultrazvok nardila kljub prazniku. Izvid, oba kolka 2A, to pomeni tri mesece širokega povijanja. v tsiti tahujši vročini. Groza. Vendar sva preživela, in pri treh mesecih je bil izvid oba kolka 1A. Priznam, da me je bilo zelo strah, kaj bo na kontroli. Vse tri otroke sem rodila v celjski porodnišnici. Mene zanima samo to, zakaj so vsi trije moji otroci imeli probleme s kolki, vendar odgovora še nimam. Vse se da potrpet, sam da je kasnej z otrokom vse vredu. Jaz nisem hčera imela v jajčki, dokler sta imeli opornici, ker se mi je zdelo, da jima ne ustreza, ampak kr v tisti torbi za nošenje otroka. Tudi v avtu. Hvalabogu me niso policaji nikol ustavli, me zanima, kaj bi rekli, če bi me. Podaljšane porodniške pa nism dobla v nobenem primeru, čeprav sem papirje poslala.

uh, sm se razpisala

Lep dan še naprej.

_____________________________

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 8:52:49   
sabri
oj, samo da še nekaj dodam, naša jih nosi od 2 meseca 23 ur na dan, pri 4 mesecih pa samo še ponoči, res se hitro zboljša z opornicami, široko povijanje ni ponavadi tako uspešno.
Sisy: naša, ko je najbrž že malo večja (skoraj pol leta)jo tudi z opornicami dam na trebuh, svoj seveda in jo crkljam. Najbrž zato, ker je večja in so tudi opornce večje in gre. Držim pa pesti, da se vsem izboljša čimprej.

(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:18:04   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

naša jih nosi od 2 meseca 23 ur na dan, pri 4 mesecih pa samo še ponoči,


pravijo da prej ko začneš,prej se izboljša...tvoja punčka je opornico kar "pozno" dobila....po mojem če bi jo prej ,ji jo sedaj ne bi bilo treba več nosit, ....naša jo je začela nosit pri treh tednih...in zato so se kolki tut tok hitr izboljšali...ker takrat otroci najbolj rastejo....no sicer pa:če jo mora imet sam ponoči tut ni tok grozno user posted image če bodo nam pri naslednjem pregledu rekli naj ji jo dajemo gor samo ponoči bom ful vesela user posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:21:32   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Helenn

Sisy, res hvala za izčrpne informacije!
Rekli so, da jih bo nosila "nekaj mesecev".





nam so tudi rekli da jo bo nosila 3 mesece pa glede na to kakor napredujemo bo vse skupaj le 7 tednov tako da se ne sekiraj user posted image  Ponavadi več rečejo kot je dejansko potem treba...

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:23:08   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: vila
Podaljšane porodniške pa nism dobla v nobenem primeru, čeprav sem papirje poslala.




a pa sta hodili v razvojno ambulanto? pa kljub temu nisi dobila podaljšane porodniške?

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:24:56   
vila
Tudi v razvojno sva hodili ja, pa kljub temu niso podaljšali.
LP

_____________________________

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:26:37   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: vila

Jaz nisem hčera imela v jajčki, dokler sta imeli opornici, ker se mi je zdelo, da jima ne ustreza, ampak kr v tisti torbi za nošenje otroka. Tudi v avtu. Hvalabogu me niso policaji nikol ustavli, me zanima, kaj bi rekli, če bi me. uh,




joj punce samo tega ne počet,če ne druzga zaradi varnosti otroka...Bog ne daj da recimo pride do naleta...Jajčko se da prov fino podložit tako da je otročku fajn udobno-naša vedno v lupinici zaspi user posted image  

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 10:28:06   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: vila

Tudi v razvojno sva hodili ja, pa kljub temu niso podaljšali.
LP


uf pol pa nič ne bo...pa sem upala da se mi bo glih fajn zarad vrtca izšlo user posted image

s katerega konca pa si,pravijo da je to odvisno tudi kraja do kraja user posted image

aja - kolk dolg pa sta hodili v razvojno? do konca tvoje porodniške al ne?

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 11:40:27   
Helenn
Živjo, Vila,
sprašuješ, zakaj so imeli vsi trije tvoji otroci težave s kolki. Pišejo, da je med rizičnimi dejavniki tudi, če so te težave v družini (poleg ženskega spola, prvorodnosti, medenične vstave, premalo plodovne vode in rase).
Praviš, da je potrebno abdukcijo pravilno nameščati. Že od začeka se sprašujem, kako to, da pri moji punci niso nič spreminjali abdukcije (širine), tudi vrvic niso nič podaljševali, čeprav raste. Tako ima isto nastavitev na najmanjši opornici od 1,5 meseca pa do naslednje kontrole, ko bo stara 4 mesece in 10 dni. Ali so pri vas opornico kaj prilagajali? H kagteremu ortopedu pa hodite?
lp

(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 12:33:19   
sabri
Naju pa niso nič poslali v razvojnouser posted image . Drugače pa so ene jajčke zgleda širše, ker naša je kamot sedela notri do 4 meseca.
Helenn: nujno moraš prilagajat opornice, vrvice sama prestavi, če ti jih ne bodo. Meni enkrat so in rekli, da morajo biti nogice vedno nekje pravokotno na telo.

(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 12:34:38   
sabri
Aja, zakaj jih nosijo, pri meni je baje dedno, jaz sem imela oba kolka izpahnjena in sem nosila še hujše opornice do 1 leta. Dobr, da se nič ne spomnim.user posted image Pa se mi zdaj nič ne pozna, kolki bogovskiuser posted image .

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 12:41:43   
Sisy
se strinjam,nujno je treba vrvice prilagajat...midva sva naši ravno par dni nazaj za eno bunkico bolj dol spustila....

pri nas ima pa Sara opornice zato ker imamo to v dužini: dedek ima namreč eno krajšo nogo zarad tega (včasih so v štruce povijal)..pa še premal plodovnice sem imela+posteljica v kateri je bila tamala je bila bolj majhna in je imela bolj malo prostora...

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 12:59:53   
vila
Kako pravilno namestit opornico? Mene so na fizioterapiji rekli, da mora bit opornica nad popkom, to pomeni, da so nogice višje kot pravokotno na telo. Sam katere opornice vi to mislite? Te, s katerimi sem se jaz srečala, se jim reče šince, jih baje imajo še samo v Celju, sam če je pa to res, ne vem. Poznam pa eno, ki je rodila v Mariboru, ne vem, kakšni so bili kolki ob rojstvu, vem pa, da je tamali bil široko povit oziroma v nekih frego hlačah do devetih mesecev. V razvojno sem pa hodila do enega leta.


_____________________________

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 13:05:13   
vila
Sisy, vem, da bi lahko bile posledice katastrofalne, sam imamo zgleda bolj malo jajčko, ker je v bolnici bila fizioterapevtka ravno ob odhodu še pri meni, pa je rekla, da če jo bom devala v jajčko, kljub temu, da sem ji rit podlagala, ji lahko poškodujem hrbtenico. pa saj nisem drugam kot v posvetovalnico in na kontrolo šla s tamalima, dokler sta imeli opornici. je bil pa pri drugi hčeri potem velik problem se ji navadit na jajčko. Je neki cajta grozno vpila, ko sem jo dala noter. Ampak se je čez cajt  navadla.
LP

_____________________________

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 13:33:01   
NRMM
Oj,

mi smo se teh hlačk znebili pred 14 dnevi,nosila jih je pa 6 tednov zaradi kolkov 2A.Pri nas so bile proti koncu isusove muke resuser posted image .Mala se je poredila,zrastla in jo je opornica očitno tiščala v trebuščku,ko je morala imeti nogice kot zabica.
Sem pa ji te hlačke dajala gor čez dan in prvo spanje ponoči,potem je sledilo spanje na trebuhu 5-6 ur in sem snela hlačke,tako sem delala do 5 tednov,potem pa jih je nosila še samo prvo rundo ponoči,ker se mi je zeeelo zelo smilila,je revica skozi jokala user posted image .
Po 6 tednih in kontroli,so bili kolki 1A in z največjim veseljem sem zabrisala te opornice v prvi koš.....so nam dale vetra.

Jajčka: sem ji podložila 2 plenički,da je lažje sedela
Oblačila jo normalno,kot če ne bi imela teh opornic,le pod jaknico sem ji dajala.
Ko smo sneli hlačke se mi je zdelo,da se malenkost zvija nazaj,ampak je sedaj nehala in se že tudi obrača iz hrbta na bok in na trebušček user posted image .


No to bo to,čimprej porihtajte kolke user posted image

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 14:16:35   
Helenn
Moja punca ima tele opornice: Tuebinger Hueftbeugeschiene (firma Otto Bock), slike in ops na netu: http://www.ottobock.co.uk/cps/rde/xbcr/ob_com_en/im_646s3_301_gb_tuebingen_hip_abduction_orthosis.pdf
Pod nogama sta plastična "žlebova", visita na vrvicah z belimi plastičnimi bunkicami na vsak centimeter, na ramenih naramnice, spredaj se zapirajo z ježek trakom (z narisanim smeškom).
Če mislimo na iste opornice, je pa zaskrbljujoče, da moji hčeri niso nič popustili vrvic. Kam pa hodite k ortopedu?
lp

(odgovor članu vila)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 14:57:33   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Helenn

Kam pa hodite k ortopedu?



NA POLIKLINIKO V LJ

< Sporočilo je popravil Sisy -- 6.10.2007 15:04:25 >


_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 15:04:27   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Helenn

Moja punca ima tele opornice: Tuebinger Hueftbeugeschiene (firma Otto Bock), slike in ops na netu: http://www.ottobock.co.uk/cps/rde/xbcr/ob_com_en/im_646s3_301_gb_tuebingen_hip_abduction_orthosis.pdf
Pod nogama sta plastična "žlebova", visita na vrvicah z belimi plastičnimi bunkicami na vsak centimeter, na ramenih naramnice, spredaj se zapirajo z ježek trakom (z narisanim smeškom).
Če mislimo na iste opornice, je pa zaskrbljujoče, da moji hčeri niso nič popustili vrvic.



tudi naša ima to opornico pa so rekli da ji je treba ko zraste zadevo za kakšno bunkico popustit...če se pa sami ne upamo na svojo roko so pa rekli naj se pridemo pokazat pa bi oni to nardil...ampak sva midva po svoji presoji kar sama mal popustila za 1 bunkico...

evo tkole zgleda tale opornica na najini Sariki-vidi se pa le zgornji del 
user posted image
Čeprav imava sedaj eno drugo opornico (ta ki je na sliki se je mojemu strgala pa smo dobili drugo) No, ta,ta nova ki jo imava je nek starejši model (opremljena z smeškom),bele barve in je bolj enostavna za zapenjat (ni treba rinit tega štrikca skozi luknjico kot je bilo treba pri tej opornici na sliki)



< Sporočilo je popravil Sisy -- 6.10.2007 15:05:54 >


_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 15:56:18   
Helenn
Očitno imamo enake opornice. A ste štrikce popustili spredaj in zadaj ali samo spredaj? 
Mogoče pa imamo drugega zdravnika. Medve hodiva k dr. Breclju. Pa vedve?
lp

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pomoč: abdukcijske opornice in avtosedež,...
6.10.2007 16:10:08   
Sisy
midva sva jih popustila samo spredaj za eno bunkico... imava pa dr.Natašo Berden.

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Helenn)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?