|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod dvojčkov
3.3.2007 16:19:47   
NAVT
Nosim dvojajčna dvojčka in imam PDP 12.8.2007. En porod sem že dala skozi, imam dveletnega sinčka. Zanimajo pa me izkušnje poroda dvojčkov. Kako poteka, predvsem kako poteka porod drugega? Kolikšna je časovna razlika med enim in drugim? Seveda sprašujem za naravni porod, ne za CR. Kako pa gre dojenje takoj po porodu. Pri enem mi je logično, da ga dobiš v (ležeče) naročje, kako pa je pri dveh? Kaj pa če imaš CR?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 16:23:25   
guppy
Tudi mene zanima nekaj podobnega - vprašanje sem že postavila tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1360357

Zanima me, kakšnje izkušnje imate z rojstvom dvojčkov v Porodnišnici Ljubljana.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 16:55:02   
mravljica3
Se pridružujem zgornjim vprašanjem, odražajo vse tisto kar zanima tudi mene. Samo, da mene zanima še kako pogosti naj bi bili obiski g pri dvojčkih, ultrazvoki in še kakšne posebnosti pri taki nosečnosti. Meni moj g na vsako zastavljeno vprašanje namreč odgovori, naj me nič ne skrbi, če bodo kakšne težave se bom že potem soočila s tem. Bi bilo pa dobro vedeti kakšne težave naj bi to bile!!?

Lep pozdrav vsem bodočim in sedanjim mamicam dvojčkov!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 17:11:42   
NAVT
Mravljica3: pri meni je moja ginekologinja planirala tja do 20. tedena preglede na en mesec, torej nič pogosteje kot pri enoplodni nosečnosti. Ko pa sem se vrnila iz NS s priporočilom na izvidu na 14-dnevne UZ spremljanje, je najprej godrnjala, da je to odveč in nepotrebno, a sem vztrajala oz. sva na koncu prišli do teg, da se me spremlja UZ na 14 dni. Nosim enojajčna dvojčka, ki si delita posteljico, ostali rezultati NS so bili OK. Sicer mi je pa G na NS vLJ povedala, da je v ljubljanski regiji praksa taka, da se tako nosečnost (torej enojajčna z eno posteljico) ne spremlja več ambulantno, temveč na kliniki. Pri nas na Obali pa praksa ni ravno takšna

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 18:21:20   
mravljica3
Saj ravno to mene malo bega. Jaz sem v 29. tednu, preglede imam na 4. tedne, takrat mi pogledajo vodo, kri so mi vzeli samo 2x, zadnji uz sem imela morfologijo. Res da se počutim dobro, vendar mi je malo čudno. Naslednji uz imam prihodnji teden, torej po več kot 8 tednih. Edino kar mi je povedal moj g je to, da se težave navadno začnejo po 30. tednu, torej sem lahko mirna še dobrih 10 dni. Malo heca ne škodi!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 20:56:13   
dodi
Živjo!
Ko sem prvič zanosila dvojčke,je bila to moja 4 nosečnost in 4 porod.Nosečnost sama se mi ni zdela nič kaj bolj naporna kot z enojčkom.Kljub temu da so mi napovedovali,da bom rodila precej pred rokom se to ni zgodilo.Pet dni pred rokom,pa mi je odtekla voda in popadki so se začeli takoj na pogosto in močno.Mož je poklical rešilca in na poti so me preložili,ter s sireno oddrveli proti Kranju.Tam so že čakali v polni pripravljenosti(operacijska,tople posteljice,inkubator,UZ..)kajti niso vedeli koliko sta donošeni.Z voza so mee samo prestavili na porodno,nisem dobila ne klistirja niso me ne pobrili,samo pritisnila sem in prva je bila zunaj.Nato so drugi predrli ovoje,jo postavili v kanal in čez 7 minut je zajokala še druga.Obe pa sta bili glavično.A težka 3350g in B 2850g
Naši drugi dvojčici sta se rodili leto in pol za prvimi,4 dni pred rokom so mi porod sprožili.V slabi uri se je rodila prva težka 3150 g in čez pet minut še druga 3600 g.Nikoli nisem bila šivana in upam da bom tokrat zvozila ravno tako dobro kot sem do sedaj.
Preglede imam tokrat bolj pogoste saj poleg moje g hodim še v Lj. k pri.Cerarju in do sedaj sem imela že 11 UZ,v sredo in četrtek pa sem dobila tudi inekcije Flosterona za razvoj pljučk,in pregled imam spet čez 3 tedne pri moji g in čez 4 pri Cerarju.
Želim vam vse dobro,dodi

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 21:49:10   
emaa
Jaz sem imela carski rez, zaradi medenične vstave dvojčka A. Sicer se e porod začel spontano, ker mi je odtekla voda in o se bali, da bom, prehitro rodila, saj sem pred tem jedla, odpirala sem se pa tudi hitro. Oba dvojčka ti prinesejo, podojiš enega in potem drugega.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porod dvojčkov
3.3.2007 22:13:14   
NAVT
Dodi,
verjamem da je vsak naslednji porod lažji in želim ti, da bo ta, ki ga sedaj pričakuješ še lažji kot dosedanji. Tvoji otroci so bili pa kar težki za dvojče. Pravijo namreč, da dvojčki v povprečju dosežejo slabe 3 kg, tvoji so pa kar presegali. Sklepam (lahko se motim), da si po postavi višja.
Za prvi porod dvojčkov si napisala, da so drugo postavili v porodni kanal. Lahko to malo bolj opišeš. Kaj to pomeni?
Pa še nekaj: enkrat se je porod začel pet, drugič štiri dni pred rokom. A to pomeni pred PDP, torej pred dopolnjenim 40. tednom? A ni tako, da zaključijo nosečnost (sprožijo porod) z 38. tedni?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 8:46:15   
dodi
Ojla!
Naši dvojčki so se rodili pet oz. štiri dni pred 40 tedni.Hodila sem na amnioskopijo in dokler pač plodovnica ni bila mlečna mi poroda niso sprožili,merili so mi tudi pretoke,tako da so videli da imata dovolj hrane,pa CTG...Mislim da v Lj. sprožijo tam okrog 38 tedna,v Kranju pa ne,če ni nujno.
Da ti spravijo drugega dvojčka v poridni kanal .zgkeda nekako tako.Ko se prvi porodi,ti ga za kratek čas položijo na trebuh,prerežejo popkovnico in ga odnesejo,ta čas babica drži skozi trbuh drugega,da se le ta ne obrne,zdravnik prebode ovoje in ob prvem najmanjšem popadku pritisneš,da se spusti nižje in potem je hitro porojen tudi drugi.Mislim pa,da če nosiš enojajčne,če nimata pregrade in če imata skupno posteljico,da te skoraj sigurno čaka carski rez,ker je porod takih dvojčkov preveč reskiran.Pri nas so vedno dvojajčni,prvi dve sta imeli dve posteljici,drugi dve sta imeli eno veliko,možno je bilo tudi,da sta bili dve vendar zraščeni skupaj,ta dva pa imata spet vsak svojo in imata 6 ovojev,vsak po tri.
Bili so težki in veliki za dvojčkezaradi tega se mi sama nosečnost ni zdela težja in tudi trebuh me ni oviral,do konca sem dvigala mlajše in sploh delala vse kar je potrebno.
Želim ti vso srečo,dodi

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 9:45:23   
masna
Jaz sem tudi v 17 tednu in zanekrat hodim na preglede na 5 tednov. Kako bo naprej ne vem. G. mi je glede pregledov in UZ povedala le, da bom na vsakem pregledu imela UZ.

Mravljica3 sploh si ne predstavljam , da bi imela UZ na 8 tednov, po mojem bi se mi zmešalo od skrbi.

tudi mene zanimajo izkušnje sporodom dvojčkov v Ljubljani....


(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 10:07:54   
emaa
Naša dva sta bila rojena 4 tedne prezgodaj in sta imela 2 kg vsak. Kolikor vem ti dvojčka B babice nekako 'pridržijo', ko se prvi rodi, da ne zdrsne v kanal in ga z rokami po trebuhu vodijo. Vsaj mislim, da je tako, je pa v vsakem primeru polno osebja okoli tebe, ko rojevaš. Imajo pa zraven tudi UZ, da spremljajo položaj obeh dvojčkov na CTG si pa itak prikopljena.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 13:18:26   
mravljica3
Dodi, mene pa zanima kdaj dobiš inekcije za razvoj pljučk oz. če jih dobiš vedno. Glede na to da imave isti PDP(25.5) me to še najbolj zanima, saj jih meni moj g ni niti omenil!?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 17:51:59   
dodi
Živjo Mravljica 3!
Prejšnjič dvakrat me je moja  g. poslala na PDC v Lj. in tam sem dobila inekcije,dobiš dve v razmaku 24 ur.Tokrat pa me je kar z UZ poslal še na PDC kar pri.Cerar in sem potem čez 24 ur samo prišla  na PDC in so mi dali inekcijo potem pa domov.Inekcihje se dobi v 28 ali 29 tednu,tako da se malo pozanmaj,če te pa še kaj zanima me pa pokliči,saj imaš mojo številko ali ne?
lp,dodi

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 19:33:15   
emaa
Jaz sem ju dobila v 26. tednu.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 19:39:04   
dodi
Prej dobiš,če imaš skrajšan MV,drugače pa nekje v 28 tednu.Take informacije sem dobila jaz.Gotovo pa se razlikuje od nosečnice do nosečnice,jaz lahko povem samo kar sem poskusila sama in nič drugega.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 20:36:31   
mravljica3
Punce hvala za informacije, samo zdaj je pa začelo mene malo skrbeti. Se bom jutri pozanimala.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 21:26:41   
katipi
Emamair, kako to misliš, polno osebja? Več zdravnikov, koliko sester...

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porod dvojčkov
4.3.2007 23:56:39   
NAVT
No, pri meni sta enojajčna z eno posteljico, a vsak v svoji ovojnici. Dodi, zakaj misliš da me skoraj sigurno čaka cr. A ni to odvisno bolj od lege?

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 9:03:22   
emaa
Več babic, baje se tudi zdravniki okoli sprehajajo, ko se pa začne dogajati, je pa takoj pediater, zdravnik, več babic. Jaz sem švoh spremljala, mi je moj povedal, da jih je bilo po več notri, ker sem se koncetrirala na predihavanje popadkov, jaz vem samo za dve babici (en čas tudi tri) in eno zdravnico, na cr je pa itak drugače. Ma se kar nabere, da ti nekdo pogleda koliko si odprt (baje po dve hkrati, nič ne vem, me ni nič bolelo to čekiranje), da te spremlja med popadki, CTG, UZ in tako ampak ni krize, to je pač tako, ker so dvojčki. Kolegica, ki je imela naraven porod, je rekla, da je bila št. kolikor toliko normalna do potisnih popadkov, pol jih je blo pa kar naenkrat 10-12 notri. Ampak ni krize, so tam zaradi tebe in otrok, da jih takoj pogledajo, odpeljejo na intenzivno (naš Luka je bil po porodu prvo noč na intenzivni), če je potrebno. Bolje preveč kot premalo.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 10:14:10   
katipi
Emamair, si mogoče veliko prekmalu rodila ali imela kakšne komplikacije, da si imela tudi UZ v porodni, ali je to običajno, da je UZ pri vseh porodih z dvojčki?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 11:21:41   
emaa
Z UZ preverijo položaj dvojčkov, kolikor vem je pri dvojčkih to normalno, morajo vedeti kako je pozicioniran A in kako B, tudi pri kolegici so imeli UZ v porodni. Saj ni nič groznega, pač ziher je ziher. Rodila sem samo 4 tedne pred rokom brez komplikacij, porod je potekal zelo lepo.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 15:32:19   
LIDJOČKA
Pozdravljene!

Jaz sem rodila v 37t 6/7. Nosečnost se je kar precej razlikovala od moje prve z enjčkom, predvsem v smislu, da sem imela zelo velik trebuh in ga je bilo kar težko okrog nosituser posted image . V začetku sem imela tudi jaz preglede na 4 tedne, potem pa kar na 14 dni, vedno z UZ, drugače pa nič posebnega. Preden sem pa šla rodit je moja G opazila kar precejšnjo razliko v merah med A in B tako da me je napotila v porodnišnico k dr. Cerarju. Me je on sicer pomiril, da so meritve v tako pozni nosečnosti pri dvojčkih lahko precej nezanesljive, vendar pa je bil mnenja da morajo otroci na svet, da s takih trebuhom pač ne gre več živet. Naslenji dan mi je tudi on sprožil porod in rodila sem brez komplikacij naravno, bila sem sicer šivana, pa tudi mož bi kmalu zamudil, tako hitro je vse skupaj potekalo (dobila tudi klistir in bila obrita) Prva se je rodila približno 3 ure po ustavitvi svečke, B pa 11 minut kasneje, saj sem jo nosila precej visoko. Res je da drugega kar mal pridržijo, pol pa so se mi na trebuh obešale da bi jo čim prej ven dobili, je bilo kar precej naporno. Sta pa imeli A 2950g in 50cm, B 2740 in 51 cm.
Če pa vas še kaj zanima sem vam na voljo.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 17:33:53   
guppy
Za tiste, ki ste rodile v Ljubljani...

Kako je potem z okrevanjem PO porodu? Kako je, če je naraven porod, kaj pa cr? Koliko dni si tam, kakšna je oskrba, kakšne so sestre, kako gre dojenje...? So kakšne težave, nevšečnosti, priporočila?

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 20:46:36   
MELANIA
Jaz sem rodila naravno enojajčni dvojčici v 36 6/7. Porod so mi sprožili ( to je moj prvi porod) in od predora mehurjev se je zadeva vlekla 7 ur. Zadnji dve uri sta bili itak najhujš... Obe dvojčici sta bili obrnjeni glavično tak, da ni prišlo do nobenih zapletov. Ko sem rodila dvojčico A ( 2730) so popadki popolnoma prenehali in vsa bolečina je izginila, počutila sem se kot da lebdim. Rekli so mi da čakamo popadke, ki pa jih kar ni bilo, zato sem z mislimi, da mora moja druga pikica čimprej na svet rekla , da bom pritisnila kar brez in na svet je čez 6 minut prišla dvojčica B ( 2110 ). Bila sem prerezana a sploh ne vem kdaj se je to zgodilo. Ja polno osebja je prisotnih, mislim, da jih je blo 6, pa brez kakšnega vprašanja je prišlo gledat še 5 študentov. Ampak le ti me tisti moment res niso nič motili, saj se konec koncev nekje morajo učiti in tudi tista študentka, ki je bila ves čas pri meni je bila res prijazna in ustrežljiva. Ampak lohk bi kej vprašal vseeno, če so lohk zravn...
Okrevanje v Lj. porodnišnici je blo pa podn od podna. O tem sem se razpisala na forumu Porodnišnica ( Porodnišnica v LJ.). Sicer nimajo vsi tko slabih izkušenj, moraš met očitno srečo ali pa veze!!!
Dojenje pa tko: lahko dojiš tudi oba otroka naenkrat z takšno blazino za dojenje, to ti bodo tud v porod. pokazal. Jaz tega nisem mogla izvajat, ker kljub vsemu trudi nisem pa nisem imela dovolj mleka za obe zaradi preizčrpanosti, tko, da sem morala že v porodnišnici dodajat.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Porod dvojčkov
5.3.2007 21:32:21   
tatam
Rodila sem z 36 tedni,porod so mi sprožili zaradi visokega pritiska.Tosja se je rodil 6 ur po predoru mehurja in je imel 3200g in 48 cm.Ko je bil on zunaj pa so pripeljali UZ,moža nagnali ven saj se je porodna kar naenkrat napolnila.Po UZ so najprej pogledali kako leži Anej,potem so ga obračali-bil je prečno.Potem pa se je zakompliciralo,saj je imel ovito popkovnico okoli roke,le-to pa pri glavi,pa še žila v popkovnici se je pretrgala....Skratka z vakuumom so ga končno spravli ven 20 min po prvem.Pet minut so ga oživljali,saj ni zadihal.Ko je prvič zajokal pa hitro z njim na intenzivno,tak da en čas niti nisva vedla kaj je z njim...
Skratka imam grozne spomine na porod!!!Ko ne veš če je otrok živ ali ne,ne slišiš joka...Kriza!Odkar sem zvedela da nosim user posted image  user posted image  sem si želela naraven porod,sedaj pa mi je žal,da nisem prosla za CR!
Anej je sedaj sicer v redu,utrpel je možganske krvavitve,cel teden je bil na intenzivni-v roke sem ga dobila šele tretji dan.Če se bo normalno razvijal pa bo pokazal čas-sama sem optimist.A tega ne bi trebalo !!
Žal mi je če sem katero prestrašila,rada bi le povedala da osebno mislim da je boljša možnost za otroka CR.

(odgovor članu MELANIA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?