|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prebavne težave in krčki
28.6.2011 9:17:01   
matejast
Moj malček je bil včeraj star 1 mesec, rojen je bil v 35 tednu. sicer nima težav, lepo se hraniva in s težo lepo napreduje, tako, da niti ne bi imela občutka da je nedonošenček. me pa zanima ali imajo tudi vaši več prebavnih težav in krčev- nekje sem prebrala, da imajo nedonošenčki več teh težav, zakaj ne vem. Mojega zvija, vse se mu pretaka, predno se pokaka se napenja, občasno se mu dviguje in bruha- skratka težava je, ker posledično ne spimo user posted image  Imate tudi ve te težave in kako pomagate svojim pikcem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 9:55:34   
Katy78
Tudi jaz slišala, da naj bi bili nedonošenčki bolj nagnjeni h krčem, ker naj bi bil njihov prebavni trakt še bolj nezrel kot pri donošenih, ampak to očitno ne drži - moj fantek je rojen v 33. tednu in ni imel krčev.

Probaj s kakšnimi kapljicami (vetrovne kapljice, Sab Simplex ipd.), mogoče mu bo pomagalo, drugače pa s časom krči izzvenijo. Pa mogoče kakšna masaža trebuščka - pri nekaterih menda precej pomaga.

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
28.6.2011 10:25:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 12:57:32   
Najaa
Moja je bila rojena v 33t pa ni imela tako hudih krčev. Malo že, ni pa bilo hude sile.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 13:25:19   
pinkyneza
moja je 35 tedenska in tudi nismo imeli nobenih krčev... Tudi pri uvajanju goste hrane zaenkrat nimamo težav,

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 17:20:54   
matejast
A ste se tiste, ki pravite, da niso imeli težav ful pazile pri prehrani? Jaz sem načeloma mnenja, da naj bi jedla vse in sem tudi sadje in zelenjavo jedla- sicer malo, zdaj pa ne vem ali bi blo lahko povezano s temuser posted image

(odgovor članu pinkyneza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 18:19:45   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: matejast

A ste se tiste, ki pravite, da niso imeli težav ful pazile pri prehrani? Jaz sem načeloma mnenja, da naj bi jedla vse in sem tudi sadje in zelenjavo jedla- sicer malo, zdaj pa ne vem ali bi blo lahko povezano s temuser posted image


Mi smo po 7 tednih sicer prešaltali na AM, dokler pa je pil moje mleko, se pravi mesec in pol, sem pa jedla praktično vse, prav nič se nisem pazila, edino sveži zelenjavi sem se nekoliko izogibala.

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prebavne težave in krčki
28.6.2011 19:09:17   
pinkyneza
tudi moja je bila dojena (mleko sem črpala in ji dala po flaški) samo 6 tednov in sem res pazila kaj sem jedla... Samo enkrat sem jedla čufte in smo imeli naporno noč... Pri am pa ni bilo težav!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prebavne težave in krčki
30.6.2011 8:55:43   
matejast
No, jaz sem zdaj po nasvetu farmacevtke in pediatra ukinila kapljice Antiflat in se je stanje zelo izboljšalo. Dajem mu samo BioGaia in vetrovne na dudo ko je hudo, da se potolaži, ker pač so sladke in tako zagrabi dudo. Drugače pa kapljice niso dobre, ker s tem ko preprečuješ krče tudi upočasniš delovanje prebave- ker krčanje črevesja pomeni, da to deluje in posledično gredo vetrovi ven in otrok kaka. tako da morajo res to prebrodit čim bol po naravni poti.

(odgovor članu pinkyneza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prebavne težave in krčki
15.3.2012 10:29:02   
beba3
Drage mamice, naš je imel 2urne krčke in niso pomagali ne sab simplexi, ne čajčki, ne masaža.. etc.
Dokler nam niso sosedi predlagali COLIKIND granul, ki se jih dobi v Italiji, ki so namreč popolnoma naravne in glej ga šmenta- po 15.minutah krčev ni bilo več. Od takat naprej pa samo še veselje, cartanje in smeh za vse v družini:) Res vredne zlata.
lp

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prebavne težave in krčki
13.8.2012 22:59:18   
Nila20
37. teden pa fantek. krci so je pojavili ze nekje v 3. tednu - ampak jih nismo smatrali kot krče, ker nam je še patronazna govorila, da je malo prezgodaj. ampak so bli.

poskusli vse zivo - nekaj casa sem se vztraja pri tistem, brez kapljic in kaksnihkoli zdravil, ker naj bi naredile "vec skode ko koristi". pol mi je pa en dan dopi**** in sem sla kupit prvo v IT ene kapljice (Mylicon), ki pa so po sestavi enake kot Sab Simplex, tako da sem pol kar pri nas kupovala te. Hkrati s kapljicami pa sem ga mazala po trebuhu še s kremo Lekobeba vetrovno mazilo. Ti dve kombinaciji sta se izkazali kot zakon in se mu je takoj umirlo, še posebej po kremi, ko je prdel ko zmešan.

So se mu pa krcki koncali pred cca 3-4 tedni in jih dobi samo se ko gremo k fantovim starsem, ki zivijo cca 120 km od tlele. Sklepam, da ga izmuci menjava okolice in jih zato dobi, ker se isti dan ko pridemo domov zaspi brez kaksnih koli problemov.

(odgovor članu beba3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?