|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijava zlorabe socialnih transferjev?
11.9.2012 23:19:55   
Frodo Bisagin
Takole... danes se v enem pogovoru zacne raspredati zgodba o nekem paru, ki se z lazno locitvijo prikrivanjem premozenja, lastnistva v nekih podjetjih itn... dokopal tudi do skoraj 500 eur drzavne pomoci (otroske doklade), saj imata tri otroke ter celo denarne pomoci za zaposlovanje (ne vem na kako foro) v kar krepkem znesku. Brze tezav pridemo do tega, da bi to bilo treba prijaviti, na kar ena od udelezenk v razgovoru izjavi - seveda, samo zna katera kam in komu... ? In smo bili mrzli. Nihce ni natancno vedel komu, kako in ali lahko to storis anonimno ter kako posljes dokazila, ki jih imas , ce je to anonimno :))))
Na koncu dneva je se mene zacelo zanimati.. komu pravzaprav to lahko prijavis in kako to poteka? Ve katera?

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
11.9.2012 23:35:42   
Vijoličarka
Hm, ena varianta bi bila Policija:

http://www.policija.si/index.php/component/content/article/291-anonimna-e-prijava/9207-anonimne-e-prijave


Sama se na te socialne transferje ne spoznam prav dosti, ker nobenega ne prejemam. Samo zdi se mi, da ima zdaj vse socialne transferje čez CSD. Torej bi bil mogoče CSD tudi primeren, ne vem pa, če je tam možna anonimna prijava. 

Predvidevam pa, da če daš prijavo na policijo, jo ona potem posreduje CSD. To bi bilo logično, kaj se dela v praksi, pa ne vem.

Aja, kako jim tu uspeva? Vprašanje, če je kaj dokazljivo. Možno da so ''lastniki'' namesto njiju starši ali kakšni drugi slamnati ljudje, poslovanje teh podjetij pa bi bilo najbrž DURS-u precej zanimivo.  Možno je tudi, da je vse od moža, ''bivša'' žena pa je uboga reva in socialni problem, vsaj na papirju. Tako da ona mogoče dela na črno in za gotovino (tudi zanimivo za DURS), uradno je pa nezaposlena in dobiva podporo ter najvišje možne dodatke.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 11.9.2012 23:40:36 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 7:58:43   
divna
Sama sem imela v krogu kolegic eno tako, ki so prejemali vse živo, ker je bila kao samohranilka (v resnici mož dela prek slov. podjetja v tujini in ima min. 2500 € dohodka), živi v lastnem stanovanju (napisano 1/2 na mamo, čeprav ima mama svojo nepremičnino), "partner" pa ima "lažni"stalni naslov pri svojih starših.

V glavnem kar nekaj časa je dobivala max. OD, tudi socialno pomoč, nekaj časa delala na črno v Avstriji,.....

Eni je očitno počilo in je podala anonimno pisno prijavo na pristojen CSD, ki so jo očitno upoštevali, saj so jo pozvali naj pride z dokazili na pogovor. Očitno ji je uspelo, saj je prejemke dobivala dalje.

Kako pa bo letos, z uveljavitvijo novega zakona pa ne vem, ker ji je odločba šele zdaj enkrat potekla.

Kakorkoli sicer pogledaš, njenega uradno ni nič, torej .....

Sama si sicer mislim svoje, res pa je, da se sama za prijavo nisem odločila. Če bi resnično kolektivno sami izločali oz. prijavljali take osebke, bi verjetno tudi izvajanje zakona bilo bolj človeško oz. bi pomoč prejeli ustrezni ljudje v primerni višini.

lp

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:14:55   
Tippi
Zakaj pa naj bi to prijavili, če nekdo nateguje državo? V smislu, da trpijo tisti, ki jo res potrebujejo, pa je ne dobijo, al v čem je hec prijave? Znano je namreč, da ne glede na to, koliko takšnih nategovalcev bomo prijeli, bodo tisti v dejanski stiski, še vedno v stiski. Mogoče samo mirna vest in poštenost, ki bi morala biti v vseh vkoreninjena, pa na žalost ni? Ali pa pomislim tudi na foušijo?

Nič provokativnega ne iščite v mojih vprašanjih, ampak dejansko me zanima, zakaj bi nekdo to prijavil?

(odgovor članu divna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:22:02   
Tutan
Pa saj to je problem - poznam jih nekaj, moram rečt, da par let nazaj je to počelo kar nekaj mojih znancev. Potem so postali en malo bolj strogi, se jih je nekaj skupaj prijavilo, nekateri pa fino vlečejo zadevo naprej.
Pa to so tako not v teh zakonih, da lahko samo stojiš in gledaš. Prav fino imajo razčlenjen zakon in do ponatankosti vejo, do kam lahko grejo.

In anonimna prijava ali pa prijava s polnim imenom in priimkom na CSD ne pomaga nič - ker dokler, da jih zgolj povabijo na pogovor, tole ni nek ohohoho pregled nad situacijo. Pomojem se ljudje na CSd še lahko brez problema pripeljejo z istim avtomobilom. Pa lažejo v obraz. Dokler ne bo nekaj zaporednih nenapovedanih ''obiskov'' - jim nihce ne more nic.

V glavnem - meni ti ljudje ne grejo na zivce - lazejo sami sebi in pristojnim ljudem. Pac ne razumem te dvolicnosti - a ni lepo, da si familija - mislim resna familija za vse? Jih ne razumem, ne grejo mi pa na zivce.
Na zivce mi gre to, da tisti, ki dejansko potrebujejo pomoč države - ponavadi izvisijo, za kakšen € presegajo dohodke, nič si ne smejo dat na stran, vse se šteje, dobijo pa ne nič. In zaradi vseh lažnih se ti zakoni zaostrujejo - je pa dejstvo, da ti ki lažejo se bodo znašli še naprej - kot pravijo gliha skup štriha, ni težko najti 2, ki bosta še naprej lagala zate.

(odgovor članu divna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:26:32   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Zakaj pa naj bi to prijavili, če nekdo nateguje državo? V smislu, da trpijo tisti, ki jo res potrebujejo, pa je ne dobijo, al v čem je hec prijave? Znano je namreč, da ne glede na to, koliko takšnih nategovalcev bomo prijeli, bodo tisti v dejanski stiski, še vedno v stiski. Mogoče samo mirna vest in poštenost, ki bi morala biti v vseh vkoreninjena, pa na žalost ni? Ali pa pomislim tudi na foušijo?

Nič provokativnega ne iščite v mojih vprašanjih, ampak dejansko me zanima, zakaj bi nekdo to prijavil?


Zato, ker je to moj denar. Tvoj . Naš. Ker se socialni transferji financirajo iz prispevkov, davkov in če bi zmanjšali postavko "lažnih socialnih transferjev" bi ostal denar za druge stvari.

Tippi, ti si noseča, če se ne motim. Z uveljavitvijo ZUJFA, boš imela manjšo porodniško , manjši otroški dodatek, večje plačilo vrtca, brez pomoči države ob rojstvu otroka.....in sprašuješ zakaj prijavit? user posted image  Če se ne bi lažno prejemanje socialnih transferjev tako razpaslo bi lahko le -tej ostali nedotaknjeni.

Jaz ne gledam to, da fejk prejemniki socialnih transferjev ne goljufajo države ampak mene. user posted image

Prijavi se na csd.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:30:04   
Tippi
Tutan jaz sem pred leti imela situacijo, lahko rečem identično, kot ena znanka. S tem, da so meni zaprli vrata na socialni, ona pa se je okrog hvalila in nam tudi vsem pokazala dokumentacijo o višini otroškega dodatka in višini socialne pomoči, ki je reci in piši vse skupaj zneslo 500 eur. Pri tem seveda ni pozabila dodati, da se ji ne splača it delat, hkrati pa je cele dneve previsela ob cvičku v lokalu (alkoholik, v to ni dvoma). Lahko mi verjameš, da se mi je kadilo iz vseh lukenj user posted image , potem, ko sem spoznala, da jeza nič ne koristi, sem se nehala obremenjevati.
Danes se je meni zgodba obrnila v finančnem smislu, ona pa je sicer še vedno na hrbtu države, ampak hud alkoholik. Kaj naj rečem? Vse se nekako vrne...

Razmišljam pa, kaj bi imela od tega če bi jo prijavila? Bi mogoče potem jaz kaj dobila? Bi mi socialna potem odprla vrata? Ne! Bi bila potolažena? Ne! Torej sprašujem se, kje je smisel prijave...

< Sporočilo je popravil Tippi -- 12.9.2012 8:31:14 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.9.2012 8:31:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:32:10   
Tippi
bi ostal denar za druge stvari.


Ne, ne bi. Nažalost vidimo, kam se vrti svet, torej sem prepričana, da ne bi.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:35:32   
Tippi
Zato, ker je to moj denar. Tvoj . Naš.


Uškinamama imaš prav! Strinjam! Ampak na žalost je tako, da če me lahko krade sam vrh države, zakaj bi potem zganjala vik in krik, če ena alkoholičarka živi na račun te iste države. In konec koncev, tudi metadonisti so na mojem hrbtu, pa kaj? Pa še kdo drug tudi.

Ne vem, mogoče res narobe razmišljam, ali pa sem že čist obupala nad to državo, da bo enkrat bolje. kaj pa vem... V nekaterih stvareh me optimizem res zapušča...

< Sporočilo je popravil Tippi -- 12.9.2012 8:38:09 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:38:39   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

bi ostal denar za druge stvari.


Ne, ne bi. Nažalost vidimo, kam se vrti svet, torej sem prepričana, da ne bi.


To je ta napaka.  Misliš, da če razni Šroti, Tovšakove, Kordeži kradejo zdaj pa dajmo vsi. Ne , ne jaz. Da bi otroku morala reč, da ne sme povedat, da smo družina. Da  ga učim laganja od malega. A-a. Tista, ki pa to želi naj to počne. Samo ne z mojim denarjem. user posted image


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:41:21   
Blink1

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
Nič provokativnega ne iščite v mojih vprašanjih, ampak dejansko me zanima, zakaj bi nekdo to prijavil?


Zato, ker je to moj denar. Tvoj . Naš. Ker se socialni transferji financirajo iz prispevkov, davkov in če bi zmanjšali postavko "lažnih socialnih transferjev" bi ostal denar za druge stvari.
...
Jaz ne gledam to, da fejk prejemniki socialnih transferjev ne goljufajo države ampak mene. user posted image


podpis. ne rabim nic dodat user posted image


Ja... potem pa naj vzamejo njim in dajo tebi... direkt. Malo morgen honey.

Naj se znajde kdor se znajde... dokler bo država to dopuščala, bo takih vedno dovolj. In tudi če vsem takim te transferje ukinejo, tisti, ki jih resnično potrebujejo, ne bodo dobili nič več.


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:42:06   
LoCa
sej zato pa živimo v takem dreku kot živimo. ker vsi neki probajo. pač probaš. probaš ukrast, če te noben ne vidi.... probaš dat napačne podatke, če tega noben ne ugotovi... probaš it hitro na cesti, če te noben ne ustavi, sej tudi če koga ubiješ mimogrede... probaš nadlegovat, ma kaj, sej se ti nič ne zgodi, odpustit te itak ne morejo, niti nočejo. in zdej prosim, kolko ljudi je zadovoljnih, da živijo v taki državi, kot je slovenija? bolj malo. razen če jaz poznam napačne ljudi.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:43:17   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

bi ostal denar za druge stvari.


Ne, ne bi. Nažalost vidimo, kam se vrti svet, torej sem prepričana, da ne bi.


To je ta napaka.  Misliš, da če razni Šroti, Tovšakove, Kordeži kradejo zdaj pa dajmo vsi. Ne , ne jaz. Da bi otroku morala reč, da ne sme povedat, da smo družina. Da  ga učim laganja od malega. A-a. Tista, ki pa to želi naj to počne. Samo ne z mojim denarjem. user posted image



Napaka, da sem pri vsem tem kar se dogaja, opustila sanje in sem postala bolj realna? No, da nas je kar nekaj takih, ki svoje otroke vzgajamo v iskrenem in poštenem duhu, pa ne dvomim!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:56:44   
Tippi

in zdej prosim, kolko ljudi je zadovoljnih, da živijo v taki državi, kot je slovenija? bolj malo. razen če jaz poznam napačne ljudi.


Točno tisti so zadovoljni, ki jim ni treba delat, ki živijo na tuj račun in kradejo. Pa naj bodo to ljudje, ki živijo na socialnih transferjih, pa do njih sploh niso upravičeni ali pa velike živine pri koritih. In bi jaz rekla, da ne enih, ne drugih, ni ravno malo user posted image


(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 8:59:59   
uškinamama
Naj se znajde kdor se znajde


user posted image  no, eni temu rečemo kraja. Pa e mi ne da zdaj razpredat na dolgo in široko.

Tippi.  jaz te ne poznam. Ti pa želim, da zaradi tega, ker si se odpovedla sanjam, ne postaneš ena izmed tistih "ki se znajdejo". Težko je vzgajat otroka v iskrenem in poštenem duhu, če sam tako ne živiš.



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:01:47   
gsatalema
Za vse , ki živimo pošteno in situaciji primerno smo dosti krat prekleto prikrajšani za marsikaj. Gledam samo pri nas (in sosednje bloke). VSI, ki so na plečih države in na najrazličnejših transferjih, so bili letos na morju, tudi do 3 tedne. Tisti, ki pa hodijo delat za minimalce in pošteno plačujejo vse, kar naša država zahteva, pa imajo komaj za kruh in mleko čez cel mesec in samo sanjajo o kakem dopustu. Tu je razlika in bi bilo potebno vse takšne prijavit, tisti, ki pa sedaj že tako ali tako nimajo, pa tudi ne bodo imeli več, ampak žalostni pa njihovi otroci in oni, ne bodo hodili okrog in starše spraševali zakaj drugi lahko kam gredo, ljudje, ki delajo pa otrokom ne morejo privoščit nič. Pa še za vzgled bi bili,,,,,,,,,; če ne delaš, nič nimaš, ne pa sedaj, ko nič ne delaš, imaš vse in še na dopust lahko greš:

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:03:51   
Tippi
I
Tippi.  jaz te ne poznam. Ti pa želim, da zaradi tega, ker si se odpovedla sanjam, ne postaneš ena izmed tistih "ki se znajdejo". Težko je vzgajat otroka v iskrenem in poštenem duhu, če sam tako ne živiš.




Odpovedala sanjam, da bo enkrat bolje. To sem mislila. In ja, sem se znašla, da sem delala na črno, ker druače ni šlo. Pa mi lahko verjameš, da še zdaleč ne podpiram dela na črno. Če razumeš kaj želim povedat. In jaz se trudim bit poštena in iskrena in tako tudi vzgajat svojega otroka, včasih pa te življenje preprosto porine na rob, ker se dejansko človek mora znajti. Tako da se deloma strinjam z eno komentatorko, ki pravi, naj se vsak znajde, kakor ve in zna... žalostno, a resnično.



< Sporočilo je popravil Tippi -- 12.9.2012 9:04:51 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:12:46   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

I
Tippi.  jaz te ne poznam. Ti pa želim, da zaradi tega, ker si se odpovedla sanjam, ne postaneš ena izmed tistih "ki se znajdejo". Težko je vzgajat otroka v iskrenem in poštenem duhu, če sam tako ne živiš.




Odpovedala sanjam, da bo enkrat bolje. To sem mislila. In ja, sem se znašla, da sem delala na črno, ker druače ni šlo. Pa mi lahko verjameš, da še zdaleč ne podpiram dela na črno. Če razumeš kaj želim povedat. In jaz se trudim bit poštena in iskrena in tako tudi vzgajat svojega otroka, včasih pa te življenje preprosto porine na rob, ker se dejansko človek mora znajti. Tako da se deloma strinjam z eno komentatorko, ki pravi, naj se vsak znajde, kakor ve in zna... žalostno, a resnično.




Razumem. In hkrati ne razumem. user posted image   Ampak smo preveč zašle in ne bi rada napisala kaj, s čimer bi bila narobe razumljena oz. bi se ti počutila užaljena.

Vsak ima svojo zgodbo. Vsak lahko iz svojega življena naredi kar želi.  Pred mesecem sem se pogovarjala z našo RR Ronjo....in obe (čeprav obe s čisto drugačnima situacijama) sva si bile edine : Bojiva se dneva, ko bo prišlo tako daleč, da bo človek razčlovečen. Da  se bo kraji reklo "znajti se",  da se bo ropalo in ubijalo "ker smo na robu", da se bo zločin samoumeven - ker je itak zločinec tudi sosed. Po postih na tej temi nismo več daleč user posted image .

Mogoče bo prišla Ankica kaj na to temo. Ona zna lepo napisat tisto, kar hočem jaz zdaj povedat user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:22:12   
Tippi
Uškinamama res smo malo zašle ja. Pa saj se strinjam s tabo, lahko rečem, v celoti. Želela sem le povedat, da je vedno več ljudi na robu preživetja. In takrat ko si v takšni situaciji, se poskušaš znajti. Kdor ni bil v takšni situaciji, preprosto ne ve. In ko teče voda v grlo, sem delala na črno, pa čeprav tega ne podpiram. A to še vedno ne pomeni, da sem kradla in ubijala. Tako malo posplošeno jaz to user posted image Lahko pa bi milo rečeno "crknila". Socialna mi je itak zaprla vrata. Zdaj pa presodi, kaj je pošteno in kaj ne?

Ni vse samo črno in belo.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:24:18   
mateyka
sej veste da je ta oportunizem keč 22? pol pa jamranje kako je drugje bolje in da pri nas ni tega in tega in je to in to; VEDNO se začne sprememba pri/v nas samih. in če jašeš na argument, da če drugi tako delajo pol bom pa tud jaz, da se brigaš samo zase in ni niti solidarnosti, niti da druge postaviš na pravo mesto - zato Tippi smo tam kjer smo.
zato je žalostno.

p.s. in vem da se da, ker kjer sem zdaj (nisem v sloveniji) vidim kako se da kake zadeve veliko bolj speljat. in tudi vidim, kako zgleda če ljudje ne razmišljajo tako oportunistično in "brigazase"-vsko. tako da se da. samo začetna inercija (težko je začet) vas bo še prepričala da boste vrgli puško v koruzo. samo s tem boste sebe ustrelil v nogo - dolgoročno ziher ne bo od tega koristi.
jaz mislim da se splača bit dosleden in pošten. ne samo zase in za svojo dušo, tudi vizionarsko-globalno; za prihodnost, za svoje vnuke, za lepši svet.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:29:34   
mateyka
khm, double post..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 12.9.2012 9:30:47 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:30:05   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Pred mesecem sem se pogovarjala z našo RR Ronjo....in obe (čeprav obe s čisto drugačnima situacijama) sva si bile edine : Bojiva se dneva, ko bo prišlo tako daleč, da bo človek razčlovečen. Da  se bo kraji reklo "znajti se",  da se bo ropalo in ubijalo "ker smo na robu", da se bo zločin samoumeven - ker je itak zločinec tudi sosed. Po postih na tej temi nismo več daleč user posted image


to je tudi meni tako čudno tle gor brat - in to pomanjkanje principa je kot kuga ali plaz, se samo širi na vse stvari, na koncu, čez kakih 50 let se bo še prodaja otroka mela za znajdi se.. ni se s tem za igrat ali eksperimentirat do te mere da bi ga spustil v svoj lajf da ti kroji gledanje na svet. se da še kako drugače razrešit svojo dilemo ali nemoč ob vseh bedarijah, ki jih gledaš in doživiš vsak dan.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:35:43   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
Uškinamama res smo malo zašle ja. Pa saj se strinjam s tabo, lahko rečem, v celoti. Želela sem le povedat, da je vedno več ljudi na robu preživetja. In takrat ko si v takšni situaciji, se poskušaš znajti. Kdor ni bil v takšni situaciji, preprosto ne ve. In ko teče voda v grlo, sem delala na črno, pa čeprav tega ne podpiram. A to še vedno ne pomeni, da sem kradla in ubijala. Tako malo posplošeno jaz to user posted image Lahko pa bi milo rečeno "crknila". Socialna mi je itak zaprla vrata. Zdaj pa presodi, kaj je pošteno in kaj ne?

Ni vse samo črno in belo.


načeloma jaz nimam nič proti "civil disobedience", če država ne opravlja svoje vloge kot bi morala. samo ni treba spremenit svojega gledanja na prav in narobe v smislu, da lahko kljub temu še vedno jasno vidiš kje je treba kaj popravit (kaka ni ok kako se zdej fura) in zato ne trdiš da je to dobro (ali braniš da je sprejemljivo) samo zato, ker je trenutno izhod v sili.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prijava zlorabe socialnih transferjev?
12.9.2012 9:42:30   
Paštetka
Dejstvo je, da obstajajo pravila za to, da se jih držimo. Pravila so za vse enaka.

Kako bi živeli, če bi vsi nekaj po svoje, "se prerivali v vrsti"? Tukaj se pa kaže kultura človeka. In če je njemu vseeno.... je meni še bolj zanj.

Če se kdo znajde, naj se znajde. Jaz vem, da živim pošteno, zato sem mirna v sebi in verjamem, da slej ko prej vsak "izkoriščevalec" stopi na mino.

Marsikaj vidim, slišim, se zamislim, sem jezna in si rečem: pismo kako nekateri lahko...potem pa čez nekaj časa vidim (imam tako službo), da je stopil na mino in kakšna štala je.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?