|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Punčka se nič ne govori.
18.6.2018 15:35:10   
marjet1ca
Pozdravljene mamice... imam 23 mesecev staro punčko. Začelo pa me je skrbeti, ker še ne pove nobene besede. "govori" samo svoj jezik. Slišim jo recimo zjutraj ko se zbudi, da si sama sabo govori - tatata,tutubuubbo... tudi ko se igra, se celi čas "pogovarja". A brez konkretnih besed.

Če se udari, se oglasi "ajs" če jo zazebe, ali pošpricam z vodico, reče "uš". Če kaj glasnega zunaj sliši, reče " ču" ču" ču.

Ne izgovori pa še konkretnih besed. Recimo, mama, tata, babi, deda... Da jo dvignem, mi samo roke pokaže itd...

Od kolegic, so mlajši otroci, pa jih slišim, da so veliko bolj zgovorni...


Kakšne so vaše izkušnje. Me mora skrbeti?
Hvala.

< Sporočilo je popravil marjet1ca -- 18.6.2018 15:36:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Punčka se nič ne govori.
18.6.2018 16:08:52   
sončkimoji
imam sina 3leta, do predkratkim ni govoril nic, samo "svoj" jezik nekaj vmes med kitajsko in rusko user posted image . Noo zdaj mi gre ze ucasih na ziuce, ga nemorem ustavit. user posted image
od zacetka govori cele stavke.
Bo ze zacela govort, ko bo pripravljena :)

(odgovor članu marjet1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Punčka se nič ne govori.
18.6.2018 18:24:16   
Jetkarmak00
Lahko da je kaj resnega v ozadju (aspergerjev sindrom, blažja oblika avtizma) lahko pa da ni čisto nič. Pri nas pri 4 letih ni govoril čisto nič. Je pa iz dvojezične družine (slovenščina, angleščina) danes je star 5 let in še vedno slovensko ne govori čisto nič, nobene besede. Caj - policaj, ak +vlak, gej nak - glej znak, ati - copati, eko - mleko. Pa je star zdaj 5 let pa so to njegove edine besede. Je pa res da že od enega leta pa pol govori tekoče angleško. Predvidevam da je vpliv tega tudi današnji trend "angleških" in besed. Razume vse slovensko, odgovarja pa angleško.
Je pa soseda stara 2 leti in pol in so imeli že prvi pregled pri avtistični ambulanti - nerazvit govor.
To so moje izkušnje.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?