|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srce na desni strani, Situs inversus total, j...
14.4.2014 9:22:55   
Bubacka
Pozdravljeni, naša deklica stara 11 mes, rojena prezgodaj v 34 tednu, drug dan po porodu (carskem rezu) premeščena UKK Maribor na intenzivno, počena leva pljučka, ni mogla sama dihati, prikloplena na napravo za umetno dihanje, po nekaj preiskav in slikanj pljučko so ugotovili da deklica ima popolnoma zrcalno obrnjene organe. Bila je narjeta biopsija nosnega tkiva za ugotovitev Kortagenovega sindroma (naj bi te ljudje imele ta sindrom), to so migetalke ki so odgovorne za sluznico, nos, grlo, srednje uho, jajčniki oz jajcevodi. Rezultat pokazal 80% migetalk aktivnih 20% neaktivnih, torej verjetnos pozimih hujših pljučnic in vnetji ušes, bronhitisov, možnost neplodnosti kasneje... Zaenkrat, moram potrkati, smo timo preživele ok, sicer so bile tiste klasične viroze, ker imamo še dve puže doma. Mene pa nasplošno zanimajo ljudje k so v Sloveniji s podobno diagnozo, Situs inversus, zrcalno obrnjene organe, otroci ali njihovi sorodnike, in seveda izkušnje.. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srce na desni strani, Situs inversus tota...
14.4.2014 10:56:13   
Tanja_Jes
Naj te potolažim....imam brata s srcem na desni strani in zrcalno obrnjenimi organi. Star je 28 let in je čist zrav in žilav fant. user posted image Če se spomnim otroštva je skoz hodil na neke preiskave pa nikoli ni bilo nobenih težav. Upam da bo tudi pri vaši punčki tako.

_____________________________

Jutri je nov dan, pa če ustaneš al pa ne!

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Srce na desni strani, Situs inversus tota...
14.4.2014 13:57:42   
gaya24
V sportni gimnaziji sem mela sosolca, torej je bil se sportnik po vrhu in nikol ni imel kakih problemov :).

(odgovor članu Tanja_Jes)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Srce na desni strani, Situs inversus tota...
17.4.2014 11:47:26   
soncekbaloncek
Pozdravljena,
tudi jaz imam hčerko s popolnim situs inversusom. Stara je 3 leta, do sedaj nismo imeli večjih zdravstvenih težav. Redno hodimo na preglede h kardiologu in pulmologu v pediatrično kliniko. Test za Kartagenerjev sindrom ji še niso naredili. Po nasvetu pulmologinje sva jo dala cepit 1x proti pnevnokoknim okužbam, vsako leto pa proti gripi. Drugače je pa zdrava, živahna punčka, ki je prebolela običajne bolezni. Ko v vrtcu razsajajo gripa, bronhitis... jo vzamem ven.
Kako je pa z vašo punčko, je drugače vse ok?

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Srce na desni strani, Situs inversus tota...
17.4.2014 12:35:31   
Paštetka
Jaz sem na praksi enemu gospodu staremu nekje 50 let delala EKG, ki ni kazal nič. Pa saj mi je rekel, da ima srce na drugi strani pa mu nisem verjela, ker sva se ravno s sošolko menile minutko nazaj, kako je to mogoče. user posted image in evo gospod je čil in zdrav bil.

Sem pa par tedno nazaj govorila z eno gospo mojih let, ki ima prav tako vse organe obrnjene, ravno tako čila in zdrava. user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu soncekbaloncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?