|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za ljubitelje Kinder slaščic  Tortica KLIMIT...
23.7.2016 14:08:50   
sončektvoj
Tortica ki so jo naša dekleta poustvarila po navdihu čokoladic Kinder choco fresh, mi pa smo jo poimenovali kar Klimit fresh, saj je najljubša sladica naših serviserjev . Kombinacija karamele, lešnikov in blagega mascarponeja ji da neverjeten okus in puhasto teksturo.
Priprava je zelo enostavna, primerna tudi za čiste začetnike, sestavin ni niti potrebno natančno tehtati . Vse sestavine se dobi v najbljižjem Hoferju.
Naša je narejena v mini modelu s snemljivim obodom iz Tedija
SESTAVINE
-250 g Mascarponeja
-200 ml smetane za stepanje
-200 ml smetane za kuhanje
- 300 g jedilne čokolade (najboljše so temne čokolade)
-mleti lešniki 100g
- sladkor
- creme fix želatina
-keksi za zajtrk (npr. Elvita) okus lešnik in med, lahko tudi Gran Cereale itd.
-50 g masla

PRIPRAVA
1) PODLAGA: Najprej pripravimo podlago iz keksov in masla. Kekse zdrobimo in prelijemo s stopljenim maslom. Maso nato razporedimo po dnu pekača. Podlago damo v hladilnik da se strdi in medtem pripravimo kremo.
2) KREMA IZ LEŠNIKOV IN KARAMELE: V manjšem loncu počasi stalimo 100g sladkorja in kuhamo da karamelizira. Lonec umaknemo iz ognja in dodamo malo smetane za kuhanje in spet segrevamo da se začne karamela v smetani topiti. Tako postopoma dodajamo smetano (100ml) da stopimo vso karamelo. Ko je lepo kremasta in stopljena dodamo zmlete lešnike, še boljše pa lešnikovo maslo (če ga imamo). Premešamo in pustimo da se ohladi. Lešniki bodo lepo zgostili našo kremo.

3) KREMA MASCARPONE: V 100 ml sladke smetane raztopimo creme fix in jo stepemo. Smetano zmešamo v mascarpone. Po želji lahko tudi sladkamo, vendar je že lešnikova krema precej sladka.
4) ZA PRELIV: v smetani za kuhanje stopimo željeno količino čokolade- (približno razmerje 1: 1)
5)TORTICO SESTAVIMO: Na podlago ki smo jo prej pripravili razporedimo plast lešnikovo-karamelne kreme, nato sledi krema z mascarponejem. Vrh lepo poravnamo in prelijemo s čokoladnim prelivom. Nato naj kako urco dve počiva v hladilniku.
6) VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN SE POSKUSIMO ZADRŽATI DA NE POJEMO CELE NAENKRAT http://servisiraj.si/
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?