|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj nuhalna svetlina?
9.1.2007 21:16:01   
Anonimen
Mene je ginekolog napotil na samoplačniški pregled nuhalne svetline. Vse mi je jasno glede poteka pregleda in kaj ti tam povejo in da je pregled 80%,... da lahko dobiš slikice in cdje... ampak ni mi jasno, zakaj me je tja poslal. Namreč, imam 26 let, torej sem mlada nosečnica in v nobeni od družin ni bilo trisomije (DS)... res ne razumem. A nas pošiljajo, da polnimo blagajne, ker se itak ne da nič pomagati. Edino, če je potem obravnavanje nosečnosti drugačno... a si potem drugače obravnavana nosečnica, ker nosiš trisomičnega otroka, al kaj? Al nas tja napotijo zato, da če se pač kaj takega zgodi, da se ženska odloči za splav (?!) ali pa se pripravi na nadaljnje življenje s takim otrokom. Torej... če povzamem, me zanima, zakaj me pošilja na ta pregled, če nisem v rizični skupini in ali je nujno da grem na ta pregled, ker če ne grem me bo G grdo gledal in me bo imel za neodgovorno???

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 14.11.2007 9:35:48 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
9.1.2007 21:20:58   
eya
Ne, sploh ni nujno. Če ne želiš iti, pač ne pojdi, ne vem, zakaj bi te grdo gledaluser posted image

Jaz sem sicer šla, bolj iz firbca, ker sem hotela malega videt.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
9.1.2007 21:26:27   
total
Sej pošiljajo vse ne glede na rizično skupino,starost....,če pa nočeš it pa pač ne greš.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
9.1.2007 21:58:23   
sazi
Odločitev o tem pregledu je čisto tvoja in te nima G kaj grdo gledati. Če je nosečnost obravnavana kaj drugače, ti ne vem povedati, vsekakor pa je namen preiskave ta, da če nosiš trisomičnega (kot si se izrazila) otroka lahko sama odločaš o njegovi (in tvoji in očetovi) nadaljni usodi. Torej imaš čas, da se pripraviš na popolnoma drugačno življenje, kot si si predstavljala z zdravim otrokom ali pa da narediš splav. Če splava ne be delala  v nobenem primeru, potem je preiskava takorekoč nesmiselna.
Na nuhalno greš samoplačniško. Če je rezultat izrazito slab (ne vem na pamet, kolikšna verjetnost 1:300 se mi zdi), ti pripada amniocinteza (se spet sama odločiš ali jo greš delat ali ne), saj le tako lahko 100% izveš, če je otrok zdrav ali ne.
Slišala sem za primer ženske, ki je imela rezultat 1:7, se odločila otroka obdržati in je bil zdrav!!!, žal pa tudi slabšo varianto, da je bil rezultat 1:500, pa je bil otrok žal bolan. Amniocinteze ni delala nobena od njiju, saj sta se bali tistih 2% možnosti splava ob posegu.
Je pa tako, da menda več otrok z DS rodijo mlajše mamice, ker imajo manj preiskav, starejše (nad 37 let, katerim pripada amniocinteza) pa večinoma teste naredijo in ponavadi se odločijo za splav.
Jaz sem na preiskavo šla. Seveda o tem, da otrok ne bi bil zdrav sploh nisem razmišljala. Šla sem zato, da sva bila na pregledu oba z možem, da sva malo bolj podrobno videla otroka in na koncu je bil še rezultat tak, da je bilo vse skupaj še lažje.
Je pa tako, da je kar udarec po žepu, ampak jaz bi dala ta denar še enkrat, če bi bilo treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
9.1.2007 22:18:22   
anckabancka
Jaz sem tudi stara 26 letin nisem šla na nuhalno ne prvič, ne drugič. Me je ginekolog vsakič vprašal, če grem pa sem rekla da ne, ker sem pripravljena sprejeti otroka kakršen bo. Splava ne bi šla delat v nobenem primeru, zato ne vidim razloga, da bi šla na nuhalno in se sekirala celo nosečnost, če bi bilo kaj narobe.

Doma imam dva zdrava sončka stara 18 mesecev in 9 dni.user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
10.1.2007 7:24:21   
Tracy
Enako kot anckabancka.

Celo sem slišala, da nekateri G res menijo da je NS resnično le polnjenje blagajne. Če hočeš videti otročička, si raje privoščiš samoplačniški UZ (ceneje). Vsaj jaz bi si ga. Splava ne bi šla delat v nobenem primeru, tako da je vseeno.
Če je tako pomembno da se izloči vse otroke z DS, potem bi lahko bila preiskava brezplačna. G celo pravijo, da se tako zelo promovira NS zato da dobijo preiskovalci ki jo delajo čim večje vzorce, za analize... In mamice jim seveda veselo plačujejo.

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
10.1.2007 10:35:06   
Anonimen
Odločitev je tvoja, al greš al pa ne!
Glede tega, da trisomije v družini nimate, ti lahko povem, da trisomija lahko doleti vsako žensko, ne glede na to, ali imajo v družini že rojenega takega otroka ali ne.
Se pa strinjam s tem, da se v bistvu polni blagajno s tem pregledom, razen v primeru, ko je user posted image  že tako v rizični skupini, ali seveda pogoste trisomije v družini.Zelo pogoste.

(odgovor članu Tracy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
10.1.2007 10:46:49   
Luskan
Trisomija ni dedna in nanjo ne vpliva pojav trisomije v družini. Če ne razmišljaš o splavu v primeru slabega rezultata, ti predlagam, da ne hodiš na nuhalno in uživaš v nosečnosti. Meni je tako svetovala tudi G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
10.1.2007 15:30:05   
bodoča
Če v primeru slabega rezultata itak ne misliš it delat splava, pol je res brezveze da greš na NS. 
Jaz sem se odločila, da grem na ta pregled in bi zanj plačal tudi veliko več kot pa tistih 12.000 sit, če bi blo treba. Z možem sva se tudi odločila, da grem v primeru zelo slabega rezultata na splav, to pa zato, ker poznam eno gospo, ki je pred leti rodila otroka z DS in takšno življenje ni lahko. Ne za otroka in ne za starše.
Marisikatera si bo zdaj mislila, da svojega otroka nimam rada oz. da je moja ljubezen pogojena z njegovim zdarvjem. Ne, ni tako, v takem primeru bi splavila ravno zaradi ljubezni do otroka, ker ne bi želela, da bi zaradi moje sebičnosti, da hočem otroka, potem v življenju le- ta trpel, roko na srce, tak otrok ne bo imel veliko (dobrega) od življenja.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 20:32:17   
Solero
Se strinjam s tem, kar je napisala Bodoča. Tudi jaz želim svojemu otroku normalno življenje in nisem pripravljena zavestno rodit otroka s tako napako. Se pa še odločam o tej preiskavi (zdaj se imam še čas odločat) in vedno bolj se nagibat k temu, da jo bom opravila. Se mi zdi pa predraga.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 20:40:50   
lemavrica
Pri nama je isto kot je napisala Bodoča. V primeru zelo slabega rezultata bom naredila spav. Ker prav tako želim svojemu otroku omogočiti normalno zdravo živenje ga s tako napako nisem pripravljena roditi.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:11:43   
rija
Če že gledamo tako zelo na finance: toliko približno so plenice v mesecu......


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:12:53   
Bučika
Solero in lemavrica, malo provokativno vprašanje ampak me zanima:user posted image  kaj pa če NS pokaže nizko tveganje in ti ne pripada amnio v nobenem primeru, pa potem rodita otroka z DS??Ga bosta potem dali posvojiti??user posted image Tudi otročku z DS lahko omogočiš normalno življenje.Jaz pa sem živi primer za touser posted image .Namreč meni se je to zgodilo pred dobrim letom in pol, pa imamo zdaj punčko z DS.Vse je bilo lepo in prav celo nosečnost potem pa ob rojstvu šok..Ampak je pa srček!!!user posted image

Pa še to: nekatere mislite, da DS ni deden.Tudi je! je redko, ampak se dogaja.Dr.Brezigarjeva odgovarja na med.over-genetska posvetovalnica.Moja punčka ima 46kromosomov, pa so mislili da je dedno, ker je redko,pa so nama s partnerjem naredili genetske preiskave, pa je pri nas res igra narave.

Anonimna, če ne želiš na NS ti ni treba.Če si pripravljena na vse, tudi drugačnega otročka, pozabi preiskavo.
Želim pa ti lepo in brezskrbno nosečnostuser posted image

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:17:15   
lemavrica
Bučika res malo provokativno vprašanje ampak naj ti odgovorim.
Če se le da bi šla še na dodatne preiskave, razen če amnio ni glih ful ful draga preiskava. Če pa se mi že zgodi kaj takega da imam otroka s DS ga sigurno ne bom dala v posvojitev.
Predvidevam da imaš ti drugačen pogled na te stvari, jest pa imam zaenkrat takega kot sem napisala v prejšnjem postu.

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:24:07   
Bučika
Si bila pa hitrauser posted image  Ne jezi se, nisem te hotela jeziti,samo tako me zanima...vem,da imam drugačen pogled na vse to, ampak nikoli ne pomislimo na to, kaj pa če se men to zgodi'? Pa kako bi se odločila za amnio, a kljub ful dobrem rezultatu NS?Jaz namreč takrat tudi pomislila nisem, da bi šla naprej, saj sem bila stara le 27 let pa še dober izvid sem imela. No zdaj bi pomislila, ker se mi je to 1x že zgodilo in si ponovno ne želim imeti otroka s PP.
Imam pa že od prej zdravega 6-letnika.Zdaj pa našo punčico. Če te zanima več, je moj prispevek v januarski št.Otrok in družinauser posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:30:46   
lemavrica
Ne sej se ne jezim. Razumem tvoje stališče. Na amnio bi šla če bi imela slab rezultat vendar ne pod 1:300. Smo pa v družini že imeli primer DS, vendar je otrok kmalu po porodu umrl in me to malo skrbi.

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:38:28   
Solero
Ne vem, če sem toliko močna, da bi to prenesla. Ne vem, kaj bi naredila. Verjetno bi se mi zmešalo, in ko bi prišla k sebi, bi se mi še enkrat.
Ta trenutek se počutin blazno egoistično in pri svoji popolni zavesti vem, da takega otroka ne bi mogla imet. Sprejet.
Vem, da lahko omogočiš, nudiš in daješ veliko, ampak normalnega življenja pa ne, ker otrok ni normalen. In ne glede na tvoj trud nikoli ne bo.

Bučika, kdaj pa ste to potem ugotovili? Že pri rojstvu?

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 21:53:31   
Bučika
user posted image sem se kar malo nasmejala...Ja verjamem ti kako razmišljaš in nisi edina, ki misliš da si egoistična.Pa saj smo vsi!!

Lej, prvo kot prvo: ne maram, da rečejo, da moj otrok ni normalen. Posebej zato, ker je ne poznajo. Ja, mogoče jo vidijo na prvi pogled(pa še to se ji bolj malo opazi) in rečejo, ta punčka je pa drugačna od drugih otrok.Ampak oni ne živijo z njo in ne preživijo cele dneve z njo.Zato nobenemu ne bom dovolila, da rečejo, da moj otrok ni normalen.Pa še kako je!Pa ne mislit, da zanikam da ni zdrava, ampak moja deklica funkcionira čisto tako kot drugi, le groba motorika je slaba. In samo jaz vem kako "normalna" je. In moji bližnji. Je tako poseben otrok, da se ga ne moreš nagledati in načuditi. Zares sem ponosna mamica, ponosna na svojo deklicouser posted image


Glede diagnoze....ja povedali so mi pri viziti...user posted image

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
4.2.2007 22:08:05   
Solero
Pri viziti?? ? Kako...? 

(Ko sem napisala, da tak otrok ni normalen nisem žalila tebe in nisem napisala tvoj otrok. Zame otrok z Downom ni normalen. In fajn, da si taka mama, kot si napisala, da si. Ampak jaz se v to ne spuščam.)

Ti pa moram priznat, da me je že ob sami misli na kaj takega, groza. In ob branju in pisanju teh postov si podzavestno zraven deklamiram: nehaj o tem razmišljat, nehaj o tem razmišljat...  Po drugi strani bi pa rada sama pri sebi čimprej razčistila s temi pojmi in občutki, da lahko grem dalje.

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 7:13:18   
tinaaja
Na NS se lahko odkrije tudi napako, ki ni zdruzljiva z zivljenjem, kot so jo pri meni. In v tem primeru, se je pac bolje prej soociti s tem, da je treba nosecnost prekiniti, kot pa kasneje, ko je se tezje.

NS je prva morfologija ploda.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 8:28:55   
majrim
tako...kar veliko je bilo napisanegauser posted image ...jaz sem bila tudi na NUHALNI,KER MI JE PAČ DR.rEŠ REKEL NAJ PRIDEM...in ker je to moja prva nosečnost itak ne veem,kako vse to gre...rezultati so bili odlični,celo zelo dobri za moja leta(35 jih imam -rezultati so bili pa za 25-letnico)...moji osebni g ni bilo prav,ampak to je njena stvar...če sem plačala ves postopek,se ti zdi pač tudi to samoumnevno...pol pa me je ona poslal še na THT in so bili rezultati bolj kritični...in prejšnji teden sem naredila še amniocintezo,tako,da bo ja vse sigurno (spet moraš vzeti v zakup,da nobena stvar ni 100%)...
razmisli...jaz zase vem,da bi šla spet skozi vse teste...na žalost je pač tako,da naša država varčuje tam,KJER NE BI SMELA!!!!
..vso srečo ti želim!

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 12:12:51   
Anonimen
Ker ste se v prejšnjih postih pogovarjale o otrocih s posebnimi potrebami, se čutim dolžno povedati še nekaj z moje strani.

Delam z odraslimi osebami s posebnimi potrebami. Med njimi je tudi veliko oseb z DS, tudi moja diplomska je nosila tak naslov in zato se čutim dovolj kompetentno, da povem moje stališče.

Osebe, ki imajo DS so drugačne na pogled in ja, imajo učne težave, gibalne težave, zdravstvene težave,...

Vendar, moram povedati, da jaz nikoli ne bi šla delat splava, če bi moj otrok imel DS. Ker to sploh ni bolezen. To je stanje. Takšen je. In ni nič slabši od ostalih oseb. Lahko bi rekla, da je v mnogočem še boljši. Drugo pa je, če preko otroka želimo doseči lastne cilje, ki jih sami nismo mogli doseči. Teh preko otroka z DS nikoli ne bomo mogli.

Nihče, razen staršev, ne ve kako te tak otroček oplemeniti. Kako lahko spremeni tvoj način razmišljanja.

O otrocih z DS vedno razmišljam tako, kot je napisal eden izmed avtorjev, ki so se ukvarjali s problematiko tega sindroma (ime sem, žal, že pozabila). Predstavljajte si, da imate doma klavir, ki ni uglašen in ima nekaj tipk pokvarjenih. Potem pa zaprosite slavnega pianista, da nanj zaigra. Kljub njegovemu trudu je rezultat slab. Ali boste zato sklepali, da je slavni pianist slab pianist? Mislim, da je bolj verjeten zaključek, da je pianist dober, vendar je imel na razpolago slab inštrument. Zato jaz vedno razmišljam o ljudeh s posebnimi potrebami, da so v vsem dobri, vendar jim je na razpolago dan precej neprimeren "inštrument", s katerim bi pokazali vse svoje talente.

In ti otroci prav zares NE trpijo! Trpijo lahko njihovi starši zaradi svojih predsodkov, zaradi izgubljenih iluzij,... Otroci pa ne. Seveda so pri tem izvzeti tisti s hudimi pridruženimi zdravstvenimi težavami, napakami, ki jih je potrebno po rojstvu operativno popraviti (srčne, črevesne anomalije,... ki pa so zares pogostejše pri osebah z DS). Vendar, po drugi strani pa se ti lahko rodi "normalen" otrok, ki ima pravtako anomalijo, pa si zopet na istem. Zato vam polagam na srce, da imate otroke radi, ne glede na to ali izpolnjujejo vaša pričakovanja in pričakovanja družbe ali ne.

p.s. Moj otrok nima DS, ima pa epilepsijo in ga za nič na svetu ne zamenjam!!!!

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 13:43:41   
Bučika
Anonimen....brez besed sem ostala...user posted image user posted image Kako je lepo prebrati, da pa mogoče res niso vsi ljudje naravnani kot družba hoče. Ja to je ta problem, ker skušajo starši v otroku uresničiti svoje iluzije, pričakovanja,..to je to.In res je...mnoge pišejo:"bom splavila in mu prikrajšala to trpljenje"! Mislijo pa svoje trpljenje. Oni ne trpijo. Če pa mu pomagamo in mu nudimo lepo življenje, jim je še bolj lepo.user posted image  Otrok z DS je prvo otrok, šele potem otrok z DS!!In predsodke o drugačnih otrocih imamo mi (jaz ne več, hvala bogu!), treba se jih je znebiti.

Jaz pravim tako: dobro, da imamo možnost iti na razne preiskave in se prepričati že pred rojstvom, da bo otročiček zdrav, ampak je pa res da tudi preiskave zatajijo.Žal.

Čestitke še enkrat Anonimna,res lepo napisano...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 18:07:57   
bincika
Še moje mnenje, glede NS se naj odloči vsaka nosečnica sama oziroma ssvojim partnerjem.Tudi jaz sem se tako, pač semplačala tistih 12 500 SIT, nisem zato za nič prikrajšana. Kolko dnarja pa zmečemo kar tak vstran!
Moji rezultati so bili 1,6 in 1:10578, vendar to ni 100%, ne vem in ne bom vedela dootrokovega rojstva ali sobili rezultati pravi ali ne. No papustimo zdaj to. Če bi bilo tveganje zelo veliko ne vem,ker tega nisem doživela,kaj bi storila. Po vsej verjetnosti bi splavila. Vse lepoin prav kot ste rekle, da lahko normalno življenje omogočiš otroku z DS. Ampak dragemamice in nosečnice, a se je katera vprašala,kaj bo z vašim otrokom,če sevam ali partnerju kaj zgodi ali ko ostane otrokna tem svetu sam, brez staršev, verjetnobomomi prej umrlikot otroci. Kaj papo tem?
Naj povem svojo zgodbo:
V družini moje mamice je bilo 6 otrok,5z dravih njamlajši pa ima DS.Moja babica in dedek statega otroka imela najrajši od vseh 6. Nobeden ni smel povzdigniti glasu. Leta so minevala, dedekin babica sta sestarala, otroci so se poročili si ustvarili družine, ona dva pa sta ostala sama  z mojim stricem z DS. Tudi mojamamica seje poročila in odselila 30 km daleč,rodila jemene in mojega brata in midva sva se na tega strica tako navezala, ko sva bila pristarih starših na počitnicah,da naju je mama vpisala v šolo v tem kraju, najina starša pa sta praviz tega razloga začeladelati hišoprav v tem kraju 2km stran od rojstnega kraja moje mamice in sedaj živimovsi skupaj,vendar midva z bratom svabila strašno navezana na babico, dedkain strica,vsakdan sva šla knjimna obiskin tam preživela cele dneve. Prišlo je leto 1999,ko je umrla babica,šok za vse. Dedek in stric sta ostala sama in čez 4 leta je umrl še dedek,še večji šok. Kaj bo s stricem, nihče ni dolžan skrbeti zanj in prevzetiskrbništva,komu umrejo starši. Mi smo ga vzeli k sebi,živel je pri nas,4 mesece, ampak mamica je hodila v službo,prav tako atijaz in brat pa v šolo,kaj pa stric. Takšnega otroka ne moreš pustiti samega niti za par minut,nekako smo to 4 mesece kombinirali in štrikali, vendar več ni šlo. Vsi smo bili že čisto nori kako in kaj. Nobeden tega otroka ni sovražil, nobeden mu ni žal besede storil, vendar morali smo mu poiskati zavod. Verjetno bokatera odvasrekla,kakšni smo bili in nas črnila, vendar me nične gane,kajti jaz še vedno imam  svojega strica rada,kot brata, vendar ne gre,vsak si ustvarja svoje življenje in gre svojo pot. Po tega strica hodiva jaz ali pa moj brat vsak teeden ali na 14 dni in ga imamo za vikend doma, čeprav nam tega ne bi bilo potrebno. Vendar midvaga imama strašansko rada,on je ševednootrok pa čeprav gre proti  40- tim. Kdor nas pozna nas občuduje,vendar tudi jaz pričakujem drug mesec otroka in več pozornosti bom namenila njemu, vendar na strica ne bom nikoli pozabila. Tudi njemu sem razložila,da pričakujem dojenčka in tudi on se ga strašansko vesel in pravi,da ga bo zibal. Tudi to mu bom dovolila.
Upam,da nisem bilapreveč tečna zmojoin stričevo zgodbo,morampa dodati,da se veliko pogovarjam z delavci v tem zavodu in tudi z otroki,kakšnoživljenje imajo sedaj,ko nimajo večstaršev,celo leto so vz avodu, nobeden jim ne pride na obisk,jih odpelje domov, to so otroci,ki se mi najbolj smilijo.user posted image
Ni takšne tete,strica,brata,sestre,ki bi skrbela zanje,ko ni več staršev. Naj še dodam to, ker se v današnjem  času vse vrti okoli denarja zavod za otroka z celodnevnim varstvom za otroka z DS stane od 250 000-300 000 SIT mesečno, vikendi ko je moj stric doma,ko mu pripada žepnina, jo nisem nikoli vzela, pa čeprav bi lahko vzela 3000 za potne stroške,jo vednno pustim v zavodu in oni mu varčujejo za na morje. Vsako leto gre tudi moj stric na morje.

Delajte po svoji vesti,ker tudi jaz delam tako,pa srečno.


_____________________________

29.3.2007 nam je polepšala življenje princeska GAJA

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ZAKAJ nuhalna svetlina?
5.2.2007 21:39:13   
Solero
Saj to je to, kar mene tako zelo (egoistično) skrbi. Da bo to vedno otrok, vedno odvisen od drugih, da si ne bo mogel ustvariti lastnega življenja, družine, samostojnosti, itd. In da bo ostal sam.
Saj ljubezen ni problem, ampak tisto, kar mu bo življenje prineslo.

(odgovor članu bincika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?