|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ajdova, prosena kaša- recepti?
6.7.2006 11:57:57   
zita
 9 mesečnemu otroku bi malo popestrila jedilnike. Kupila sem ajdovo in proseno kašo.

Ima kdo kakšno idejo, recept za pripravo kaše?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
6.7.2006 12:03:55   
Seven*
Prosena kasa se fullll dolgo kuha. Dobro je da jo dan prej namocis. Drugace pa je super zmesana z zmiksanimi jabolki pa malo cimeta za popertritev. Prosena kasa in jabolka se imajo rade. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
6.7.2006 12:35:50   
Anonimen
Jst ajdovo kašo pripravim na čisto enostaven način kot prilogo k mesu. Prepražim čebulo, nanjo stresem nekaj pesti ajdove kaše, prepražim in zalijem z vodo. Osolim in kuham pokrito , dokler ne nabrekne. Mi jo obožujemo....

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
6.7.2006 18:19:51   
ajdaN
Proseno kašo jaz naredim takole: Zavrem mleko in kašo (samo toliko da zavre), pokrijem s pokrovko in pustim 20-30 minut pokrito - nič špegat notruser posted image . In potem je kuhana. Če se preveč ohladi jo pa še malo pogrejem.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
6.7.2006 21:26:58   
tina104
Obe lahko skuhaš na mleku tako kot mlečni riž. V tem primeru lahko dodaš različno sadje, suho sadje. Lahko narediš tako kot narastek - da to še v pečici popečeš.
Ajdovo kašo jaz včasih naredim v kaki enolončnici, kar sama si zmislim recept. Recimo prepražim čebulo in kako meso, zalijem z vodo, dodam paradižnikovo mezgo, sol, sladko papriko, včasih še kake druge začimbe, pa ajdovo kašo in kuham. Lahko recimo daš noter še kako zelenjavo (korenček, krompir, stročji fižol, grah, papriko...). Na koncu podmetem z gustinom.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
8.7.2006 8:49:03   
ZARA
JUHA IZ PROSENE KAŠE
1 l vode ali čiste piščančje juhe, 2 žlici koruzne moke, 4 žlice riževega mleka, pol skodelice prosene kaše, peteršilj, drobnjak, lovor

Proseno kašo namočimo in skuhamo do mehkega. V vodo ali juho damo lovor in zavremo. Medtem naredimo prežganje iz moke in dodamo juhi. Ves čas mešamo. Dodamo kuhano proseno kašo in riževo mleko in še malce pokuhamo. Potresemo s peteršiljem in drobnjakom.
 
RIŽEVA KAŠA
žlica riževe moke ali riževih kosmičev, malo vode in materinega mleka

Prevrite malo vode in vanjo dodate žličko riževe moke ali žlico riževih kosmičev. Premešajte in naj vre, dokler se močno ne zgosti. Lahko dodajate tudi toplo materino mleko. Gosto riževo kašo dodajte jedem, lahko pa jo otrok je samostojno.

KORUZNA KAŠA (naša Babi temu pravi SOK, kot so to še kuhali včasih na kmetih)
3 žlice koruzne moke, 1 l vode ali kompota

V vodo stresete koruzno moko in kuhajte 10 minut. Premešajte in med mešanjem kuhajte še 10 minut. Lahko dodate tudi materino mleko ali vodo iz kompota.

AJDOVA KAŠA
3 žlice ajdove moke, 1 l vode ali kompota

V vodo stresete ajdovo moko in kuhajte 10 minut. Premešajte in med mešanjem kuhajte še 10 minut. Lahko dodate tudi materino mleko ali vodo iz kompota. Včasih namesto vode uporabim jabolčni kompot ali kar redko jabolčno čežano. Tako sladko kašo imajo otroci zelo radi.

KORUZNI ŽGANCI
3 žlice koruzne moke, 1 l vode, malo materinega mleka

V vodo stresite koruzno moko in kuhajte 10 minut. V sredino s kuhalnico naredite luknjico in kuhajte še 10 minut. Odlijte vodo, a jo prihranite. Moko zmešajte in dodajajte malo vode, v kateri se je kuhala. Lahko dodate tudi materino mleko.
 
LEČA
Pest leče, malo vode, malo materinega mleka

Lečo namočite za 24 ur. Kuhajte lečo 15-20 minut. Pretlačite z vilico ali dobro zmiksajte. Dodajajte tekočino, v kateri se je kuhala leča ali iztisnjeno materino mleko in dobro premešajte.

PROSENA KAŠA
Pest prosene kaše, malo vode, malo materinega mleka

Kašo namočite za pol ure v hladno vodo. Na cedilu splaknite pod vročo vodo. Skuhajte do mehkega, odcedite in po potrebi zmiksajte. Dodajte iztisnjeno materino mleko in dobro premešajte.
 
PROSENA KAŠA S SUHIM SADJEM IN JABOLKI
Pest raznovrstnega suhega sadja, 1 žlica rozin, 2 žlici prosene kaše, jabolka iz kompota

Suho sadje dobro operemo. Namočimo pest raznovrstnega suhega sadja, lahko mu dodamo še žlico opranih rozin. Namočimo 2 žlici prosene kaše in jo namakamo kakšno uro. Ločeno skuhamo do mehkega. Zmešamo skupaj, lahko dodamo še žlico pretlačenih jabolk iz jabolčnega kompota.

AJDOVA KAŠA S POROM
120 g ajdove kaše,1 žličko posušenega majarona, 1 strok česna, 1 porov beljak, malo vode ali piščančje/zelenjavne juhe, olivno olje

Ajdovo kašo prepražimo na olivnem olju. Dodamo posušen majaron in 1 strok strtega česna. Zalijemo z vodo, tako da je kaša pokrita in kuhamo približno 20 minut. Po potrebi dolijemo vodo. Na 2 žlicah olja prepražimo še en strok strtega česna in na drobno narezan porov beljak ter zalijemo z malo vode ali zelenjavne/piščančje juhe. Dušimo še 10 minut in nato vmešamo v kuhano ajdovo kašo.

PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO
Skodelica prosene kaše, olivno olje, manjša čebula, 1 korenček, sol po potrebi, lahko tudi druga dovoljena zelenjava (npr. cvetača, grah, ...)

Skodelico prosene kaše operemo v vreli vodi in odcedimo. Na olivnem olju ocvremo manjšo, sesekljano čebulo in na paličice narezan korenček ter pražimo pri zmerni temperaturi približno 5 minut. Nato dodamo proseno kašo in pražimo še 5 minut. Zalijemo z vodo, solimo ter kuhamo na zmerni temperaturi 30 minut, dokler kaša ne vpije vse tekočine.
 
PIRE IZ AJDOVE KAŠE
1 skodelica ajdove kaše, 1 dcl riževega (sojinega) mleka

Za pol ure namočimo ajdovo kašo. Skuhamo in ko je mehka, odlijemo odvečno vodo in prilijemo malo sojinega ali riževega mleka in jo zmiksamo. Če ne uporabljamo mleka, odlijemo samo toliko vode, kot je potrebno. Dodamo malo margarine.
 
 
lp



_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ajdova, prosena kaša- recepti?
8.7.2006 20:54:34   
renan
ajdovo kaso naredis na isti nacin kot zelenjavno rizoto in je fejst fino ali pa naredis kot krompirjevo smetanovo juho, edino das noter kaso.
proseno kaso jaz ponavadi delam kot samostojno prilogo, ali jo pa zmesam k rizu.

lp, renan

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?