|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
30.11.2018 13:27:12   
JurijK
Pozdravljeni

Doma imamo osnovnošolca, ki je v zadnjem razredu OŠ. Več kot očitno je eden izmed tistih, ki živi v svojem pubertetniškem digitalnem svetu (so vsi fantje podobni, kajne). Čeprav vem da smo zato krivi starši, mislim da gre za pretirano obsedenost s telefonom in še bolj računalniškimi igricami ter vse kar je povezano s tem. Družabno življenje pa itak adijo, da ne omeni športa ipd.

Ker so baje njegovemu sošolcu kupili čitalec Kindle. Zanima me ali ima kdo s tem kakšne izkušnje in pa kaj menite, ali ima smisel zadevo kupit? V končni fazi gre za še eno napravo ali ga bi s tem lahko malce omejil oz "usmeril" v pravo smer? Na neto lahko dobiš recimo Ivana Cankarja (domače branje) in to v e-obliki. Osebno mislim da bi lahko s tem dobil malce večje veselje do branja. Se motim?

Hvala za vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
4.12.2018 13:46:27   
Andrej12345
Jurij pozdravljen.

Mislim da je veliko odvisno od tvojega sina. Nekateri so zato ful dovzetni med tem je za druge to čisto mimo. Iz lastnih izkušenj lahko povem da od kar imamo doma bralnik, dosti več preberemo (nasploh družina), je pa res da več punce. Ne glede na to, da ni veliko "pametnih knjig" v slovenščini, se tu pa tam najde kako dobro gradivo. Če je računalniški tip, potem bo pa itak sam našel knjige iz partisa ipd :) Boljši Harry Poter na Kindlu kot v igrci user posted image

(odgovor članu JurijK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
6.12.2018 20:23:37   
JurijK
Ne vem nisem čisto ziher. Vseeno nebi rad 100 eur vrgel v smeti. Sem bil v Leclercu in bigbangu in majo kar nekaj tega. a ko sem pa vprašal če lahko malo vidim v živo sem videl da tega ne moreš nikjer sprobat. Kaj naj izberem Amazon ali kaj drugega?user posted image

(odgovor članu JurijK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
7.12.2018 9:44:09   
Andrej12345
Ja boš moral malo poiskat po spletu.

(odgovor članu JurijK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
7.12.2018 11:07:15   
SimonKon
Pa si ti kaj raziskal tole?

Saj tega maš tolko na youtubu da se meša. To da bralnika ne moreš dobit na test ni res. Poglej e-bralniki bogomolka in jih vprašaj kateri model te zanima. Imajo testne - sem zasledil na forumu od slotecha. Če ti ga že ne posodijo (vsaj jaz ti ga nebi ;), lahko vsaj greš pogledat kako deluje. Je pa res da so v Mariboru, če ti to kaj pomaga :)

Moje mnenje: definitivno Kindla, ostalo ni doraslo! Sin ti bo hvaležen :)

user posted image

(odgovor članu Andrej12345)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
7.12.2018 20:31:29   
JurijK
Simonko najlepša hvala . Bom povprašal če mi lahko kaj svetujejo.

Ampak še vedno ne vem ali ima smisel ali ne.user posted image

(odgovor članu JurijK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
10.12.2018 8:39:59   
Andrej12345
Predlagam da mu na tablico namestiš Kindle app al kaj podobnega in mu sam najdeš kake dobre e-knjige (primerne za šolo če se da). Potem pa boš videl če gre skozi. Ko sem jaz bil mlad sem vse delal raje na prastarem računalniku kot pa da bi gledal zvezke.


(odgovor članu JurijK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
18.12.2018 7:46:49   
laura13 RR
Tudi jaz bi v taki situaciji za otroka kupila kindle ... se mi ne zdi slaba zadeva, le paziti je treba, koliko je sploh knjig v slovenščini, ne poznam tega tako dobro ...

(odgovor članu Andrej12345)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
6.1.2019 8:12:42   
GasperUD
Knjig v slovenščini za Kindle je bore malo. Pri nas doma imamo sicer kindle in pride zelo prav pri branju romanov, ker so ti cenovno ugodni, a vsi po vrsti so angleški. Poleg tega Kindle nima slik, ker je paprwhite ekran. Razen če imate v mislih Kindle Fire, ki je barvni, ampak je pa tudi neprimerno dražji. Jaz bi rekel, da naj še vedno ostane pri knjigah in obišče knjižnico. To ne bo nikoli škodilo. Mogoče pa nekoč ravno v knjižnici sreča bodočo simpatijo... :)

(odgovor članu laura13 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
6.1.2019 15:59:54   
maca83 RR
Jaz imam Kindla zase ...otroci so se premajhni. Uporabljam zelo staro poceni verzijo, za katero mi je skoraj vseeno, ce mi na plazi izgine iz torbe. Trenutno imam v profilu zbirko okrog 30 knjig in nobene v slovenscini. Je super, ker ga ni potrebno pogosto polniti. Do istih knjig lahko dostopam tudi preko racunalnika, tablice ali pametnega telefona z brezplacno Kindle aplikacijo. Mogoce bi poskusili najprej pobrskati po Amazonu, kaj bo sploh lahko bral in knjigo preizkusili na kaksni drugi napravi, ki jo ze imate? Jaz imam kar precej zastonj knjig, ki sem jih dobila med promocijami ob izzidu, so pa vse v angleskem jeziku.

LP

(odgovor članu GasperUD)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali naj kupim osnovnošolcu Kindle?
28.4.2021 10:16:25   
ninakorosec
jaz bi načeloma podprla karkoli bi vspodbujalo branje


https://crnuce.si

(odgovor članu maca83 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...