|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Disleksija
6.9.2018 18:14:08   
Adak
Pozdravljeni,
Sem prvic na forumu imam otroka ki ima disleksijo o tem sem ze seznanjena kako otroku pomagati.Zanima me pa nekaj kar se ne vem to pa je ce obstajajo ocala za boljsi vid pri branju,ce ima kdo iskusnje glede tega Vas prosim za pomoc.V naprej se Vam zahvaljujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Disleksija
6.9.2018 21:47:55   
laura13 RR
Pozdravljeni,
več let sem delala z otrokom z disleksijo.
Če je vaš otrok slaboviden, bo ocenil zdravnik, le v tem primeru bi bila smiselna očala.
Drugače pa otroku lahko doma za učenje določenih stvari ponudite računalnik z veliko pisavo, če imate možnost. Ali pa besedila natisnjena v večji pisavi in različnih barvah. Na primer vsaka vrstica besedila v drugi barvi. Pri tem naj se konča stavek in novi nadaljuje v novi vrstici.
Poleg tega lahko otrok uporablja tudi kakšno enobarvno kazalo, da z njim prekrije spodnjo vrstico ko bere. Upam da sem razumljivo napisala.
Pazite le pri barvah, da ne bodo preveč kričeče.
Če boste še imeli kakšno vprašanje kar pogumno pišite, lahko mi pišete tudi v zasebno sporočilo.
Pa še to - bodite pogumni, vprašajte tudi v šoli svetovalne delavke, z veseljem bodo pomagale, le dajte pobudo.

(odgovor članu Adak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Disleksija
7.9.2018 6:22:03   
Adak
Pozdravleni,
Hvala Vam na iscrpni informaciji glede odlocbe v soli jo ze ima mu pomagajo ampak opazam da niso izurjeni tako dobro saj imajo kontakte z njegovo pedagoginjo i psihologinjo,ki sta ga 2 leti opazovale in delale na njem,da so ugotovile tocno diagnozo,do takrat ko pa se nisva imela napotkov sva bila oba psihicno in fizicno na dnu.On je dislektik z motnjo pozornosti kar mu otezuje se dodatno delo v skupini je pa zelo vodljiv in na ustnih znanjih nadpovprecno inteligenten v pisnih tega znanja ne pokaze saj pise pocasi in besede razmalici kar nam niso zname,njemu so.Berem mu jaz in odgovore vse vsakic pravilno ustno odgovori glede matematike nima tezav samo brati ne zna se trudi ampak dokler stvar ne slisi odgovora ni.Po cetrti uri je ze cisto iscrpan,da vse informacije sprejema v glavi kot bi imel v glavi racunalnik in si od pike do vejce vse zapomnil zato ima veckrat tudi glavobole.Slisala in tudi prebrala sem,da obstaja okulist,ki otroka pregleda in mu tudi da ocala,v njemu primerni barvni kombinaciji.Ampak samo v Ameriki zanima me ali kje v Sloveniji je tudi okulist,ki bi izvajal preglede za disleksijo.Moj otrok je v zelo malem procentu slaboviden so pa celindri ima ocala,ki mu pomagajo ampak jih po treh urah pospravi saj ga po dogotrajni uporabi zaboli glava.Rada bi mu pomagala pa nevem vec kako,komu na vrata,da se spustim v samofinanciranje pregleda v tujini nemorem sama delam hvala bogu zjutraj da se lahko posvetim otroku,ki mu zelo pomeni da mu stojim ob strani in mu pomagam pri nalogah in seveda tudi ucenju.Skratka,ce od Vas kdo ve ce obstaja okulisticni pregledi za dislektike bilo kje v Sloveniji naj mi prosim sporoci.V naprej se Vam zahvaljujem in Vas pozdravljam.

(odgovor članu laura13 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?