|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 21:29:43   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: fight4love

Ob današnjih službah se verjetno marsikateri starš sprašuje, če posveča dovolj pozornosti otroku. 


To verjetno zato ker so mu vsiljene predstave kaksno, koliko in kdaj se otroku mora posvecari pozornost.
IMO za mnoge otroke bi bilo bolje, ce bi jim starsi namenjali manj pozornosti.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu fight4love)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 21:46:39   
ronja
AMPAK, js po drugi strani nism več srečna, ne čutim se karierno izpopolnjeno (ne najdem druge bolj primerne besede, ki bi povedala kaj čutim), ker sm "ujeta" doma in večinoma razmišljam o projektih, ki jih bom izvedla z njima in ne o tem kaj lahko ponudim še drugim...

Izabelina, vsekakor ima smisel, kar si napisala in po moje je boljše, če greš v službo, če nisi srečna tako. Dokler pa službe ne dobiš, pa lahko delaš kaj honorarno, to meni prav pride za ta občutek, da delam še kaj drugega (ok, trenutno je še preveč drugega:D).

vem, kako postane, če ne delaš. Ni v redu.

Čeprav sem že nekaj časa uradno brezposelna, pa nimam pojma, kako postane, če ne delaš... Pa ne vem, a je to dobro ali slabo (da ne vem).

Meni je fajn to, da sem trenutno doma fajn zato, ker
- se tako upam podat v čisto nekaj drugega, počasi, ampak saj zgubit nimam kaj:)
- imam čas za tamale, kadar me rabijo
- se ne sekiram, če nimam časa zanje ves čas, ker sem tako vedno nekje okoli in potem ne rinejo vame toliko in lahko dejansko še kaj naredim

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 21:59:17   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

brezposelnost ima svoje pluse ja samo ne za dolgo... torej js sm doma, punčki sta tudi večinoma doma z mano.. delamo vse stvari skupaj in zavedam se da so to najlepša leta, ko sta tako majhni in res uživamo skupaj... AMPAK, js po drugi strani nism več srečna, ne čutim se karierno izpopolnjeno (ne najdem druge bolj primerne besede, ki bi povedala kaj čutim), ker sm "ujeta" doma in večinoma razmišljam o projektih, ki jih bom izvedla z njima in ne o tem kaj lahko ponudim še drugim...

skratka, vedno bolj se v meni oglaša nezadovoljstvo s trenutnim položajem in s tem se tudi kvaliteta odnosa, ki ga imam s hčerkama slabša, ker nism dovolj sproščena, ker tuhtam o tem kaj mi prinaša prihodnost... in bi blo mogoče za vse tri boljše, če js grem v službo in tam zadovoljim svoje potrebe po intelektualnem razvoju ter se potem ko sm z njima lahko popolnoma prepustim...

a ma to kej smisla?


Seveda ima smisel. Čeprav res nikoli nisem bila v takem položaju. To potrebo po intelekutalne razvoju imamo pravzamprav vsi, samo ni nujno povezana z službo. Če tako čustiš je verjetno res najbolje, da greš v službo.

_____________________________



(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 22:07:38   
patrino
Jaz pa nekako mislim, da smo ljudje pač take "živali", da vedno za nečim stremimo, česar nimamo. Ko smo v službi se nam nemalokrat blede od želje po frej dnevu ali dopustu, če službe dlje časa nimamo, smo siti čepenja doma in si želimo v službo. Res je da smo si različni, toda jaz sama pri sebi vidim, da mi predolgo čepenje doma ne koristi preveč. V duševnem smislu mislim. Od nekdaj sem precej finančno neodvisna, uživam v svojem poklicu, ki mi zato hkrati prazni in po drugi strani polni baterije. Ko sem bila nekaj dlje časa doma, sem tudi ugotovila, da veliko manj naredim , se posvečam otrokom, itd, če sem doma, kot pa če zraven hodim v službo. Pri meni je pač tako, da se moram takrat, ko hodim v službo zelo zorganizirati in na tak način, nekako za vse najdem čas. Ko pa sem bila doma, mi je tisti občutek, da se mi nikamor ne mudi, zbrkljal dan včasih tako, da sem počela sto stvari naenkrat, pa hkrati nič preveč skoncentrirano.
Moji otroci imajo v bistvu več od mene, če hodim v službo in se jim namerno in 100 % posvetim le določen del dneva, kot pa če sem ves čas doma in počnem svega i svašta, pa nikjer nisem čisto 100% prisotna.
Drugače pa- vsaka stvar je po svoje izziv, če tako gledaš nanjo. Nova služba, nov partnerski odnos, nov način prehranjevanja...starševstvo. Vse to kar je nekomu izziv, pa je lahko nekomu drugemu veliko breme.
Mislim, da se vsi, ki imamo otroke srečujmo z nekim vražičkom v sebi, ki nas žgečka od znotraj in nas sprašuje, če se nam zdi, da se dovolj ukvarjamo s svojim otrokom. Prav tako se ta vražiček oglasi, ko se sprašuješ, če si do vseh svojih otrok enako pozoren, se jim enako dovolj posvečaš, se kdo nehote počuti manj ljubljenega...Ali pa se oglasi, ko nas dete s svojimi kokeršpanjelskimi očkami nažica, da mu kupimo zadevo, ki ni najbolj zdrava, je pa huuudo zaželjena...Ta vražiček, se po moje rodi skupaj z otrokom in nam ostane v srcu. Če kdo ugotovi kako se ga znebiti, naj se oglasiuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 22:12:12   
Izabelina
strinjam se z vami, da je najboljše če grem v službo, samo se služba očitno ne strinja s tem in je ni... user posted image

in to, da nism zaposlena ne pomeni da ne delam, samo delam zvečer (recimo zdele) in ne delam tisto za kar sm se pripravljala v življenju in v čemer sm dobra... to je pa še večje breme, kot to, da sm doma...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 22:57:52   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Mislim, da se vsi, ki imamo otroke srečujmo z nekim vražičkom v sebi, ki nas žgečka od znotraj in nas sprašuje, če se nam zdi, da se dovolj ukvarjamo s svojim otrokom.


Kaksni so kriteriji in merila za - dovolj se ukvarjati z otrokom?


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 23:18:40   
ronja
in to, da nism zaposlena ne pomeni da ne delam, samo delam zvečer (recimo zdele) in ne delam tisto za kar sm se pripravljala v življenju in v čemer sm dobra...

Če te kaj potolaži: tudi jaz delam nekaj, za kar se nisem izobraževala in v čemer (še) nisem dobra. Ampak zato se pa učim, a ne?user posted image Pa saj nismo dobri samo v eni stvari, no! Lej, biologov trenutno ne iščejo, bom delala pač kaj drugega:). Zdaj še nisem dobra, bom pa, če se naučim. Učit se je pa fajn:).

patrino, hecno, meni se pa glih obratno dogaja: ko sem po 2. p. šla nazaj v službo, sem mislila, da mi bo grozno - bit stran od malih, pa služba pa vse... pa sem uživala 100/h! Ok, je bilo naporno, ampak se spomnim, kako mi je bilo noro, da sem lahko v miru pojedla malico - ob delu, itak, ampak nihče me ni motil! In da sem lahko napisala stavek do koncauser posted image . In še kup takih zadev! Sem bila ful presenečena, kako fajn mi je in sem to tudi sodelavkam povedala:)
Zdaj, ko sem doma, kar sem mislila, da mora bit grozno, je pa spet super! Končno lahko delam še kaj drugega in nimam pri tem non stop slabe vesti, končno mi ni treba delat nečesa, za kar itak nisem plačana:D in iščem delo, za katerega bom plačana, še tamaladva sem vzela iz vrtca in iz tega nekaj tudi "zaslužim" (saj je isto - ali ne porabiš ali pa zaslužiš), njima je vidno fajn, mali se je ful odlepil od mene, komot ga uspavam brez dojenja popoldne, kar je bilo prej nemogoče, maladva sta se ful navezala, čas imam vsak dan se ukvarjat z vsakim otrokom posebej, kar je bilo prej skoraj nemogoče (ne ves čas, zadnjih nekaj mesecev, ampak so se vlekli;)... ma, meni se zdi super! Mogoče je premalo časa od tega, ko sem delala na polno (čeprav nisem bila več uradno zaposlena), pa sem zato še tako evforična, mogoče pa karma, pojma nimam.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
17.4.2014 23:23:17   
ronja
Kaksni so kriteriji in merila za - dovolj se ukvarjati z otrokom?

Moji kriteriji so oni: ko so zadovoljni na splošno, nimajo nekih izpadov in vse skup teče kolikortoliko na izi, se mi zdi, da je ok. Dveletnik bo mel izpade, pa če bi se samo z njim ukvarjala, zato tega ne štejem tako. Vendar je vseeno razlika v količini in intenziteti, pri starejših otrocih pa sploh. pa takrat ti že povejo:). To ne pomeni, da se ne spičimo, da so ves čas srečni. Samo da ni tistega hrepenenja zadaj ali ko čutiš, da jim nekaj manjka.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
18.4.2014 1:25:04   
fight4love
Se popolnoma stinjam ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
18.4.2014 1:26:01   
fight4love
Dobra je tale ja. Žal res v naši preljubi deželi :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
18.4.2014 1:35:42   
fight4love
Nihče ne izziva mlade starše. Je le debata o sodobnem dogajanju.

http://mojpogled.net/kariera-materinstvo/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
18.4.2014 11:41:06   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
in to, da nism zaposlena ne pomeni da ne delam, samo delam zvečer (recimo zdele) in ne delam tisto za kar sm se pripravljala v življenju in v čemer sm dobra...

Če te kaj potolaži: tudi jaz delam nekaj, za kar se nisem izobraževala in v čemer (še) nisem dobra. Ampak zato se pa učim, a ne?user posted image Pa saj nismo dobri samo v eni stvari, no! Lej, biologov trenutno ne iščejo, bom delala pač kaj drugega:). Zdaj še nisem dobra, bom pa, če se naučim. Učit se je pa fajn:).


!!
Izabelina, namerno se blokiraš s tem, ko recimo nočeš začet nič novega od začetka (poklic, znanje/izobrazba) in imaš v svoji glavi samo eno stvar kot edino opcijo. pomisli, kar se ronja zdaj na novo uči, da bo lahko res dobra, bo rabila leta da res raztura, samo njo ne moti dolžina, če lahko vmes pač še vedno kaj zasluži s tem (vsi upamo user posted image ). in toliko možnosti imamo, točno to kar pravi ronja - VSAK ima več talentov (čeprav se metulj333 ne strinja z mano; sorry stara, tudi ti imaš kak skrit talent user posted image ), samo kakor pravijo; par procentov talenta, ostalo pa trdo delo in vztrajnost. tko da jaz bi mal razmislila v tej smeri user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Družinsko življenje je velik izziv mladih
18.4.2014 12:08:40   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: fight4love

Nihče ne izziva mlade starše. Je le debata o sodobnem dogajanju.

http://mojpogled.net/kariera-materinstvo/


sej vem da težim, ampak - ne mlade starše; mladih staršev.
dej mal pomisli na sklanjatve prosim preden napišeš, saj ni veliko dela. že v naslovu je blo in zdaj spet..

(odgovor članu fight4love)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?