|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 12:41:29   
Anonimen
Tole bom napisala kot anonimna, ker je možno, da bo tole prebral kdo, ki me pozna....se opravičujem-ponavadi ni to moja navada-da pišem anonimna.user posted image

Nekaj me malce muči.user posted image  Imam sinčka starega 2 leti. Ker je prvi otrok, sem veliko oblekic - večino nakupila novih. Mi jih je pa nekaj dala na izposojo tudi bratova žena, za kar sem ji bila hvaležna. user posted image Tiste, ki so mi bile všeč, sem jih uporabljala, druge sem lepo zapakirala nazaj. Ko je  user posted image  njene obleke prerastel, sem ji jih vrnila. Do tukaj vse lepo in prav.

Pred dobrim mesecem dni je tudi ona rodila drugega otročka. Že prej sem ji dala vso dojenčkovo garderobo od mojega sinčka na izposojo, da naj uporabi, kar želi, saj vem, da potrebuješ veliko za preobleč, vsak dan ne moreš sproti prati...skratka, posodila sem ji oblekice z dobrim namenom, da jih bo uporabljala. Zahvaljevala se mi je, poudarjala kako so oblekice lepe, kot nove, da ful hvala....

Mogoče sem jaz malo čudna, ampak, boli me, ker malega user posted image  še niti enkrat ni oblekla v te izposojene (moje) oblekice user posted image . Nočem ji nič reči, ampak boli pa me. Malega vidim oblečenega v razvlečenih bodijih (katerih jaz nisem uporabljala) od starejšega otroka, v prevelikih hlačah, majčkah....jaz sem ji pa dala 3 velike škatle tako lepih stvari. Ne vem, zakaj teh oblekic noče uporabljat user posted image  Sem že iskala razloge, ampak ne vem...vprašala pa je zaenkrat ne bom, ker se še ni čisto pobrala po porodu.

Kaj ve menite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 12:49:58   
srki
Naj te ne bolijo take stvari. Pač, tako se je odločila in pika. Mogoče se ji pa zdijo prelepe in jih bo šparalauser posted image . Izvedela boš edino, če jo boš vprašala, pa še to ni nujno, da ti bo povedala po resnici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 12:51:09   
Sonrisa
Jaz imam vse sposojeno in teh oblekic je ogromno! Vsi mi pravijo, da je škoda denarja za nove, ker itak prehitro postanejo premajhne. Res ne vem, zakaj svakinja noče tvojih oblekic svojemu otroku obleči. user posted image  Mogoče se boji, da bi jih uničila? user posted image  Ne vem. Jaz sem bila vedno izredno vesela, če mi je kdo kaj posodil. Da otrok izgleda vsaj "normalno" oblečen, ne pa da mu je vse preveliko. Hm ... pojma nimam. Mogoče je pa na splošno čudna? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 12:51:47   
ada2
ne obremenjuj se zaenkrat. mogoče pa se boji uporabljat, ker misli, da boš ti še kakega user posted image  v kratkem imela, pa boš rabila cote in bi potem bile (kako naj rečem) ne uničene ampak ...še bolj rabljene. so pa tudi taki ljudje, ki ne sprejmejo oblačilc, pa četudi so ne vem kako lepauser posted image . malo te razumem, sem mela en podoben primer, ko mi je ena mamica tožila, da mora za malega vse kupit, ker nima od koga dobit, potem ji je pa škoda, ker se mali po tleh meče s temi novimi stvarmi, pa v vrtcu se v pesku igrajo, pa doma na vrtu.... in sem ji ponudila nečakove in Nušine reči (take Nušine, ki so primerne za oba spola), pa mi jih je zavrnila, češ da njihov pa že ni tak revež, da bi mogel stare cote nosit. user posted image user posted image user posted image pa so bile vse lepo ohranjene, saj tistih napol uničenih ji ne bi ponujala. sem si takrat mislila, da bi jih vsaj doma za igro lahko imel, pa sem potem ugotovila, da se ne splača sekirat, pa naj mu kupuje novo, samo pšol naj mi ne jamra.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 12:53:49   
Anonimen
Nič. Zaradi tega se ti pa res ni treba sekirat user posted image .

Ona ga bo oblačila tako kot njej paše. Če ji "tvoje" obleke pridejo prav, v redu, če ne, boš dobila skoraj nove nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 13:09:49   
bskrle
Tudi jaz sem ponujala svakinji oblekice, pa jih je nekaj vzela, nato pa se je od onemoglosti sekirala, ker se je en pajacek zapral in mi je takoj kupila novega.
Ne sekiraj se, sama imam 4 svakinje in kar se oblačil tiče smo si tako različne: ena oblači le v znamke, druga fantka velikokrat v roza cunje, tretja deklico v temna, črna skoraj fantovska oblačila ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 13:35:59   
morskadeklica
Lahko ti odgovorim iz prve roke. Tudi jaz sem dobila veliko stvari na izposojo (tudi zelo lepih), pa sem jih zeloooooooo malo uporabljala. To pa zato, ker sem se res bala, da bi jih uničila, takih (zapackanih, ko flek ne gre dol) pa res ne bi imela srca vračat. Mislim, da je punco strah, da bi oblekice uničila (vsaj pri meni je tako).

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 14:02:45   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: morskadeklica
. Mislim, da je punco strah, da bi oblekice uničila (vsaj pri meni je tako).


Jaz tud tako mislim.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 14:12:48   
fionaP
Ne se sekirat. Vrnila si ji uslugo, če je pa ona noče izkoristiti, je to njena stvar.
A pa jo ti vidiš prav vsak dan? Mogoče pa otročku obleče tvoja oblačila, le ti ga pač še nisi videla v njih...

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 14:17:34   
Mateja82
 meni je tud od bratranca punca  ponujala stvari pa ne sam oblekce  tud drugo opremo  za dojenčka, so bile lepe  stvari sam ni mi bil do tega da bi si jih sposodila, ker sem se bala kaj če se kaj uniči, strga, pokvari, potem bom morala pa novo kupit, ker bi mi blo nerodno takšne stvari vrnat in je čist vseen če že zdaj svoji user posted image kupim nove al pa rabljene  stvari, ki bojo tako prav prišle za naslednjegauser posted image .

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 16:41:46   
Arabela
Tudi meni je prijateljica ponujala oblačilca za posojo, pa sem jih raje zavrnila, ker bi se bala, da bi jih uničila...
Mi je pa svakinja dala, ne posodila, cel kup oblačilc, ker ima že dve pupi in sta obe nosile in prerasle ta oblačilca, pa sem jih z veseljem vzela, ker vem da se lahko popackajo pa ne bo nič hudega....

Mislim da je strah tisti faktor, zaradi katerih ne nosi tvojih oblačilc...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 17:46:13   
klaja
No, da te še jaz malo potolažim. Jaz sem namreč moji teti za tamalega kupovala ogromno oblačil - NOVIH. Vedno ko sem šla k njej sem ji kaj nesla za oblečt, pa tistih cotik mali nikoli ni imel na sebi.
In tudi ne vem kaj je bil vzrok za to. Pa da ne rečem, da bi kupla kake grde stvari ali pa nekvalitetne. Vedno sem kupla v Baby centru in še drago po vrhu.
Očitno ji niso bile všeč, ker nimam druge razlage.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 17:48:48   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Nič. Zaradi tega se ti pa res ni treba sekirat user posted image .

Ona ga bo oblačila tako kot njej paše. Če ji "tvoje" obleke pridejo prav, v redu, če ne, boš dobila skoraj nove nazaj.


men se tut zdi, da zadeva ni vredna sekiranja... kakor komu paše... na to nimaš vpliva... imaš pa čisto vest, ker si ji uslugo ponudila nazaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
29.6.2006 19:50:15   
lelaval
Mogoče pa si tiste lepe oblekice hrani za kam it, doma pa mu obleče slabše. Tako sem jaz najprej delala pri prvem user posted image , potem pa prerase, še preden uspeš oblečt in dalje daš stvari, ki so kot nove. No, jaz tako že dolgo več ne počnem.
Ti se nič ne sekiraj - ti bo vrnila še ohranjene stvari, ki jih boš lahko uporabila, če se bosta odločila še za enega user posted image .

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
30.6.2006 7:57:43   
tinkatonka
Jaz imam tudi nekaj stvari izposojenih, pa če imam v omari "svoje" čiste bodije, hlačke, bom prej svoje oblekla kot sposojeno. Ker sposojeno šparam, da tudi vrnem lepo. Če pa nimam nič "mojega" malemu za oblečt pa ga tud v sposojeno oblečem. 

Verjamem da te moti, ampak se ne sekiraj. Bodo pa stvari ostale lepše za tvojega drugega otroka.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
7.7.2006 21:54:56   
ribica.
Lahko ti povem svoje stališče, ker na tvoje občutke bolj težko vplivam. Sama dobivam večino stvari podarjenih od ene prijateljice, za kar sem ji neskončno hvaležna. Ampak ne gre za posojo, ampak za dar. Izposojat si niti ne bi hotela, ker bi me sekiralo kaj se bo potem s temi oblekami dogajalo. Tudi sama stvari ne posojam, ker imam rada  vrnjene take kot jih dobim, kar pa v večini primerov ni realno. IN da ne povzročam sama sebi nepotrebnih zamer, se izposojanja pač ne grem. Kar dobim, z veseljem uporabljamo, če pa nam kaj ni všeč, zavržemo ali  poklonimo komu drugemu. Mislim, da je to dober dogovor.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izposojene oblekice za dojenčka
5.8.2006 12:38:26   
Anonimen
Po moje, če bi vedela, da jih ne rabi vrnit bi jih uporabljala user posted image . Kaj pa vem,...jaz si npr. zase oblek nikoli nisem izposojala od prijateljic, tako, da sposojala si za otroka, ki je toliko bolj nepazljiv (saj ne ve, da ni njegovo in je treba vrnit) verjetno ne bi, če bi pa dobila kaj bi pa bila zelo vesela in bi sigurno uporabljala, še sploh, če bi bile lepe ohranjene stvari. Se mi pa zdi, da ti grdih res spranih, po možnosti strganih skoraj nihče več ne da,...ne vem no, mogoče, ampak se mi zdi, da sploh dojenčki tam do 6. meseca težko zares uničijo oblekice. Pa tudi za flekce od bruhanja se že dobi toliko čistil, da gre to dol sprat.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?