|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in beli tok
10.8.2006 7:38:52   
Anonimen
Sej niti ne vem Kam sodi tale tema? no pa vseeno...
Zanima me, če je to res, da je dobro najprej pozdraviti beli tok in šele nato zanositi. Midva namreč delava na tem, da bi zanosila pa imam že kar 1 dobro leto precej belega toka in tudi stalno se nekaj dogaja okrog jajčnikov - vsaj čutim skos nekaj da se dogaja - ali je to vnetje al kaj? Včeraj pa mi je kolegica rakla, da je bolje najprej odpraviti beli tok potem pa zanositi, ker imam lahko težave v začetku ali pa celo splav? Je to res?  
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in beli tok
10.8.2006 7:56:38   
tinaaja
Najbolje, da vprasas svojo G, kaj bi to lahko bilo. Lahko imas samo bolj mocen tok kot ostale zenske, lahko pa da je kaksno vnetje. Ponavadi so znaki srbenje in cudenj vonj.
Beli tok je nekaj normalnega pri vsaki zenski in ga ne mores odpraviti. Ga pa izlocamo v razlicnih kolicinah. Kaj se pri tebi dogaja pa ti lahko pove edino G.
srecno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečnost in beli tok
10.8.2006 10:12:59   
Anonimen
Beli tok kot posledica glivičnega vnetja ne povzroča splava. Je pa vseeno fajn iti h G., da pogleda, ker lahko da niso krive glivice, lahko je vnetje posledica tudi kakšnih bakterij.
Glivice so v nosečnosti pravzaprav stalni spremljevalec, veliko nosečnic se s tem problemom spopada celo nosečnost, je pa fajn vnetje pozdravit pred porodom, da se otrok glivic ne naleze. Otroku niso nevarne, so pa neprijetne, ker lahko povzročijo sooor v otrokovih ustih, posledično se slabše doji, ker ga boli, glivice pa se lahko prenesejo tudi na dojke.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečnost in beli tok
10.8.2006 18:45:20   
Anonimen
Ja, anonimna,  imaš prav. Sem tudi sama, po tem, ko sem že zanosila, izvedela, da je najbolj idealno, da je ženska pred zanositvijo ZDRAVA. Glede na to, da se že dalj časa trudiš zanositi - predvidevam, da za to ve tudi tvoj ginekolog, ki te je tudi ustrezno pregledal, vzel bris in podobno. Če pa ne, pa pojdi čimprej do ginekologa in mu povej. Zagotavljam ti, da bo ustrezno ravnal in ti pomagal do varne in zdrave zanositve.
Glede belega toka, tudi sama ga imam že celo življenje povečanega. Glede belega toka si niso niti ginekologi enotni, eni pravijo, da je to lahko prirojeno, drugi pa, da je beli tok vedno rezultat nečesa. Jz sem se nagibala k prepričanju, da imam prirojeno. Nakar sem v nosečnosti imela oslabljen MV in zaradi tega rizično nosečnost (grozeč splav, prezgodnji porod...). Nekega specialista sem vprašala, zakaj pride do oslabelega MV? Pa mi je odgovoril, da: ali 1. zaradi številnih porodov (kar nisem imela), ali 2. zaradi fizične poškodbe (posilstvo, splav,...kar tudi nisem imela), ali 3. zaradi različnih vnetij. Za slednje sem bila prepričana, da tudi nisem imela, pa me je vprašal za beli tok, sem rekla, da ga imam že celo življenje povečanega in mi je rekel, da zato, ker sem imela vnetja (čeprav mi niso povzročala nobenih težav), ki niso bila zdravljena, oz. niso bila pravočasno, ali ustrezno zdravljena! Ta razna vnetja oz. infekcije so "poškodovale" maternični vrat, zaradi česar sem imela v nosečnosti težave.
Zdaj, da me ne boš narobe razumela (in vse ki to berejo)! Ni bil moj namen, da te karkoli strašim, niti ni pravilo, da bo zdaj zaradi povišanega belega toka vsaka imela težave v nosečnosti. Hotela sem povedati, da ob vsakem najmanjšem sumu in povečanem belem toku ali drugem izcedku, je PRIPOROČLJIVO obiskati ginekologa in to ustrezno zdraviti!
Ker si vprašala, ti tudi svetujem obisk pri ginekologu. Jaz sama sem ravnala nespametno, ker ga nisem obiskala pred zanositvijo, kar sem si v nosečnosti tudi očitala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečnost in beli tok
10.8.2006 19:27:38   
lysa
Jaz sem v 21. tednu nosečnosti in imam že od začetka nosečnosti beli tok. Imela sem ga tudi pred zanositvijo. Ob vsakem pregledu dobim vaginalne tablete, ki nič ne pomagajo. Zaenkrat nima nobenega vpliva na nosečnost ali MV. Me pa ginekologinja ves čas sprašuje, če me kaj srbi ali peče, kar me ne. Uporabljati pa moram tudi milo s Ph nižjim od 5.
Najbolje je res, da se obišče ginekologa, ki bo ugotovil, kakšen je beli tok (gostota, barva, pogostnost ipd.) in ga potem pač ustrezno zdravil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečnost in beli tok
11.8.2006 9:20:41   
Strawberrie Cherrie
Tut jest sem ga imela pred user posted image , ampak moji brisi in podobne zadeve so bili zmeraj normalni - in mislim da tale beli tok ni noben bav bav, ene ga imajo več, druge manj, spet ene ga nimajo...pomembno je da ni zelenkast, grudičast in da nima vonja....
drugače pa najbolje, da ne glumimo nekaj v tri dni - vprašaj svojega G, za začetek pa lahko dr. pušenjaka na MON...

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?