|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj roditi
21.3.2007 13:47:59   
srecna mati
Mene zanima v katerem casu je najboljse roditi, namrec pozimi se mi ne zdi pametno roditi, no nevem, zelo rada bi slisala vase izkusnje glede tega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 13:53:43   
BLAŽIKA
Jaz sem rodila februarja in če bi šla še enkrat bi tudi probala iti rodit v zimskem času. Je potem zelo fajn ko se začne pomlad in imaš potem lahko lepe sprehode. Poleti je pomojem že roditi peklensko, vsaj meni bi verjetno bilo ker ne prenesem vročine.

(odgovor članu srecna mati)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 13:55:57   
srecna mati
a res al kaj, poleti je tok tezko zaradi vrocine?

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 13:58:01   
Naja31
Mah, jaz se s tem sploh ne obremenjujem. A ni to vseeno?
Vsak letni čas ima svoje prednosti in slabosti.
Roditi pred poletjem je fajn, ker v nosečnosti težje prenašaš vročino, samo potem dojenček težko prenaša to vročino. Moj jo že ni. Po poletju ne, ker si noseča čez poletje.
Pozimi ne, ker je vreme grdo pa ne moreš biti zunaj velik.
Jaz sem rodila aprila in je blo ok. Tudi če bi decembra bi blo ok.

(odgovor članu srecna mati)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 14:07:15   
bskrle
2x sem rodila julija -punce s tem se pa res ni za obremenjevat!
Mesec sploh ni važen!

(odgovor članu srecna mati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 14:28:35   
Anonimen
To pa res ni pomembno.user posted image Men je vprašanje ful smešno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 14:43:01   
Anonimen
No, meni je tudi vprašanje smešno.
Pa bom vseeno odgovorila.

Prvič sem rodila konec oktobra.  Pa sem se potem prvih nekaj mesecev izogibala trgovinam in nakupovalnim centrom, ker je bilo stalno en kup viroz. Sprehodi so tako tako. Seveda greš ven ampak preden tisto malo bitje oblečeš ti vzame pol ure (bog ne daj, da se še med oblačanjem pokaka ali pobruha, pol gre še več), zato, da greš za pol ure ven.

Zdaj drugič naj bi pa konec julija, pa bi rekla, da je zaradi enakih razlogov mogoče bolj praktično. Manj oblačenja, manj možnosti, da se od koga kaj naleze. Do zime in viroz pa je otrok le nekaj starejši.

Sicer pa je možnosti, da si boš "izbrala" mesec za rodit zeeeelooo malo. Ne rata vsak iz prve. Oziroma redko kateri sploh.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 17:07:38   
lex
Jaz sem prvič rodila februarja in sva na prvi sprehod šla šele 2. marca, res je da ga oblačiš pol ure ali več, pokuriš tud več nafte, ker si domauser posted image . Ampak meni je bilo OK ker sem ga lahko spomladi in poleti že imela v bodiju s kratkimi rokavi in nič drugega.
sedaj bom pa rodila konec maja pa me je kar malo strah, da je ne bom preveč ali premalo oblekla.

Sicer pa letni čas sploh ni važen, bolj važno je da se primeuser posted image , vsak letni čas ima svoje dobre in slabe strani.

Mi smo hoteli prvega narediti za poleti, da bi rojstni dan lahko praznoval zunaj, pa je prehitro rataluser posted image user posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 17:13:07   
Blacky30
Meni pa ni nič smešno. Jaz sem rodila januarja in če bi lahko izbirala, NIKOLI VEČ!!!!!
Preklete viroze in vso to sranje sicer res razsaja tudi poleti, vendar še zdaleč ne v taki meri kot pozimi. 4 dni pred porodom sem jo staknila v čakalnici pri g. in rojevala 8 ur z 39 vročine in peklenskimi bolečinami v grlu, da sem ven kašljala gnoj. Porod je bil grozno mučen, bila sem izčrpana, po porodu se je šele pokazalo, kaj mi je ta viroza oz. gnojna angina povzročila z vsem naporom, ko sem začela kar lesti skupaj in je nastala prava panika, saj sem imela tako slabo kri, da sem takoj morala prejeti transfuzijo. Posledično je temu sledila cela noč brez otroka, ker ga nisem mogla imeti pri sebi zaradi transfuzije in ker je moral na intenzivno na preiskave, če se je kaj nalezel. Hvala bogu se ni. Vse dni na oddelku so mi ga rihtale sestre, ker sem kuhala z vročino do 40 stopinj, imela večino dneva infuzije napeljane z antibiotiki. Domov sem šla z vročino, brez mleka, ki se ni pojavilo, ker sem bila nafilana z antibiotiki, ki so mi jih še lepo v obliki kapsul dali za domov za vsaj 14 dni. Tako se z user posted image  nisva dojila, ker je minilo preveč časa, da bi sploh lahko ratalo, saj je bil v tem času že tako navajen na flaško, da niti poskušal ni več zizati. Poleg tega sem ga cel čas v porodnišnici in potem še doma lahko cartala in pristavljala z masko na obrazo tako,kot jih imajo zdravniki. Grozno! Vročino sem zaradi vsega napora imela še več kot mesec dni po porodu.
To je moja zgodba o zimskem porodu. Sedaj planirava pomladnega oz. poletnega otročka, ker imava to možnost, ker se nama ne mudi. Če pa ne bo ratalo, pa bo definitivno želja po otroku večja in bom premagala tudi ta strah in za eno tako bitjece šla ponovno pozimi rodit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 17:56:38   
ŠpelaP
Jaz sem prvega pikeca rodila konec nov. 2003. Tisto poletje pa je bila stoletna vročina. Bilo je tako peklensko vroče. Meni se je od samega pota vnelo mednožje in vse pod prsmi. Nobeno mazilo, noben prašek ni pomagal. Sploh mi NI bilo fajn biti noseča poleti. Ko se je pikec rodil, je pa tudi trajalo kar nekaj tednov, preden da smo ga lahko peljali ven. Ko smo ga že lahko peljali, je pa trajalo, da smo ga oblekli - vsa tista zimska oblačilca. Sama sem pa tudi morala ful paziti, da si ne bi prehladila šivov presredka.
No, pri tej nosečnosti pa imam PDP junija in bomo videli, kako bo - v bistvu vse obratno od prvič!

(odgovor članu srecna mati)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 18:10:44   
dorina
Ja, po moje ima vse svoje prednosti in slabosti. Spomladi je fajn rodit, ker imaš pred seboj dolgo obdobje lepega vremena in manj možnosti, da dojenček prehitro kje stakne kakšno virozo. Je pa malo nepraktično, če si visoko noseč januarja, februarja, ker je težko dobit vrhnja zimska oblačila za nosečnice in ti potem ne preostane drugega, kot da si kupiš navadno bundo ali plašč, le za številko ali dve večjo, ki potem kot vreča visi iz tebe. Poleti je še tud v redu, če ni prehude vročine. Jeseni glede viroz sicer še ok, si pa visoko noseč v poletni vročini, ko to najtežje prenašaš. Pozimi je slaba stran ta, da ne moreš tako hitro na sprehod, pa zamudno oblačenje in to, pa seveda več možnosti, da dojenček stakne kakšno virozico ali prehlad. Dobro pa je to, da si noseč ravno v obdobju, ko je najmanj možnosti, da stakneš kakšno bolezen in so ti prihranjene skrbi v smislu...kaj pa če to slabo vpliva na razvoj otroka,...

V glavnem, če potegnemo črto pod vse skupaj, je popolnoma vseeno kdaj rodimo. Najbolje se je prepustiti toku dogodkov in uživati v pričakovanju majhnega bitjeca, ki v vsakem primeru prinese sonček v naše življenje user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 18:25:33   
Anonimen
Vsak čas je pravi, če se otroka veseliš.

(odgovor članu srecna mati)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 19:43:40   
Anonimen
Kot prvi ke vprašanje čisto mimo....da se ti pozimi ne zdi pametno rodit. A misliš da se otroke dela tako, da si izračunaš čas kdaj bi ga imel in potem veselo na delo??
Otroci se rojevajo v vseh letnih časih, to ni poroka, da si lahko izbereš maj ali september, ker naj bi takrat pač bilo najbolj lepo.
Jaz ga pričakujem septembra, pa mi je to najbolj mimo mesec. Prvo najhujši del nosečnosti čez poletje, potem rodiš in dokler uspeš prvič it na sprehod je že oktober in ga moraš oblečt v 4 plasti in ga pol še slečt iz tega. Bog ne daj da se polula v tem času. In tako celo zimo....Pa da še za nameček navržem sva ga naredila za Božičuser posted image . Po tem ko sva se dve leti močno trudila in je pravi blagoslov da se je zgodilo, pa ne glede na letni čas.
Bo pa fino, da bo do naslednjega poletja že pravi kobacač in bomo lahko šli vsi trije lepo na dopust, pa kopali se bomo že lahko zunaj v bazenu......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj roditi
21.3.2007 21:10:32   
Jumpy
Če se imaš možnost odločati za letni  čas - torej, če lahko zanosiš brez težav, je to po moje fino. Odločiš se za tisti čas, ki ti bo glede na vse okoliščine najbolj odgovarjal.
Midva na to prvič nisva nič gledala in sem rodila konec novembra, pa je bilo tako depresivno vreme potem do februarja, da nisem bila z dojenčkom praktično nič zunaj. Ni bilo fino, moram priznat. Drugič sva se zaradi slabih izkušenj odločila, da bo dojenček rojen poleti (rodil se je junija) in mi je bilo super, ker sem že po nekaj dneh lahko šla ven. Tudi v tretje sva imela možnost odločanja (na mojo srečo sva kar precej plodna user posted image ) in tako bom, če bo vse po sreči, rodila v začetku avgusta. Pri tem sva seveda upoštevala še druge dejavnike, ne le letni čas, ampak o tem ne bi po internetu user posted image . Seveda pari, ki imajo težave z zanositvijo ne razmišljajo o tem, saj je (no, to je tako ali tako v vsakem primeru) otrok božji dar. A, če je možnost, zakaj pa ne? Je pa tako, da smo tudi različni ljudje. Midva vsako stvar načrtujeva (poroka, selitev, stanovanje, hiša, otroci,...), nekateri pa so bolj odprti in jim je zares vseeno kdaj in kako. user posted image  In z nobeno od teh teorij ni nič narobe.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 7:31:51   
janapan
Jaz bom rodila junija in se mi zdi super, ampak to zato ker je bila pač letos mila zima, ker ta hujših zimskih mesecih nisem še bla tako okroga da si ne bi mogla oblečt starih bund in cunj, nimam niti ene specifično nosečniške obleke ker je letos široka moda, ker bom z otrokom lahko šla že kmalu ven na sonček, vročina poletja me ne vznemirja bom pač pohajala z otročičkom zjutraj in zvečer, na zimo bo že velik....ma kaj pa vem, meni se zdi prav vsako obdobje enako dobro - ima pluse in minuse.
Moj minus - celo sezono ne bom smela jesti svežega sadja in zelenjave zaradi dojenja...ma kaj čem....

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 8:10:27   
mala
kot so že druge rekle ima vsak letni čas svoje prednosti in slabosti..
ta prvega sem rodila decembra in moram rečt da mi je zelo odgovarjal-res je malo naporno z oblekicami ampak smo šli poleti že lahko na morje in kar se tiče uvajanja goste hrane je zelo v redu, ker imaš poleti več izbire svežega sadja(breskve, marelice)-pozimi tega ni na voljo...
drugi porod sem imela maja in res je v redu ker greš lahko z otrokom hitro ven je pa smotano poleti, ker je zelo vroče in si nekako omejen na zgodaj zjutraj in pozno popoldne za sprehode pa tam kjer smo takrat živeli je bilo tudi v stanovanju grozno vroče in sva z malo kar trpeli, sploh ko sem jo dojila se je zelo potila...no zdej imam rok oktobra in mi zelo odgovarja...user posted image

_____________________________

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 9:19:29   
jasna
Prva dva sta rojena spomladi (april in maj). Glede sprehodov je res super in tudi na morje je enostavno it. Je pa zoprno čez eno leto, ko nikjer ne dobiš mesta v vrtcu. Tretji je bil tudi planiran spomladi, pa je žal odšla med zvezdice. Od takrat ne planirava več nič. Ker nikoli zares ne veš. No, še en sonček se je napovedal oktobra. Pa bo to letos sigurno najlepši mesec:))))

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 10:23:31   
bincika
Jaz bom rodila prvič, če bom imela možnost odločati o drugi nosečnosti,se bom oločila za isti čas, ker semi zdi najvišjonosečnost prenašati sredi poletja, je katastrofa. Tosem pa prve trimesece imela poletje,čez zimo ni biloproblemov, jutri imam PDP in čez mesec dni bom sigurno lahko šla ven z našo oz našim pikecom. user posted image

_____________________________

29.3.2007 nam je polepšala življenje princeska GAJA

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 12:18:55   
kaja80
Jaz sem tako vesela, da sem noseča, da sploh nisem razmišljala o tem. Samo, da bo, kdaj, pa sploh ne igra nobene vloge. Vsi meseci so lepi.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bincika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 14:44:03   
NAVT
Mi smo februarski. Na srečo smo imeli pred sabo lepo pomlad. Poleti je zoprno ker je vročina vsako leto hujša. Je pa po drugi strani fajn, ker pol delaš lahko rojstnodnevne piknike in nimaš panike s prostorom pa z vremenom... Zdaj v drugo bo porod poletni.

(odgovor članu kaja80)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 15:57:01   
Strawberrie Cherrie
16.decembra ali pa 11.februarja...

Kako vprašanje pa je to??? user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 18:12:31   
Anonimen
Jaz bom rodila junija. Tako sva z dragim tudi planirala, seveda pa sva imela srečo, saj nama je ratalo v prvo. Zame je najlepši mesec maj, takrat sva se tudi poročila in če bo najin user posted image pohitel za par dni, ga bova zibala ravno na najino 1. obletnico.
Če bi se še enkrat odločila za nosečnost, bi bilo to nekje v enakem letnem času, če bi seveda zopet ratalo v prvo.

Drugače pa drži, da je vsak čas pravi, če se user posted image le veseliš.

Če ti to res ne vem koliko pomeni pač poskusita da vama uspe tako kot želita.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kdaj roditi
22.3.2007 18:14:36   
Anonimen
Mi smo oktoberski (2006) in smo imeli na srečo ful lepo vreme skoz. Ker če bi bilo tako mrzlo in sneg kot je bil pred dvema dnevoma, si nekak ne predstavljam. Da bi bilo pa ful vroče si pa tud ne predstavljam. Mislim, da je najboljš tam nekje marca pa do maja.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kdaj roditi
23.3.2007 9:15:51   
janja
Jaz sem si pa vedno govorila, da čez poletje pa ne bi bila rada noseča. No, pa sem se zarekla. Tisto grozno vroče poletje 2003 sem bila ravno čez poletje v zadnjem tromesečju. Naveličana sama sebe, avgusta sem se že komaj premikala, dobro je bilo edino to, da nisem potrebovala veliko oblačil, natikače pa samo ene. Rodila sem 7. septembra (takrat se je vreme malo vneslo), in bila 20. septembra že na sprehodu s user posted image . Je bil tako lep sončen dan. Z oblačili za user posted image  nisem nikoli komplicirala. Večji problem je bil v meni, ker sem bila šivana po dolgem in počez in sem čutila posledice še kar nekaj časa. Čez zimo sva pa malo kombinirala voziček, pa kengurujček in je šlo. Res sva se veliko sprehajala in tudi sneg naju ni ustavil.
Zdaj čakamo drugega v začetku oktobra in mi je prav fino, ker se bodo oblekice sezonsko ujemale.
Sploh pa je pri rojenih jeseni ena velika prednost - vrtec - ni težav.

Drugače pa se pridružujem drugim. Ni vsaki dano planirat, kdaj naj bi se otrok rodil. Vesele smo, da nam je sploh dano postati mama.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kdaj roditi
23.3.2007 9:51:16   
Daschi
jaz sem planirala tako, da bi rodila aprila, najkasneje maja. No, uspelo mi je pa tako, da bom oktobra. Ampak zdaj pa ne bom več poskušala nič planirat. Ker je zadnjič.user posted image

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Ime
Ela123

Ali vam je všeč ime Danijela?

Da (24%)

Ne (76%)


Število vseh glasov: 345

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!