|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj carski rez??
30.4.2007 10:43:18   
Afnica
Vidim, da je pri dvojnih nosečkah CR kar pogost poseg.
 
Rada bi vprašala tiste, ki ste imele dvojčke in so vam naredili CR, kakšni so bili razlogi za to??
 
Vidim, da se pri nekaterih odločijo že v naprej za CR, a je to zaradi lege? In kdaj smatrajo, da se dvojčka ne bosta več obrnila?
 
Meni je ginekologinja na morfologiji že rekla, da zna bit CR, ker je fantek z ritko navzdol in da je vprašanje, če se bo obrnil, ker bi naj dva imela manj prostora.  Pa se je. Že kar naslednji teden.  Ampak se je punčka  tudi. user posted image  In zdej je ona z ritko navzdol. Noseča sem 30 tednov in od 22. tedna sta v tej legi.
A se lahko pri tej legi rodita naravno? Najprej fantek, ki tudi leži nižje in potem punčka, če se obrne potem ko se porodi fantek oz. ji pri obratu pomagajo? Sama bi skoraj raje, da naredijo kar CR kot pa da so pol kakšne komplikacije in mi poleg naravnega poroda fantka gredo delat še CR. Ne vem, spet moje laično mnenje- nisem še nikol rodila. user posted image

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj carski rez??
30.4.2007 15:04:01   
emaa
Kolegica Astrica je imela A v glavični in B v medenični vstavi in je rodila naravno, prvega, medtem so babice drugega 'pridržale' in mu pomagale ven. Evo tukaj imaš link http://med.over.net/forum5/read.php?152,3411866 kako je bilo. Jaz sem imela CR zaradi medenične vstave dvojčka A, od 26. tedna naprej se ni premanil.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj carski rez??
30.4.2007 17:04:40   
Afnica
Najlepše hvala za link. Točno to me je zanimalo.
 
Imam pa še eno vprašanje. Tam so punce pisale, da so zahtevale CR, ampak sej to pri nas ni mogoče ...ali je mogoče, če nosiš dvojčka, ki nista v isti legi????

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj carski rez??
30.4.2007 17:32:48   
emaa
No pri dvojčkih se da precej lažje zmenit za CR, saj so indikacije podane, da gre kaj lahko narobe. Tako da, če imaš željo kar povprašaj kako je s CR, jaz bi sicer raje videla, da bi rodila vaginalno, pa ni šlo, mogoče naslednjič. Sicer pa tudi popadki niso grozni, pač sprostit se je treba in poslušat babico, pa se jih precej lažje prenaša.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj carski rez??
30.4.2007 21:52:45   
Afnica
user posted image Emamair...najlepše hvala za izčrpne odgovore. Zelo si mi pomagala že pri temi, ko sem spraševala o velikostih oblačilc. Hvala 1000x. user posted image  user posted image

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj carski rez??
2.5.2007 19:34:49   
matejabr
Afnica,

Tako kot je dejala že Enamair se je pri dvojčkih lažje zmeniti za carski rez, če nista oba v glavični vstavi.Sama sem imela A glavično, B medenično in sem se nekako bolj nagibala k carskemu rezu, kar sem tudi omenila zdravnici v bolnici (v Celju) in ta se je strinjala z mojo željo in ni nič "težila". Če si bolj želiš roditi s carskim rezom, se potegni zase in vztrajaj pri carskem rezu in mislim, da bodo zdravniki upoštevali.

Lepo nosečnost in porod.

Mateja  

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj carski rez??
3.5.2007 12:07:42   
Jesica
afnica!
Jaz sem imela CR, ker sta bili monoamniata in bi bil naraven porod preveč rizičen. Pa čim imaš medeničnino vstavo mislim, da ne bojo tvegali. Ne vem, poglej kaj je bilo pri Tatam. Če bo pri enem dvojčku medenična, jaz ne bi tvegala. Gre se enostavno za to, da je CR manj tvegan za otroke. NI pa nobenega pravila. Ženske imajo čist normalne porode. Se pa velikokrat odločijo za CR, ko vidijo da lega ni prava.  Tud jaz bi raje imela vaginalni porod, samo itak nisem imela kaj, ker mi je dr. Cerar razložil, da pri monoamniatih sploh ne delajo naravnega.

(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj carski rez??
3.5.2007 15:10:30   
saska11
Jaz sicer nisem imela CR, sem rodila v 4 minutah, čeprav je vse kazalo na to, da bo potreben CR, je šlo potem vse kot po maslu. Glej, ne sekiraj se za to v naprej, ne razmišljaj o tem, zdravniki že vejo, kaj in kako odreagirati, da bo prav. Bodi pa sigurna, da pri dvojčkih toliko bolj pazijo, ne tvegajo nič. Zapomni si to! Pri meni sta se punči obračala do zadnjega, pa nista bili nič premajhni. Ne vem, v katerem tednu so mi že govorili o CR, ker je bila ena prečno, druga pa v medenični vstavi, no pa se je stanje kar iz tedna v teden spreminjalo, na koncu sta bili obe obrnjeni navzdol. Problem je bil, ker se jaz nisem odpirala. Pa so mi porod sprožili, dobila sem svečko za mehčanje materničnega vratu, pa mehur so mi umetno predrli, pa še na umetnih popadkih sem bila, in glej, v dobrih dveh urah (vsega skupaj, od takrat, ko sem prišla v porodno sobo) je bilovse za mano. Grem rodit še 10x, samo, da mi ne bi bilo treba biti več noseča (ha ha). Ti bodi kar mirna, nič ne razmišljaj o tem, narava bo naredila svoje. Verjemi.


Srečno!

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?