|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hsg
14.1.2008 14:21:33   
Anonimen
Pozdravljene, mene pa zanima, če ima mogoče katera HSG februarja v Trbovljah? Sama ga seveda imam... Če ga je mogoče katera že imela v Trbovljah, bi jo prosila kako to poteka?
Vem, da se je na forumu že veliko o tem tudi pisalo, vendar me zanima kako je s tem v Trbovljah!?
Hvala za odgovoreuser posted image , pozdravček
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hsg
14.1.2008 17:20:09   
Anonimen
oj
''V rodila ti vbrizgajo kontrastno sredstvo pod pritiskom in ker imaš visok prag bolečine, ne bo panike (približno kot krči pri M). Potem rentgensko slikajo in vidijo, če in v kolikšni meri se kontrast razlije na koncu jajcevodov in kakšne oblike je maternična votlina. Vse skupaj traja kakšnih 15 minut (seveda, če ne šteješ čakalnice...).
Po slikanju greš domov, dajo ti kakšne tri dni bolniške. Mislim, da je kar dobro malo počivat. Koliko počitka boš pa rabila, je pa najbolj odvisno od tebe, saj smo si različne. Jaz sem bila že naslednji dan ok.''

Prijazni so, sprosti se in ne misli na to preveč, če nimaš zlepljen jajcevod- ne bo bolelo.(Jurca in Pogačnik)-Guser posted image
LP-Srečno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hsg
30.1.2008 23:59:04   
andre3a
Meni se obeta HSG februarja v Trbovljah če dobim m.

_____________________________

ANDREJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hsg
31.1.2008 11:46:44   
stunfek
jaz sem ga imela v Trbovljah....kaj naj rečem? Je za preživet. Nisem imela zlepljenih oziroma neprehodnih jajcevodov, pa me je vseeno bolelo kot hudič tko da nimam prav lepih spominov. Takrat je bila še ena punca in sva se pogovarjale potem in je tudi ona rekla da jo je precej bolelo.
Dobra stran vsega tega je, da hitro mine in potem ne boli nič več. Meni je bilo skrajno neprijetno in ne morem pohvalit osebja, da so se kaj ekstra trudili. Ampak tako pač je.

Postopek...prideš v sprejemno pisarno in te administrativno "obdelajo" potem te pošljejo čez nihana vrata, kjer počakaš na pregled...sestra te sprašuje vse živo (ste že rodili, ste kdaj splavili, kdaj je bila zadnja M, koliko časa delate na otroku....) nato te pregleda ginekolog in ko opraviš greš v posebno "garderobno" sobo, kjer ti dajo haljico, plašč in copate (fino je, da imaš kar svoje sabo, da bo bolj domače). Odstraniš ves nakit in obleko potem označijo in jo pustiš tam sam pa odpeketaš do sobe in postelje, ki ti jo dodelijo in čakaš in čakaš in čakaš user posted image
Potem pride sestra in ti vbrizga v žilo neko zadevo, ki deluje proti krčem (spazmeks al neki tazga). Potem pa pride in reče, no gremo. In greš nekam par štukov nižje z dvigalom.
Potem se vležeš na rentgensko mizo in noge daš v tiste "gauge" :) še malo poritkaš bližje dohtarju ki tam čepi in govori "še malo k meni, še malo k meni".

In potem se začne. Najprej te malo umije...brrrrrrr...nato pa kot pri ginekološkem pregledu vstavi tisti mrzel klun in z neko napravico zaobjame maternični vrat...kot bi se prisesal nanj (to je del, ki je bil meni neprijeten) ko je zadeva nastavljena potem pride sestra s tako veliko plastično injekcijo neke kontrastne tekočine in to vbrizgajo v maternico...tko čutiš, kot da te malo napihuje....in napihuje in napihuje user posted image . Pol že kar malo z izbuljenimi očmi čakaš kaj bo sledilo in takrat parkrat slikajo, da vidijo, kako kontrast potuje po maternici in jajcevodih.

Nato odstranijo tisti zoprni prisesek na materničnem vratu (spet auč) in si fertik. kolneš dohtarja in si rečeš ****ti kaj mi je bilo tega treba in si malo jezen user posted image

Prestavijo te na posteljo in s posteljo vred odpeljejo nazaj v sobo. Tam lepo počivaš, bolešin ni več in vse je za tabo. Pokličeš koga po mobitelu in malo pojamraš, daš iz sebe in potem je vse ok :)

Potem ležiš iin ležiš in hočeš že domov ampak ne gre tako hitro. Počakati je treba vizito in ko te dohtar pregleda si nared za domov. V mojem primeru okoli 5ih popoldne.

Pozor. Če bi rade takoj izvedele kako izgleda izvid zatežite že dol na rentgenu z vprašanji "kako izgleda, a se kaj vidi". Jaz nisem nič vprašala in tudi ob viziti in odpustu nisem NIČ in izvedela. Zato sem bila kar slabe volje. Pošto sem dobila čez kakšen teden dva na dom.

Doma sem bila tri dni (toliko staleža ti pripada). 14 dni ne smeš seksat zaradi potencialne okužbe. Pred posegom moraš imeti pregledano kri in sedimentacija ne sme biti nad eno mejo, ki se je ne spomnim več :) Vse to v izogib okužbi. Na zanositvi lahko začneš po prvi M.

V izvidu so predlagali hiseroskopijo in laparoskopijo...kar je moj ginekolog vzel za larifari :). Ker sem prej že rodila kar veliko punco (4kg) in donosila do konca je bil mnenja da tista neka kako pol pregrada (subseptum) nima pomena.

Tako. Bila sem izčrpna in zelo realna. Jaz sem se o posegu dobro podučila pred njim in bila s teoretičnim delom dobro seznanjena malo me je pa motilo, ker nisem bila sploh pripravljena na bolečino.

Američanke npr. pred posegom rutinsko vzamejo kaj proti bolečinam. Jaz bi v primeru, da bi morala na poseg še enkrat zagotovo vzela nekaj proti bolečini na svojo pest tisto jutro pred posegom.


Eko, to je to. HSG v Trbovljah s prve roke. user posted image  

< Sporočilo je popravil stunfek -- 31.1.2008 11:49:50 >


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu andre3a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hsg
31.1.2008 15:18:25   
andre3a
Stunfek res ti hvala za vse kar si napisala,da malo vem kaj me čaka če ta mesec ne bo nič.Stvar res ni prijetna in mislila sem da ko to opravijo lahko greš domov ne pa da še moraš v posteljo in potem šele po viziti domov.Bom že preživela!Napisala si da moraš imeti zraven še labar.izvide krvi?To meni ni nič rekel bom pa še vprašala tja in bom šla do zdravnika da me pošlje še v labaratorij da bom imela zraven.Koliko dniprej greš narediti še to in koliki dan so ti potem delali HSG?Samo to me še zanima.
Res ti hvala za odgovor!

_____________________________

ANDREJA

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hsg
31.1.2008 18:04:03   
stunfek
ej a ves, da se ne spomnim kateri dan so delali...mislim da takoj po M, ko nehas krvavet. Za sedimentacijo gres kaksen dan prej...mislim da ne sme biti starejsi izvid od treh dni. izvide dobis takoj - malo pocakas in jih prineses s seboj. Jaz mislim, da sem sla osmi dan ciklusa....zjutraj se tam pojavis na tesce. Mislim da sem dan prej poklicala in se "najavila".
Pa srecno, ce bos sla in seveda porocaj kako je slo. Upam, da te nisem kaj prestrasila z opisom user posted image


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu andre3a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hsg
31.1.2008 21:59:07   
andre3a
Hvala stunfek za odgovore in nisi me tako prestrašila,fajn je da vem kaj me čaka če ne rata ta mesec.Seveda bom poročala kaj bo.

_____________________________

ANDREJA

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




babyshower
Lelly28 RR

Ali so vam prijateljice oz. ste si same pred rojstvom otroka pripravile praznovanje (babyshower)?

da (11%)

ne (89%)


Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!